Τα τελευταία χρόνια με έπιανε μια βαρεμάρα στο θέμα της νυχτερινής διασκέδασης. Πάλι στα ίδια μαγαζιά, με τον ίδιο κόσμο, την ίδια ακριβώς μουσική κάθε Σάββατο, και κάτσε ρε φίλος- 8 ευρώ το τζιν τόνικ; Η γνωριμία μου με τα mobile parties ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, όταν δηλαδή είχα αποφασίσει ότι η αθηναϊκή νυχτερινή ζωή δεν άξιζε πολύ, και προφανώς με έκανε να αναθεωρήσω.

Ομάδες ανθρώπων που διοργάνωναν πάρτι σε νέα/άγνωστα/κλειστάεδωκαιμιαδεκαετία μαγαζιά, είτε κάπου στον Λυκαβηττό, είτε σε μια παραλία, έδωσαν νέα πνοή στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Με τους χώρους και τους dj’s να εναλλάσσονται για να υπάρχει ποικιλία και με τη λογική του DIY, τα mobile parties κέρδισαν αμέσως την αγάπη του κόσμου-και τη δική μου.

Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της αθηναϊκής διασκέδασης με τουλάχιστον 10 διαφορετικές ομάδες να διοργανώνουν τέτοια πάρτι. Επειδή όμως –άτιμη κρίση- δεν έχουμε και πολλά λεφτά, εδώ γίνεται ειδική μνεία σε αυτά που δείχνουν κατανόηση στην κατάσταση της τσέπης μας διατηρώντας  δωρεάν είσοδο και χαμηλές τιμές στα ποτά.

Πιο αναλυτικά λοιπόν:

  • Street Outdoors: mobile party που δημιουργήθηκε το 2012 με παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική και αλλού, διοργανώνοντας –όπως άλλωστε λέει και το όνομα του- open air parties. Η μουσική ηλεκτρονική με πιο χορευτικές επιρροές (house, disco και techno) με Έλληνες και ξένους dj να διαφέρουν σε κάθε event και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, όπως άλλωστε έγινε στα τελευταία events στην Πραξιτέλους στην Αθήνα και στο Cocktail Bar στη Θεσσαλονίκη όπου επικρατούσε χαμούλης από τον κόσμο που χόρευε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το επόμενο τους πάρτι είναι στην Αθήνα στις 28 Οκτώβρη στο Couleur  Locale.
  • Yes it does, sure it does: ή αλλιώς yidsid αποτελούν μια από τις πιο κλασσικές ομάδες mobile party της Αθήνας. Δίνουν έμφαση στην κινητικότητα και την εύρεση των καλύτερων νέων χώρων στην πόλη. Η μουσική τους ποικίλει με ένα τεράστιο εύρος Ελλήνων και ξένων dj που συνεργάζονται με τους resident dj Bad Spencer και Dreamer. Σίγουρα τους είδες στο season opening party τους στο Some Bizzare, όπου πέρασε μια βόλτα η μισή Αθήνα, και μάλλον της άρεσε γιατί έμεινε μέχρι το πρωί.
mobile_parties_yidsid

Στο τελευταίο πάρτι των yidsid για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΜΠΕΛ ΡΕΫ, επικρατούσε το αδιαχώρητο.

  • Athens Drunks Crew: Οι adc διοργανώνουν και αυτοί υπαίθρια πάρτι. Κυριολεκτικά υπαίθρια. Ο λόφος του Λυκαβηττού είναι μάλλον το αγαπημένο τους μέρος καθώς συχνά πυκνά διοργανώνουν πάρτι στο εγκαταλειμμένο μπαρ, χωρίς να λείπουν βέβαια και άλλα μέρη. Το μπαρ που στήνεται για τις ανάγκες του event με χαμηλές τιμές εγγυάται ότι αξίζει τον κόπο να πας για ένα ποτό. Η μουσική τους έχει techno καταβολές και μάλλον θα τους ξέρεις γιατί υπήρξαν αγαπημένοι συνεργάτες του luben· έχοντας παίξει αρκετές φορές στα πάρτι τους.
  • Needless: Με ιδρυτή και resident τον Chevy και συχνές συνεργασίες με άλλους dj είναι το next big thing στα mobile parties. Με ηχο που καλυπτει ολο το φασμα της ηλεκτρονικης μουσικης, και με βασικό τους στόχο τον χορό ειναι εγγυημένο οτι τα πάρτι τους αξίζουν. Περάστε μια βόλτα από το six d.o.g.s. στις 14 Νοέμβρη που θα παίζουν για να δείτε και από κοντά τι εννοούμε.

Αυτές είναι λίγες από τις επιλογές στη δωρεάν διασκέδαση που έχει κανείς στην Αθήνα. Οπότε την επόμενη φορά που θα ακούσετε για κάποιο πάρτι, πάρτε τη παρέα σας και την καλή σας διάθεση και πηγαίνετε μια βόλτα. Ίσως να είναι κάποιο απο τα παραπάνω, ίσως να ανακαλύψετε κάποιο άλλο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτή η πόλη ξέρει πως να περνάει ωραία ακόμα και χωρίς λεφτά. Το μόνο που μένει είναι να την ανακαλύψετε.

Σχόλια