Γύρω στους 3.500 θαυμαστές περίμεναν στην ουρά στην Ισπανία για μία ευκαιρία να παίξουν στο Game of Thrones ως κομπάρσοι, νωρίς το καλοκαίρι, αλλά ενώ φαινομενικά όλοι θέλουν να ενσωματωθούν στην 6η σεζόν του Game of Thrones, οι περισσότερη έχουν μικρή μόνο ιδέα για το τι περιλαμβάνει στην πραγματικότητα η δουλειά.

Θα τους χρειαστούν 3 με 18 Σεπτεμβρίου και θα πληρώνονται μόνο 45 ευρώ την ημέρα, αλλά σύμφωνα με έναν κομπάρσο που βοήθησε στο δραματικό επεισόδιο της 4ης σεζόν «Purple Wedding», ήταν μια «απίστευτη εμπειρία».

Ο Felipe Ferri περιγράφει τον εαυτό του ως «hardcore θαυμαστή του Game of Thrones» και μοιράστηκε την ιστορία του ως απάντηση σε μια ερώτηση στο Quora. Έπαιζε έναν υπηρέτη κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του γάμου του βασιλιά Joffrey και συμμετείχε στις σκηνές στην πανέμορφη παράκτια πόλη της Κροατίας, Dubrovnik, για την επιτυχημένη σειρά της HBO.

«Οι πέντε μέρες που πέρασα στα γυρίσματα ήταν απίστευτες. Ήταν έντονες – έπρεπε να συναντιόμαστε σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο στις 4 το πρωί και μας άφηναν στο ίδιο σημείο στις 7 το απόγευμα, αλλά όλα ήταν τόσο συναρπαστικά, που ακόμα και οι πολλές ώρες δεν είχαν σημασία», έγραψε.

«Περάσαμε όλη τη μέρα στα κοστούμια μας και ήταν απίστευτα να περιτριγυρίζεσαι από αριστοκράτες άντρες και γυναίκες, στρατιώτες, υπηρέτες και υπηρέτριες».

Οι κομπάρσοι πρέπει να δουλεύουν πολλές ώρες για μικρό μισθό, αλλά στο τέλος, αξίζει.

Οι κομπάρσοι πρέπει να δουλεύουν πολλές ώρες για μικρό μισθό, αλλά στο τέλος, αξίζει.

Ο Ferri απορροφήθηκε τόσο πολύ στη ζωή του Game of Thrones που άρχισε να πιστεύει ότι οι ηθοποιοί με πανοπλία ήταν πραγματικοί στρατιώτες, παρόλο που ήξερε ότι ήταν απλοί άνθρωποι.

«Είναι αστείο που σε κάποιο σημείο αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι όλα είναι αληθινά», είπε. «Είναι κάπως τρομακτικό, αν το σκεφτείς. Ήταν εξαιρετικά αστείοι, επίσης, οι αναχρονισμοί που βλέπεις σ’ ένα μέρος σαν κι αυτό. Ενώ ο εγκέφαλός σου αρχίζει να δέχεται ότι είσαι σ’ ένα μεσαιωνικό κόσμο, ξαφνικά βλέπεις δίπλα σου έναν υπηρέτη να γράφει στο iPhone».

Ο Ferri είχε διαβάσει μόνο ένα βιβλίο του George RR Martin πριν πάει στην Κροατία, οπότε σοκαρίστηκε από τις δραματικές εξελίξεις της πλοκής. Αν και spoiler, ήταν έτοιμος να το ξεπεράσει, ειδικά αφού το cast ήταν «εξαιρετικά καλό».

«Είχα την σπάνια ευκαιρία να δω αυτό το μικρό κάθαρμα, το βασιλιά Joffrey, να πνίγεται μέχρι θανάτου πάνω από 10 φορές, απλά μερικά βήματα μακριά από εμένα!», έγραψε. «Δεν ήμουν εγώ που του έβαλε κρασί, όμως».

Το Game of Thrones επιστρέφει την ερχόμενη άνοιξη.

Σχόλια