Πριν από τρεις μήνες περίπου δημιουργήθηκαν τα πρώτα δωμάτια μυστηρίου στα Χανιά από την πρώτη Ελληνική εταιρία ψυχαγωγίας του είδους, την MYSTERIES.

Είχαμε ακούσει για τις υποθέσεις μυστηρίου του Mysteries από όταν είχε ανοίξει στην Αθήνα, αλλά τώρα που ήρθε και στην πόλη μας, δεν είναι κάτι που αφήνεις να περάσει έτσι. Έπρεπε να το δοκιμάσουμε!

Η πρώτη σου σκέψη πριν μπεις στο δωμάτιο είναι: «Νταξ, κλάιν, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ψιλοηλίθιοι. ΕΓΩ θα τα λύσω τα γριφάκια».

Φθάνοντας στο κατάστημα, ο πράκτορας σε ενημερώνει για την υπόθεση και σε συνοδεύει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μόλις μπαίνεις στο δωμάτιο όμως, σταματάς να σκέφτεσαι. Μισοσκόταδο, το σκηνικό είναι πολύ αληθοφανές – ή μήπως αληθινό; -, και μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα.

Η υπόθεση μυστηρίου που μπήκαμε εμείς, μιας και πήγαμε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε το Mysteries στα Χανιά, ήταν η πρώτη από τις δύο που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμες, ενώ σύντομα θα ανοίξει από το Mysteries Τρίτη και Τέταρτη υπόθεση.

3

THE LOST GIRL:

Μια φοβερή πυρκαγιά πριν από πολλές δεκαετίες και κάτω από ύποπτες συνθήκες ήταν η αιτία να καούν οι δύο από τις τρεις αδερφές…

Σκοπός μέσα στο εγκαταλειμμένο σπίτι, το οποίο έχει μείνει παγωμένο στον χρόνο, όπως το άφησε εκείνη η αποφράδα μέρα του συμβάντος, είναι είτε να βρεις το βιβλίο και το μενταγιόν με τα οποία η τρίτη αδερφή έχει μια ανεξήγητη εμμονή και μεγάλο παρελθόν, είτε να αποδείξεις με κάποιο τρόπο την αθωότητα της τρίτης αδερφής. Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα, θα σας τα πει ο ίδιος ο χώρος, το ίδιο το παιχνίδι. Γιατί, ναι, τόσο ζωντανό είναι, που θα σας αποκαλύψει μέσα από τους γρίφους μια απίστευτη ιστορία.

2

Tα στοιχεία που πρέπει να βρεις είναι πολλά. Χρειάζεται παρατηρητικότητα, γρήγορη σκέψη, ικανότητα να διακρίνεις τι είναι σημαντικό και τι όχι για την υπόθεσή σου και, για να είμαι ειλικρινής, χωρίς την βοήθεια των «πρακτόρων» που σε παρακολουθούν από μόνιτορ υπερσύγχρονης τεχνολογίας, δεν πας πολύ μπροστά. Σε καθοδηγούν όποτε κρίνουν ότι πέρασες πολλή ώρα χωρίς να προχωρήσεις αρκετά, κι έτσι ούτε νιώθεις στάσιμος σε ένα σημείο, ούτε απογοητεύεσαι επειδή ανακαλύπτεις ότι είσαι πανηλίθιος. Οι γρίφοι που πρέπει να λύσεις είναι πολλοί και δύσκολοι, άλλοι λύνονται παράλληλα και άλλοι με συγκεκριμένη σειρά. Και εδώ είναι που μπαίνει η συνδυαστική σκέψη καθώς, για να μπορέσεις να συνδυάσεις ένα στοιχείο που βρήκες τώρα με αυτό που βρήκες πριν ένα τέταρτο, είναι πρόκληση.

Κι εννοείται πως η ομάδα είναι τρομερά σημαντική αφού άλλο ένα κι άλλο πέντε ζευγάρια μάτια.

4

Προτείνω φανατικά το Mysteries ως εξαιρετικό τρόπο διασκέδασης, η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις και βγαίνοντας συζητάς με την παρέα σου ποιους γρίφους βρήκες εσύ, πως έλυσε το μυστήριο ο δεύτερος, πως σκέφτηκε να βάλει το δάχτυλο στην πρίζα ο τρίτος – δεν ήμουν εγώ, εντάξει εγώ ήμουν – κοκ.

Κι αν νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνοι από τους άλλους που πέρασαν από τα δωμάτια, δεν έχετε παρά να πάτε και να το διαπιστώσετε οι ίδιοι!

mysteries

Bonus στο τέλος είναι οι φωτογραφίες με αξεσουάρ που θεωρητικά φοράνε οι ντεντέκτιβ μεγάλου βεληνεκούς. Ήθελα να τα βάλω όλα, αλλά είχα άλλους τέσσερις μαζί μου. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία και χαίρομαι που στα Χανιά έχουμε την ευκαιρία να αποδράσουμε σε αυτά τα δωμάτια!

Για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις, επισκεφθείτε τις σελίδες:

www.mysteries.gr

https://www.facebook.com/pages/Mysteries/697445370321835

Στοιχεία επικοινωνίας

Κισσάμου 101 & Καλογέρη, Χανιά Κρήτης

Tηλ: 28210 – 88744

chania@mysteries.gr

Σχόλια