Στο ποοδόσφαιρο οι τραυματισμοί δεν είναι κάτι σπάνιο. Μερικές φορές, όμως, είναι τόσο γελοίοι που κερδίζουν επάξια μια θέση σε λίστες σαν κι αυτή!

Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν δυστυχώς οι τραυματισμοί. Σκληρά μαρκαρίσματα, άσχημες πτώσεις και συγκρούσεις, δυνατοί διαπληκτισμοί ή απλά άτυχες στιγμές είναι μερικοί παράγοντες που προκαλούν μικρές ή μεγάλες ζημιές στους αθλητές.

Υπάρχει όμως και μία αστάθμητη αιτία, την οποία ο Άλμπερτ Αινστάιν χαρακτήρισε κάποτε ως “άπειρη” όπως και το σύμπαν: η ανθρώπινη βλακεία. Να λοιπόν μία λίστα με τους πιο γελοίους και παράξενους τραυματισμούς όλων των εποχών !

Σαντιάγο Κανιθάρες

Ο Ισπανός πρώην τερματοφύλακας της Βαλένθια,που έγινε γνωστός από τις ικανότητές του και την τραγική κόμμωσή του, τραυματίστηκε πριν το Μουντιάλ του 2002. Πώς; Ξυρίστηκε και, αφού έβαλε after shave, το μπουκαλάκι έπεσε, έσπασε και έκοψε τους τένοντες των ποδιών του. Σαντιάγο, καλύτερα να χτένιζες το μαλλί..

τραυματισμοί

Τζόν Τέρι

Ίσως ο πιο αχώνευτος της λίστας μας. Όχι τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, όσο για το σκάνδαλο με την ερωτική σχέση του με την γυναικά του συμπαίκτη του σε εθνική Αγγλίας και Τσέλσι Γουέιν Μπρίτζ. Στα πλαίσια αυτής της αντιπάθειας λοιπόν, ο τραυματισμός του Άγγλου αμυντικού κατα την διάρκεια της συμμετοχής του σε παιχνίδι με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, μας προκαλεί μόνο γέλιο και καθόλου, μα καθόλου λύπη.

Λιονέλ Λετιζί

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα χόμπι των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι διασκεδαστικά, χαλαρωτικά και ενεργοποιούν την σκέψη, την συνεργασία και την δημιουργικότητα.

Για τον Λιονέλ Λετιζί, όμως, το παιχνίδι Scrabble και ένα πεσμένο γράμμα στο πάτωμα που θέλησε να πιάσει ήταν η αιτία να πάθει κάκωση στη μέση και λουμπάγκο. Μάλλον δε θα ξαναέπαιξε από τότε.

Ντέιβ Μπέσαντ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γευστικό σάντουιτς με μία καλή δόση μαγιονέζας. Αυτό σκέφτηκε και ο Ντέιβ Μπέσαντ καθώς ετοίμαζε το γεύμα του πριν την προπόνηση, όταν ξαφνικά του έπεσε το γυάλινο βαζάκι από τα χέρια.

Βέβαια, προσπαθώντας να σταματήσει την μαγιονέζα, το μόνο που κατάφερε ήταν να κόψει κυριολεκτικά το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του και να σταματήσει απότομα την καριέρα του. Δύσκολα θα ξαναέφαγε μαγιονέζα ο Ντέιβ.

Νταράιους Βασέλ

 Προσωπικά, ο αγαπημένος μου στην λίστα αυτή. Ο άνθρωπος το “τερμάτισε” πραγματικά, όταν προσπάθησε να σπάσει μια φουσκάλα στο πόδι του με ηλεκτρικό τρυπάνι. Ναι, με ηλεκτρικό τρυπάνι. Ήθελε να κάνει πλάκα, αλλά το μόνο που κατάφερε ο -κατα τα άλλα καλός- Άγγλος επιθετικός ήταν να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις αρτηρίες του και να μνημονευέται μέχρι σήμερα για τον γελοίο τραυματισμό του .

vassell

Ντάρεν Μπάρναρντ

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πιστός, υπάκουος, σύντροφος. Βέβαια όταν είναι μικρός θα κάνει και τις χαζομάρες του και τις “ζημιές” του. Ο φίλος μας ο Ντάρεν λοιπόν δεν είδε τα ούρα του σκύλου του στην κουζίνα, γλίστρησε άσχημα και έπαθε ρήξη χιαστών και συνδέσμων. Τον λες και άτυχο τον συγκεκριμένο.

Ραμάλιο

Εντάξει, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Βραζιλιάνο. Πήγε στον γιατρό για κάποιες ενοχλήσεις, και αυτός του έδωσε υπόθετα και χάπια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Έλα όμως που ο τεράστιος Ραμάλιο μπερδεύτηκε και αντί για χάπι, κατάπιε το υπόθετο!

Φυσικά πέρασε τις επόμενες μέρες στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους, ισχυριζόμενος πως είχε πιει λίγο παραπάνω το  προηγούμενο βράδυ και το πρωί απλά πήρε ό,τι βρήκε μπροστά του. Πραγματικά απίστευτος.

Μίλαν Ράπαιτς

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως για παράδειγμα η κροατική Χάιντουκ Σπλίτ,  περνούν πολύ χρόνο στα αεροδρόμια λόγω των μακρινών εκτός έδρας αναμετρήσεων. Θέλοντας και μη, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρουν κάτι να κάνουν για να περάσει η ώρα.

Ο Μίλαν θέλησε να παίξει με το διαβατήριό του, και κατάφερε – γιατί κατόρθωμα είναι- να προκαλέσει ένα βαθύ σκίσιμο στο μάτι του. Και ήταν και τριάντα χρονών άνθρωπος εκείνη την εποχή..

Κάρλο Κουντιτσίνι- Ρόμπι Κίν

 Σε αυτή τη περίπτωση οι τραυματισμοί είναι πανομοιότυποι και χαρακτηριστικοί. Στον καθένα μας έχει συμβεί να έχει αράξει στον καναπέ, με την κουβέρτα του και τα τσιπς του, και να αντιλαμβάνεται μετά από λίγο πως το τηλεκοντρόλ έιναι κάπου πιο πέρα στο δωμάτιο.

Ε, δε σηκώνεσαι να το πάρεις, προσπαθείς να το πιάσεις με το πόδι ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Βέβαια, αν το κάνεις αυτό μετά από δυνατή προπόνηση θα πάθεις και το τραβηγματάκι σου και θα μείνεις κόκκαλο στον καναπέ. Κάτι παραπάνω ξέρουν ο Κάρλο και ο Ρόμπι.

τραυματισμοί

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ένας πραγματικά πολύ καλός ποδοσφαιριστής, μέλος μίας μεγάλης φουρνιάς που έκαναν την Manchester United πρωταγωνίστρια σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Μπέκαμ ήταν επίσης ο πρώτος αληθινός σταρ στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, κάτι που αποτελούσε πηγή συγκρούσεων με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Λίγο η σχέση του με την Βικτώρια, λίγο οι αλλαγές στο μαλλί, λίγο η πτώση της αγωνιστικής του επίδοσης, έφεραν την έκρηξη του προπονητή του μετά από μία ήττα σε έναν κρίσιμο αγώνα με την Άρσεναλ. Ο Ντέιβιντ αντιμίλησε στον Σκωτσέζο, ο οποίος του πέταξε- κατά λάθος σύμφωνα με τον ίδιο- ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του σκίσει το φρύδι ! Φυσικά, αυτό δε πείραξε ιδιαίτερα τον Άγγλο, που έλαβε ακόμα μεγαλύτερη προβολή μετά το περιστατικό.

τραυματισμοί

Σβάιν Γκροντάλεν

Το τζόκινγκ είναι ένα πολύ συνηθισμένο χόμπι σε όλο τον κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια. Στις Σκανδιναβικές χώρες όμως μπορεί να είναι και επικίνδυνο, κάτι που επιβεβαίωσε ο τραυματισμός του Γκροντάλεν πριν αρκετά χρόνια.

Ο Νορβηγός έχασε τρίς ματς της εθνικής του ομάδας, όταν βγαίνοντας από το σπίτι του για να τρέξει συγκρούστηκε μετωπικά με μία άλκη! Το ζώο δεν έπαθε τίποτα σοβαρό, αλλά ο Σβάιν δύσκολα θα το ξεχάσει.

Κέισι Κέλλερ

Ο τελευταίος της λίστας μας ήταν πραγματικά πολύ ατσούμπαλος. Σε ένα ρεπό από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Κέισι πήγε να παίξει γκόλφ με τους φίλους του.

Όταν προσπάθησε να βγάλει τα μπαστούνια του γκολφ από το πορτ μπαγκάζ του, το μόνο που κατάφερε ήταν να τα τραβήξει τόσο δυνατά που έσπασε όλα τα μπροστινά του δόντια. Φήμες λένε πως οι φίλοι του ακόμα γελάνε, ενώ οι πληροφορίες που λένε πως οι συμπαίκτες του, τον έχουν σε φωτογραφία και τον πειράζουν ακόμα κρίνονται ως ανακριβείς.

Σχόλια