Παραδέξου το, τα κάνεις κι εσύ!

1. Χαιρετάς κάποιον αποκαλώντας τον «μαλάκα».

«Πού είσαι ρε μαλ@κα;» ή «Μου έλειψες ρε μαλ@κα!» Αυτή η λέξη είναι συνώνυμη της λέξης «αδερφέ» ή “bro”, όπως θα λέγαμε στ’ αγγλικά. Η διαφορά είναι ότι η πραγματική σημασία της λέξης είναι… μαλάκας!

2. Καλείς τη μαμά σου για να σε ξεματιάσει.

Χωρίς να έχει σημασία η ηλικία σου, το γένος σου ή πόσο μοντέρνος ή παραδοσιακός είσαι, αυτό που θα κάνεις όταν έχεις πονοκέφαλο είναι να τηλεφωνήσεις τη μαμά σου για να σε ξεματιάσει και μόνο τότε θα πάρεις παυσίπονο. Το ξεμάτιασμα, το μαγικό ξόρκι που σπάει την κακή ενέργεια με μυστικά λόγια, εκτελείται με ένα ποτήρι νερό και μια σταγόνα ελαιόλαδου. Ενώ εκτελείται αυτό το υψηλά επιστημονικό τελετουργικό, η μαμά σου χασμουριέται. Όσο περισσότερο χασμουριέται, τόσο περισσότερο μάτι έχεις.

3. Λαχταράς «βρώμικο» φαγητό

Μετά από ένα σοβαρό μεθύσι μέχρι τις 5 το πρωί, αυτό που θες πραγματικά είναι ένα σάντουιτς με λουκάνικο ή χοιρινό συνοδευόμενο από μαρούλι ή καρότο ή τυρί ή ζαμπόν ή πατάτες τηγανιτές ή μαγιονέζα ή μουστάρδα ή κέτσαπ ή όλα μαζί… Αλλά ξέρεις ότι είναι «βρώμικο», όταν προέρχεται από την καντίνα του δρόμου και όχι από το μαγαζί με σάντουιτς. Όσο πιο βρώμικο, λένε, τόσο πιο νόστιμο!

4. Οι ώρες που γευματίζεις είναι τελείως τυχαίες.

Αν κάποιος τρώει στις 5 το απόγευμα, είναι καθυστερημένο μεσημεριανό ή νωρότερο δείπνο; Ή αν είναι 3 η ώρα το πρωί; Καθυστερημένο δείπνο ή νωρίτερο πρωινό; Όταν οι Έλληνες έχουν να κάνουν με προγραμματισμό, ακολουθούν ένα γενικό κανόνα: Να τρως όταν πεινάς και να κοιμάσαι όταν νυστάζεις.

5. Είσαι 29 χρονών και ακόμα μένεις με τους γονείς σου.

Στις πιο σκοτεινές εποχές της οικονομικής κρίσης, είναι απολύτως κατανοητό. Ακόμα και σαραντάρηδες επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους. Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, αυτό συνήθιζε να συμβαίνει ακόμα και προ Κρίσης. Και έχεις άπειρους συγγενείς που έχουν μείνει με τους γονείς σου μέχρι να παντρευτούν.

6. Κορνάρεις στο μπροστινό αμάξι, πριν ανάψει πράσινο.

Δεν αναρωτιόμαστε γιατί οι Έλληνες έχουν ψηφιστεί οι πιο αγενείς οδηγοί στην Ευρώπη. Είμαστε. Και νομίζουμε ότι είμαστε προφήτες που έχουν την ικανότητα να δουν πότε θα ανάψει πράσινο το φανάρι, πριν συμβεί. Γι’ αυτό ξεκινάμε να κορνάρουμε – ώστε να μη χάσουμε ούτε ένα πολύτιμο δευτερόλεπτο τους πολύτιμου χρόνου μας. Σωστά;

7. «Έλα να πιούμε έναν καφέ στα γρήγορα» ονομάζεται ο καφές που κρατά 2 ώρες!

Έχουμε πολλά να πούμε. Αγαπάμε και τον καφέ. Έχουμε και πολλές ηλιόλουστες μέρες και η χώρα μας είναι πανέμορφη. Απλό.

8. Η μαμά σου έστελνε πακέτα με φαγητό, όσο σπούδαζες στο εξωτερικό.

Από σπανακόπιτα μέχρι τυρόπιτα και όλες τις νόστιμες πίτες στο ενδιάμεσο, το πακέτο «φροντίδας» σου περιλάμβανε και άλλες λιχουδιές, όπως ελληνικές σοκολάτες, κατεψυγμένα burgers, καφέ και συμπυκνωμένο γάλα;! Το μόνο που πραγματικά είχε νόημα σε αυτά τα πακέτα, και είχαν αληθινή οικονομική αξία πέρα από συναισθηματική, ήταν τα τσιγάρα. Ευχαριστούμε μαμά!

Σχόλια