Απλές συμβουλές και πανεύκολα DIY-s που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στο camping!

Ήρθε η ώρα για glamping! Δεν ξέρεις τι είναι αυτό; Glamour + camping!! Επειδή, λοιπόν, θα πάμε camping, ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε με στυλ;

Μιλάμε για camping που θα έχουμε μια σκεπή, έστω και αυτή που θα έχουμε δημιουργήσει εμείς. Ζούμε στον 21ο αιώνα – αυτό σημαίνει ότι το camping πλέον δεν είναι για “ανθρώπους των σπηλαίων”. Kαι αυτό το αποδεικνύουμε με τις πιο έξυπνες και πρακτικές συμβουλές για ένα λιγότερο χαοτικό και πιο διασκεδαστικό ταξίδι!

 

1. Το χαρτί τουαλέτας που πρέπει να προστατευτεί!

camping

Πώς θα το φτιάξεις; Πάρε μια συσκευασία καφέ, δημητριακών ή κάποια άλλη εξίσου μεγάλη που θα έχεις σπίτι σου, καθάρισέ την, πάρε ένα μαχαίρι και χάραξε μια γραμμή, απ’ όπου θα περνάει το χαρτί και αν θες, μπορείς να κολλήσεις ένα σύρμα/καλώδιο ή μια κορδέλα, για να το κρατάς σαν τσαντάκι! Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις το χαρτί τουαλέτας από οποιοδήποτε υγρό το απειλήσει ή από οποιοδήποτε αντικείμενο το φθείρει.

 

2. Η απέραντη πηγή φωτός!

camping

Δέσε μια λάμπα πάνω σε ένα γαλόνι για νερό για να γεμίσει τη σκηνή με φως. Θα εκπλαγείς από το πόσο φως εκπέμπει σε όλη τη σκηνή. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μπουκάλια σόδας ως ηλιακές λάμπες φωτός.

3. Φθηνά ηχεία!

camping
Δε χρειάζεσαι μεγάλα ακουστικά ή ένα ξεχωριστό ηχείο για το τηλέφωνό σου: Βάλε το κινητό σου σε μια κεραμική κούπα και θα είσαι κουλ!

4. Φασκόμηλο: το όπλο για τα κουνούπια!

camping
Ρίχνε κάθε λίγη ώρα φασκόμηλο στη φωτιά και θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά!

 

5. Τα καλύτερα … μπαχαρικά (και όχι μόνο) μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια!

06
Για να μη φοβάσαι ότι όσο θα είσαι στο camping θα τρως άνοστο και βαρετό φαγητό, πάρε κουτάκια Tic Tac και εμπλούτισέ τα με μπαχαρικά και ό,τι άλλο χρειαστείς. Σίγουρα μπορείς ν’ αποθηκεύσεις και άλλα εκεί, όπως καρφίτσες, παραμάνες, κλωστές κλπ.

 

6. Προετοιμάσου για το camping σαν άρχοντας!

camping
Αν είναι να ταξιδέψεις, καν’ το αποτελεσματικά!

7. Tι σπίρτα και ξύλα; Εδώ έχουμε Doritos!

camping

Tώρα που ρεζιλέψαμε τις θρεπτικές ουσίες των Doritos, μπορούμε να πούμε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως προσάναμμα, αν ας πούμε έχει βρέξει και δεν μπορείς να ανάψεις φωτιά.

8. Προφανώς και θα δίναμε συμβουλές και για τον καφέ!

camping

Βάλε καφέ σε μερικά φίλτρα καφέ, δέσε τα με οδοντικό νήμα και χρησιμοποίησέ τα όπως το φακελάκι για τσάι σε ζεστό νερό.

9. Σαπούνι που θα μπορείς να κρατήσεις για πάντα!

Εκεί που κάνεις μπάνιο στη λίμνη, σου γλιστράει το σαπούνι απ’ το χέρι και πρέπει να ψάξεις ολόκληρο το βυθό για να το βρεις. Αυτό είναι ένα σχέδιο. Το σχέδιο β’ λέει ότι θα μπορούσες να πάρεις έναν αποφλοιωτή και να φτιάξεις πολλές φέτες σαπουνιού, ακριβώς όπως κάνεις και με το φαγητό. Σε κάθε σου μπάνιο, θα χρησιμοποιείς ένα και δε θα χρειάζεται ν’ αγοράζεις καινούριο σαπούνι, να δανείζεσαι ή να το ψάχνεις.

10. Σ’ ενοχλούν τα φερμουάρ;

camping
Βάλε ένα μπρελόκ ή ένα δαχτυλίδι για τα κλειδιά επάνω στο φερμουάρ. Θα σε βοηθήσει πολύ, αν τα χέρια σου γλιστράνε.

11. Αναπτήρας 10′ : Προετοιμάσου να εντυπωσιαστείς!

camping

Αν δε θες να κάψεις όλα τα σπίρτα σου, κάνε αυτό: πάρε λίγο βαμβάκι, βούτηξέ το σε βαζελίνη και τύλιξέ το σαν ένα τετράγωνο σε αλουμινόχαρτο. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις, χάραξε ένα Χ στο αλουμινόχαρτο, βγάλε λίγο απ’ το βαμβάκι έξω και άναψέ το. Θα κρατήσει για 10′.

12. Κι άλλοι τρόποι για ν’ ανάψεις φωτιά

Βαμβάκι ντεμακιγιάζ βουτηγμένο σε κερί. Καλό;

13. Φορητή τουαλέτα

camping

Αν απεχθάνεσαι τη θέση squat για να καλύψεις κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες σου, φτιάε μια φορητή τουαλέτα. Θα χρειαστείς: ένα καφάσι, έναν κουβά κι ένα καπάκι τουαλέτας.

14. Συμβουλή από τους προσκόπους

camping

Αν θες να προστατέψεις τα πολύτιμα πράγματά σου και είσαι σ’ ένα πολύκοσμο camping και θες να πας για πεζοπορία, ας πούμε, μπορείς να τα κρύψεις σ’ ένα σαπούνι!

15. …Και για να μη χάσεις τα κλειδιά σου στο νερό

camping

Δέσε τα κλειδιά σου σ’ ένα πώμα από φελλό. Είναι πολύ πρακτικό ειδικά αν κάνεις camping κοντά σε θάλασσα, ποτάμι ή λίμνη.

 

Σχόλια