Το Auto Battleships Festival διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Eμείς μιλήσαμε με τον διοργανωτή του και αυτά είναι όσα μας είπε:

Auto Battleship Festival

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Auto Battleships;

Η ιδέα ξεκίνησε απλά ως μια συγκέντρωση και ενός διαγωνισμού καλλιστείων. Κάτι απλό, λιτό και συνηθισμένο. Απλά, δυστυχώς,  σκέφτομαι σύνθετα φουτουριστικά και πέραν της πραγματικότητας που μας επιβάλλουν. Το τίμημα είναι μεγάλο, όπως και το αποτέλεσμα, που λέγεται Auto Battleships Festival, με σταθμούς τα Μέγαρα, το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Να υποθέσω εσείς είστε λάτρης της ταχύτητας;

Δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας των αυτοκινήτων, κυκλοφορώ με 1000 cc αυτοκίνητο, αλλά είμαι λάτρης του μηχανοκίνητου. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα όμορφο όχημα, πόσο παραπάνω αν έχει και προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων, με έναν οδηγό που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Την ταχύτητα στη ζωή μου την ζω μόνο ως μέτρο δημιουργίας και επιτυχίας. Τρέχω με πολλές στροφές, καθώς ονειροβατώ.

Σε τι κοινό απευθύνεται και γιατί κάποιος πρέπει να παρευρεθεί στο event;

Απευθυνόμαστε στους πάντες. Σίγουρα δεν έρχονται οι πάντες, αλλά πιστέψτε με ας έρθει ένας ηλικιωμένος, που είναι το πιο μικρό ποσοστιαία σαν κοινό που συμμετέχει σε τέτοια events. Απλά θα ξανανιώσει, απλά θα ξεφύγει, απλά θα ξεχάσει την μίζερη καθημερινότητά του. Αυτός είναι και ο στόχος του φεστιβάλ για όλες τις ηλικίες. Σας περιμένουμε όλους, γιατί πουθενά δεν μπορείς να ζήσεις τέτοια θεάματα και δραστηριότητες μέσα σε ένα διάστημα 3 ωρών.

Τι φιλοδοξίες έχετε για το φεστιβάλ;

Η φιλοδοξία μου είναι να γίνει καταρχήν θεσμός  στην Ελλάδα και ένα ετήσιο event, που θα φέρνει επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο.

Auto Battleship Festival

Με βάση τις δύο προηγούμενες χρονιές, θεωρείτε ότι οι Έλληνες αγαπούν την ταχύτητα;

Δεν ξέρω αν οι Έλληνες αγαπούν την ταχύτητα, σίγουρα όλοι όμως τρέχουν και δεν φτάνουν με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν νομίζω πως ο Έλληνας αγαπά την ταχύτητα, νομίζω πως ο άνθρωπος αγαπά την ταχύτητα, θέλουμε συνέχεια να ξεπερνάμε τον εαυτό μας, τις συνήθειες μας, τον άλλο! Η ταχύτητα  σου δίνει δύναμη, ίσως είναι και μια λύση, ένας τρόπος διεξόδου για κάποιους. Ας μείνουμε στο πιο σημαντικό, στην ασφάλεια. Ας γίνεται αυτό σε χώρους που προβλέπεται και είναι διαμορφωμένοι για το πιθανόν λάθος, που θα σώσει εσένα και φυσικά τον άτυχο που θα βρεθεί στο δρόμο σου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά, τι διαφορετικό να περιμένουμε;

Το Auto Battlesilhips Festival III έχει να προσφέρει καταξιωμένους, πανελλήνιας και παγκόσμιας κλάσης, αθλητές, με μεγάλη ιστορία, που μέσα από τις αθλητικές και πολεμικές επιδείξεις θα αναδείξουν το αθλητικό ιδεώδες και την δίψα για επιτυχία και διάκριση, αλλά πιο πολύ την δύναμη που χρειάζεσαι για να αγωνίζεσαι για ζωή. Θα ζήσουμε τον θρυλικό γύρο του Θανάτου. Ειδικά διαμορφωμένη πίστα εκπαίδευσης των μικρών μας ηρώων για σωστή οδική συμπεριφορά. Τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο το βράδυ του Σαββάτου. Και φυσικά πολλά μηχανοκίνητα θεάματα που θα μας κόψουν την ανάσα.

Ποιο είναι το πιο δυνατό στοιχείο του event, ποιο θέαμα δεν θα έπρεπε να χάσει κάποιος;

Το δυνατό σημείο του φεστιβάλ; Οι χορεύτριες και οι χορευτές, τα αυτοκίνητα, οι μηχανές, οι αθλητές, το drift, τα ποδήλατα, οι γουρούνες, τα καρτ, η φόρμουλα, τα μηχανοκίνητα θεάματα από τους κασκαντέρ, ο γύρος του θανάτου, οι πίστες με τα ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκινητάκια για τα παιδιά, ο Τσαουσόπουλος; Τι να σου πω, αφού την ίδια στιγμή θα ζεις όλα αυτά μαζί… Το καλό θα ήταν να μπορούσαμε να σας κλωνοποιήσουμε, άρα αφού αυτό δεν γίνεται το δυνατό σημείο, είναι ένα και λέγεται Auto Battleships Festival.

Τέλος πείτε μας δύο λόγια για την διοργάνωση, πού θα γίνει και ποιες μέρες;

Το Auto Battleships Festival θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12-13 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, με πρωταγωνιστή το μηχανοκίνητο κόσμο.

 

Hyperlinks: Official Url: http://autobattleships.gr/

Official Festival Promo Video 2015: https://www.youtube.com/watch?v=r6vWmcAp1yE

Official Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1564809330452883/

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Κοντιζάς Μιχαήλ – 6936828957

To Frapress.gr αποτελεί υπερήφανο χορηγό του Auto Battleships Festival III.

 

Σχόλια