Το CU βρέθηκε για τρίτη χρονιά στη  Σαντορίνη για το Red Bull Art of Motion και βράβευσε τον αθλητή που έδωσε τον πιο … Restart εαυτό του. Μετά από 4 χρόνια στο Φηροστεφάνι, η πίστα μεταφέρθηκε στη μαγευτική Οία και χιλιάδες κόσμου γέμισαν τα στενά της, σκαρφάλωσαν σε στέγες, τρούλους και μπαλκόνια προκειμένου θα θαυμάσουν, όχι το ηλιοβασίλεμα, αλλά το  μοναδικό αυτό θέαμα που αναδεικνύει την παράτολμη τέχνη της φυγής.

Το CU ενθάρρυνε τους 18 κορυφαίους αθλητές να δώσουν τον  πιο… Restart εαυτό τους και ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης ξεχώρισε για δεύτερη χρονιά και κατέκτησε την κορυφή.

Ο Έλληνας, Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης έγραψε και πάλι ιστορία καταλαμβάνοντας μια εντυπωσιακή νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην απαιτητική, φυσική πίστα της Οίας στη Σαντορίνη, με ένα run που συνδύασε 10 τρικ!

Με φιγούρες που αψηφούν τη βαρύτητα και φόντο το ειδυλλιακό σκηνικό της Σαντορίνης, ο 20χρονος freerunner Δημήτρης Κυρσανίδης βρήκε και πάλι τον δρόμο για το πρώτο σκαλί του βάθρου στην πέμπτη επετειακή χρονιά του Red Bull Art of Motion.

o-δημήτρης-κυρσανίδης-μαγνητίζει-τα-βλέμματα

O Δημήτρης Κυρσανίδης μαγνητίζει τα βλέμματα.

μια-δεύτερη-απίστευτη-νίκη-για-τον-dk

Μια δεύτερη, απίστευτη νίκη για τον DK.

Pavel Petkuns of Latvia performs during the finals at the "Red Bull Art of Motion" freerunning competition on Santorini Island, Greece on October 3, 2015

Ο Pasha ξεκινά το run του ανάποδα.

Η κριτική επιτροπή έδωσε στον Έλληνα αθλητή 467 βαθμούς (από τους μάξιμουμ 600) στον τελικό γύρο, καθώς συνδύασε δέκα τρικ μέσα σε ένα σχεδόν αλάνθαστο run με ακρίβεια στην εκτέλεση, δημιουργικότητα και μοναδική ροή. “Είναι απίστευτο!” είπε ο Κυρσανίδης. “Είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω τα συναισθήματά μου, πώς να εκφραστώ. Θα είμαι εδώ και πάλι του χρόνου με κάτι καινούριο.

Ο Pavel “Pasha” Petkuns από τη Λετονία πήρε -όπως και πέρυσι- τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς. Ο Καναδός Jesse Peveril τερμάτισε τρίτος με 422 βαθμούς στην κορυφαία freeruning αναμέτρηση που συγκέντρωσε τους καλύτερους αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, αναμειγνύοντας τέχνη και αθλητική κλάση με τα πανέμορφα ελληνικά τοπία.

Η Luci Romberg πήρε το Best Female Award.

Η Luci Romberg πήρε το Best Female Award.

Ο Jesse Peveril οδεύει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Jesse Peveril οδεύει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Η Luci Romberg από τις Η.Π.Α. κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια το Best Female Award ενώ το CU που βρέθηκε για τρίτη χρονιά στο Red Bull Art of Motion, βράβευσε τον συμπατριώτη της, Alfred Scott με το Best Trick Award καθώς έδωσε τον πιο… Restart εαυτό του με ένα εκπληκτικό Pimp Flip 360 στον τελικό γύρο. Τον αγώνα ανέλαβε να τροφοδοτήσει η ΕΚΟ με την ποιότητα και πιστότητα των προϊόντων της.

Ο Yoann Leroux σε ένα άλμα που κόβει την ανάσα.

Ο Yoann Leroux σε ένα άλμα που κόβει την ανάσα.

Οι έξι πρώτοι του Red Bull Art of Motion 2015:

1. Dimitris Kyrsanidis (GRE) 467 βαθμοί
2. Pavel Petkuns (LAT) 436 βαθμοί
3. Jesse Peveril (CAN) 422 βαθμοί
4. Alexander Schauer (AUT) 402 βαθμοί
5. Yoann Leroux (FRA) 380 βαθμοί
6. Alfred Scott (USA) 317 βαθμοί

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε και ο Αμερικανός Alfred Scott που κέρδισε το βραβείο “Best Trick by CU award” με ένα εκπληκτικό Pimp Flip 360 στην άκρη μιας καμπυλωτής στέγης στον τελικό γύρο, εντυπωσιάζοντας τους κριτές, το κοινό αλλά και τους συναθλητές του.

CU Best trick Award Winner

Το CU, εκτός από τους αθλητές, στήριξε και την επιθυμία μιας τυχερής νικήτριας να ζήσει από κοντά το Red Bull Art of Motion, προσφέροντας μέσα από έναν Instagram διαγωνισμό μια μοναδική διπλή πρόσκληση για Σαντορίνη και μια θέση στο καλύτερο σημείο της Οίας για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Τέλος, για όλους τους συνδρομητές του CU, η ημέρα του αγώνα ήταν CU Freerunning Day, με 1GB δωρεάν για να δουν τον αγώνα από το κινητό τους.

Σχόλια