Για όσους είναι νέοι στον κόσμο των anime, κάθε εποχή τα τηλεοπτικά προγράμματα στην Ιαπωνία ανανεώνονται με καινούριους τίτλους. Δηλαδή κάθε χρόνο τα anime αλλάζουν τέσσερις φορές, χειμώνας – άνοιξη – καλοκαίρι- φθινόπωρο (εκτός βέβαια από περιπτώσεις μεγάλων εμπορικών επιτυχιών που μπορεί να συνεχίζονται για δεκαετίες).

Με τα στούντιο να έχουν κάνει ήδη αρκετές ανακοινώσεις για τις νέες τους παραγωγές, ας δούμε τα anime εκείνα που πιθανότατα θα κλέψουν την παράσταση.

Gangsta

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Manglobe Studios

Είδος: Seinen, Drama, Action

Βασισμένο σε ομώνυμο manga (που άρχισε την κυκλοφορία του το 2010), το Gangsta, με το σκληρό, ώριμο και ευθύ ύφος του πείθει τον θεατή. Τοποθετημένο σε έναν φανταστικό κόσμο, πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ένα ντούο, ο Nick και ο Worick, που αναλαμβάνουν τις δουλειές του υποκόσμου και της αστυνομίας που κανένας άλλος δεν μπορεί να φέρει εις πέρας. Ως seinen το κοινό στο οποίο απευθύνεται το anime είναι πιο ώριμο και στο manga έχουμε δει πολλές σκληρές σκηνές, οπότε αναμένεται να δούμε αν η παραγωγή αποφασίσει να λογοκρίνει τις σκηνές αυτές για να επεκταθεί σε πιο ευρύ κοινό ή όχι (βλέπε Terra Formars).

Πολλά υποσχόμενο preview και ήδη με αρκετά μεγάλο fandom, οι προσδοκίες είναι μεγάλες!

 

Ushio to Tora

Ushio+and+Tora+anime

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Studio VOLN, Mappa

Είδος: Shounen, Supernatural, Comedy

Βασισμένο επίσης σε ομώνυμο manga (που διήρκεσε από το 1990 μέχρι το 1996), το Ushio to Tora θα εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες φέτος για πρώτη φορά. Κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας του manga κυκλοφόρησαν 3 OVA’s (Original Animation Video, δηλαδή ταινίες ή σειρές μικρής διάρκειας που κυκλοφορούν κατευθείαν σε home-videos) αλλά δεν είναι σαφές αν το anime είναι η συνέχεια των OVA’s ή θα έχουμε ένα reboot του manga.

Η πλοκή του manga είναι η εξής. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Ushio, ζει με την οικογένειά του σε έναν ναό στην Ιαπωνία. Ο πατέρας του τον πληροφορεί για την ύπαρξη δαιμόνιων πνευμάτων αλλά ο Ushio δεν παίρνει τις ιστορίες του πατέρα του στα σοβαρά, μέχρι που μια μέρα ο δαίμονας που βρισκόταν εδώ και αιώνες κάτω από τον ναό, ο Tora (Τίγρης στα Ιαπωνικά) εκμεταλλεύεται τον πρωταγωνιστή για να ελευθερωθεί. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε τις περιπέτειες του Ushio και τις μάχες του με τους δαίμονες, με τον Tora ως σύμμαχό του.

Ορίστε και ένα όμορφο απόσπασμα από τα OVA.

 

Over Lord

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Madhouse Studios

Είδος: Fantasy, Action

Το Over Lord βασίζεται σε ligh novel (νουβέλα για νεανικά κοινά) και manga του ίδιου τίτλου, που ξεκίνησαν την πορεία τους το 2012 και 2014 αντίστοιχα. Η πλοκή είναι πολύ ευφάνταστη και δεν θα απορούσε κανείς με την απήχηση που έχει σημειώσει το Over Lord. Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Momonga και ο κύριος άξονας της ιστορίας αυτής είναι το Yggdrasil, ένα δημοφιλές online game που μια μέρα κλείνει και καθώς ο Momonga επιλέγει να συνεχίσει να παίζει, μεταφέρεται μέσα στον κόσμο του Yggdrasil με την μορφή ενός σκελετού. Μακριά από καθετί γνώριμο ο Momonga αποφασίζει να κυριαρχήσει στον ψηφιακό χώρο του Yggdrasil.

Το preview δείχνει μία συνηθισμένη συνταγή τα τελευταία χρόνια – όχι πώς αυτό είναι κάτι το αρνητικό. Τα ειδικά εφέ φαίνονται αξιοπρεπή και τα character designs πολύ ενδιαφέροντα. Τα στούντιο Madhouse έχουν ένα μεγάλο κοινό να ικανοποιήσουν και μάλλον θα τα καταφέρουν.

 

Durarara!!x2 Ten

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Aniplex of America, Studio Shuka

Είδος: Action, Shounen, Mystery, Supernatural

Ίσως από τα καλύτερα anime των τελευταίων χρόνων, το Durarara!!x2 Ten έρχεται να προστεθεί στην συλλογή των μεταφορών του light novel με τον τίτλο Durarara!!. Το Durarara!!x2 Ten αποτελεί το δεύτερο σκέλος της δεύτερης σεζόν του anime, με το πρώτο να είναι το Durarara!!x2 Shou που προβλήθηκε τον Ιανουάριο, ενώ το τρίτο σκέλος έχει ανακοινωθεί πως θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2016 και έχει τον τίτλο Durarara!!x2 Ketsu.

Η σειρά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεταμοντέρνου ρεύματος. Σας παροτρύνω να τις δείτε και να καταλάβετε μόνοι σας.

 

 God Eater 

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Ufotable

Είδος: Action, Shounen, Mystery

Το God Eater δεν έχει ακόμα preview και το βίντεο είναι από το promotion του videogame God Eater από Bandai Namco του 2010. Μετά από την μεγάλη επιτυχία του God Eater, τον επόμενο χρόνο ήρθε το God Eater Burst, που κυκλοφόρησε στην Αμερική και την Ευρώπη, ύστερα, το God Εater 2, και φυσικό θα ήταν να μεταφερθεί και στην μικρή οθόνη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η πλοκή του anime, αν θα είναι συνέχεια της τελευταίας έκδοσης ή όχι, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στο υλικό που έχουμε ήδη από τα videogames, σίγουρα δεν θα απογοητευτούμε!

 

Akagami no Shirayukihime

Ημερομηνία: Ιούλιος 2015

Παραγωγή: Bones

Είδος: Shoujo, Romance, Fantasy, Historical

Κλείνοντας με ένα shoujo anime, to Akagami no Shirayuki-hime, που στα Ιαπωνικά σημαίνει η Χιονάτη με τα Κόκκινα Μαλλιά, ολοκληρώνεται η γεμάτη με shounen λίστα. Το anime είναι η μεταφορά του manga με τον ομώνυμο τίτλο, που άρχισε την κυκλοφορία του το 2006, και από τότε έχει καταφέρει να χτίσει ένα πολύ ισχυρό fanbase. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο όπου η ηρωίδα, η Χιονάτη, εξαιτίας του σπάνιου χρώματος των μαλλιών της,τραβάει άθελα της την προσοχή του πρίγκιπα της χώρας. Η Χιονάτη, χωρίς άλλη επιλογή φυγαδεύεται σε ένα άλλο βασίλειο και κρύβει την πραγματική ταυτότητά της, εκπαιδευόμενη ως φαρμακοποιός του παλατιού.

Το Akagami no Shirayuki-hime έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα anime χάρη στην ευαισθησία της mangaka Sorata Akizuki και την έξυπνη πλοκή. Αν είστε φαν των shoujo, μην το χάσετε! Εξάλλου είναι από Bones Studio!

Σχόλια