Η Άτυπη Ομάδα Νέων Αιγίου με την υποστήριξη του Δημιουργικού Εργαστηρίου Νέων – Creative Youthland, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Train2Game που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + για τη νεολαία, σας προσκαλεί την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 18.00 μμ, στο “ΠολυΤεχνείο – χώρος θεαμάτων” (Επισκόπου Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων) στο Αίγιο στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με θέμα «Gamemakers Art».

yialogoΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Train2Game που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Harmony Hotel Apartments στο Λόγγο Αιγίου, μεταξύ 18 και 26 Απριλίου, στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους ώστε να σχεδιάσουν παιχνίδια που επιφέρουν κοινωνικές αλλαγές ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μέσω διαφόρων δημιουργικών μεθόδων, παιχνιδιών αλληλεπίδρασης, προσομοιώσεων, παιχνιδιών ρόλων, ομαδικών και ατομικών ασκήσεων, video, καλλιτεχνικών και θεατρικών δραστηριοτήτων, case studies, συζητήσεων, θεωρητικών εισηγήσεων και πολλών παιχνιδιών εικοσιτέσσερις συμμετέχοντες απ’ όλη την Ευρώπη θα ανακαλύψουν, θα κατανοήσουν και θα δημιουργήσουν δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια ή gamification εμπειρίες.

Η εκδήλωση «Gamemakers Art» έχοντας ως γνώμονα την υποστήριξη των νέων που δημιουργούν επιτραπέζια παιχνίδια ή gamification εμπειρίες για κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις από game experts.  Στόχος είναι η προώθηση της επικοινωνίας και δικτύωσης μεταξύ νέων, με την επιχειρηματική κοινότητα, και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται σε τομείς με δυναμική ανάπτυξη, συμβάλλοντας έτσι στη τόνωση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της δια βίου μάθησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Από τις 18.00 έως τις 21.00 θα πραγματοποιηθούν:

  • Ομιλίες από game experts και ιδιοκτήτες εταιριών game design αναφορικά με το game design, game development και το gamification ως μέσα εκπαίδευσης, εργασίας, διασκέδασης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
  • Συναντήσεις νέων με game experts που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Ενεργοποιώντας δημόσιους, ευρωπαϊκούς φορείς καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, η εκδήλωση  «Gamemakers Art» μέσα από διαδραστικές ενέργειες και σύγχρονες μεθόδους, ευελπιστεί να γίνει το «κλειδί» των νέων τόσο για την αγορά εργασίας στην Ευρώπη, όσο και για τις αξίες της δια βίου μάθησης.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη του Αιγίου, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +, υποστηρίζεται από Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων – Creative Youthland, ενώ χορηγοί του είναι οι επιχειρήσεις παιχνιδιών GameRules και Mindwars, και το Aρτοποιείο Τηλιγάδης.

 

Πληροφορίες:

 http://train2gamegreece.blogspot.gr/

www.facebook.com/train2gamegreece

Σχόλια