Την περασμένη Κυριακή, 4/10/2015, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο Αθηνών στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση, που έχει επιστρέψει για τα καλά στα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος και φιλοδοξεί να κάνει μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία για να επιστρέψει στην ελίτ και στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, απέναντι στον πάντα επικίνδυνο και πολύ οργανωμένο Ατρόμητο που κάνει παραδοσιακά ζημιές σε όλες τις ομάδες. Σε ένα ματς που ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, το Frapress ήταν εκεί για ακόμα μία φορά!

ΑΕΚ-Aτρόμητος

ΑΕΚ-Aτρόμητος

ΑΕΚ-Aτρόμητος

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, ελέω καλού καιρού και προσμονής να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, περιμένοντας τη νίκη που θα έδινε ηρεμία ενόψει του μεγάλου εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, επιφύλασσε μερικές εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα. Άφησε στον πάγκο τους θεωρητικά βασικούς Σιμόες, Κολοβέτσιο και το μεγάλο αστέρι της ομάδας Ντιέγο Μπουανανότε, και επέλεξε ένα διαφορετικό σχήμα από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο και Ντιντάκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο αναντικατάστατος Γιόχανσον με τον Μάνταλο σε έναν πιο οπισθοχωρημένο ρόλο από τον συνηθισμένο, σαν οκτάρι, ενώ πίσω από τον προωθημένο Αραβίδη ήταν οι Μπαρμπόσα, Βάργκας και Πλατέλλας.

ΑΕΚ-Aτρόμητος

ΑΕΚ-Aτρόμητος

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος του Μιχάλη Γρηγορίου κατέβηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στον αγώνα, με σκοπό να μην δεχθεί γκολ και να προσπαθήσει να κλέψει το ματς στην κόντρα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε στην αρχική ενδεκάδα τους εξής : Γκαρμπούνοφ, Κιβρακίδη, Λαζαρίδη, Φυτανίδη, Κοντοέ, Γοδόι, Πίτου Γκαρσία, Ουμπίντες, Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριος ποιοτικά. Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη συνολικά, έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας σε όλη την διάρκεια του ματς να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα της έδιναν το γκολ. Ειδικά από το 20 και μετά, η Ένωση βρήκε χώρους, έχασε ευκαιρίες με Βάργκας, Αραβίδη, Μπαρμπόσα και Πλατέλλα, είχε δοκάρι με ένα τρομερό σουτ του αρχηγού χθες Μάνταλου στο 32, και γενικά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως ο Ατρόμητος δεν είχε τις ευκαιρίες του, με καλύτερη αυτή του Πίτου, που σταμάτησε εντυπωσιακά ο Μπαρόχα.

ΑΕΚ-Aτρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός και κυριάρχησαν τα λάθη και από τις δύο πλευρές. Ο Δέλλας έριξε νωρίς στο ματς τον Μπουονανότε για να δώσει πνοή στον επιθετικό τομέα, και ο κοντοπίθαρος Αργεντινός αναμφίβολα βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση. Το γκολ όμως δεν ερχόταν, η ισοπαλία έμοιαζε το πιο πιθανό αποτέλεσμα, μέχρι που ήρθε στο 82 η λύτρωση από τον Μακόλει Κρισάντους. Έναν επιθετικό που – όχι και άδικα- έχει ακούσει πάρα πολλά από την κερκίδα, αλλά έδωσε μία σπουδαία και σημαντική νίκη στην ΑΕΚ, με ένα περιπετειώδες και παράξενο γκολ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο. Το γκολ πανηγυρίστηκε πολύ έντονα από παίκτες και φιλάθλους, αν και λίγο έλειψε μετά από λίγο, στο 90, ο Ατρόμητος να σκοράρει μετά από εξ επαφής κεφαλιά του Παναγιώτη Μπάλλα (σε προφανή θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε ποτέ από τον επόπτη), με την μπάλα να κάνει το χατήρι της ΑΕΚ και να σταματάει στο κάθετο αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα.

ΑΕΚ-Aτρόμητος

Μία ΑΕΚ αγχωμένη και σίγουρα όχι ακόμα απολύτως έτοιμη πήρε μία νίκη-ανάσα, την δεύτερη συνεχόμενη μετά το διπλό στη Βέροια που ήρθε και αυτό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το τρίποντο έδωσε ηρεμία στα αποδυτήρια και έναυσμα για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια από όλους στην ομάδα, με το ματς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” να αναμένεται πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Από την άλλη ο Ατρόμητος προσπάθησε πολύ να διαφυλάξει το πολυπόθητο μηδέν στα μετόπισθεν, αλλά δε τα κατάφερε και πλέον η θέση του Μιχάλη Γρηγορίου μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις κρίνεται επισφαλής. Τέλος, πρέπει να γίνει και μία αναφορά στο διαιτητικό τρίο, που έκανε σε ένα ήρεμο ματς αρκετά λάθη, με κορυφαίο την μη υπόδειξη οφσάιντ – που ήταν εμφανής ακόμα και από τα δημοσιογραφικά- από τον επόπτη Χασάν.

Σχόλια