Αυτό που ακολουθεί είναι μια (υπερ)ανάλυση του trailer του Game of Thrones, «επιστημονικά» βασισμένη στις πληροφορίες της παραγωγής και στις γνώσεις των βιβλίων. Για να το ξεκαθαρίσουμε, θα υπάρξουν αρκετά υποθετικά spoilers, οπότε καλά θα κάνετε να προχωρήσετε με προσοχή παρακάτω, αν δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία.

Πρώτα, όμως, ας ξαναρίξουμε μια ματιά στο trailer.

Θα προσπαθήσουμε να γράψουμε μια περίληψη μερικών σημαντικών σκηνών που μας αποκαλύπτει το βίντεο.

 

1. Μια Stark στο Winterfell

1_sansa
Αυτή είναι σίγουρα η Sansa στην οικογενειακή κρύπτη στο Winterfell. Υπήρξαν φήμες ότι θα επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειάς της, αλλά αυτή είναι η πρώτη απόλυτη ορατή επιβεβαίωση. Η συγκεκριμένη όχι-από-το-βιβλίο εξέλιξη έχει προκαλέσει πολλούς να αναρωτιούνται τι κάνει εκεί η Sansa. Φήμες την ήθελαν να συναντά και τον Theon Greyjoy σε κάποιο από τα ταξίδια της με τον Littlefinger. Όπως επίσης, μια προηγούμενη θεωρία την ήθελε να αντικαθιστά το χαρακτήρα της Jeyne Poole στο βιβλίο, μια νεαρή που υποκρίνεται την Arya Stark και παντρεύεται τον Ramsay Bolton, ώστε να νομιμοποιήσει την κατοχή του Winterfell απ’ τους Bolton. Νέες θεωρίες αναφέρουν ότι η Sansa εξακολουθεί να είναι μεταμφιεσμένη ως η ανιψιά του Littlefinger, Alayne (γι’ αυτό έβαψε και τα μαλλιά της στην προηγούμενη σεζόν). Μάλιστα βλέπουμε ότι όταν φτάνει στο Winterfell, φέρνει αρκετούς φρουρούς απ’ το Vale μαζί της. Οι άντρες που μπαίνουν στην αυλή του Winterfell έχουν το σήμα του Οίκου Arryn στις ασπίδες τους.

2_arryn
Ωστόσο, για να λειτουργήσει το κόλπο της μεταμφίεσης για τη Sansa, ο Theon θα πρέπει να πει ψέματα για να προστατέψει το μυστικό της. Και οι δύο μεγάλωσαν μαζί, και, ενώ η Sophie Turner (Sansa) έχει ωριμάσει από την πρώτη σεζόν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την αναγνωρίσει ο Theon. Αυτό μπορεί να δέσει πολύ ωραία με την πλοκή του βιβλίου, όπου ο Theon επαναστατεί ενάντια στους βασανιστές του, τους Boltons, για να σώσει την Jeyne Poole. Ίσως στην εκδοχή της τηλεοπτικής σειράς η Sansa τον βοηθά να ξαναβρεί τον ανθρωπισμό του. Τίποτα από αυτά δεν αποκλείει ότι η Sansa θα πάρει το ρόλο του Wyman Manderly, του πιστού, σύμφωνα με τα βιβλία, σημαιοφόρου των Stark, ο οποίος παίρνει εκδίκηση απ’ τους Bolton και τους Freys στο γάμο του Ramsay.

2. O Ser Loras σε μπελάδες

3_ser_loras
Εδώ βλέπουμε τον αδερφό της Margaery, Ser Loras, να εμφανίζεται σε δίκη. Όχι και πολύ ευχαριστημένος. Ποιος είναι αυτός στην καρέκλα; Ο Olyvar; O πρώην σεξουαλικός σύντροφος και του Loras και του Oberyn; Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στον Loras, εκτός, βέβαια, αν παντρεύεται τη Cersei, η οποία προωθεί εκδικητική καμπάνια εναντίον των Tyrell στο βιβλίο. Θα μπορούσε ο Loras να βρεθεί κλειδωμένος με τη Margaery για τις σεξουαλικές του προδιαθέσεις; Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει η Cersei να ξεφύγει από τη συμφωνία του γάμου;

Θυμάστε τον Olyvar;

Θυμάστε τον Olyvar;

3. Ο ήρωας Jon Snow

shireen-house-baratheon-34441376-1279-680
Στο βιβλίο “A Feast for Crows”, ο Jon μάχεται τη Melisandre που θέλει να κάψει το βρέφος του Mance Rayder (King Beyond the Wall), ώστε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του βασιλικού του αίματος, όπως προσπάθησε να κάνει με τον μπάσταρδο του Robert, Gendry. Όμως, το βρέφος δεν εμφανίζεται καθόλου στη σειρά, οπότε ποιος είναι ο αθώος που θα προστατεύσει ο Jon από τις επιθυμίες της Melisandre; Μάλλον θα είναι η Shireen, η κόρη του Stannis Baratheon. Είναι ήδη αρκετά συμπαθής στο κοινό, επομένως το να τεθεί σε κίνδυνο και να έρθει ο Jon για να τη σώσει είναι καλύτερη τηλεοπτική πλοκή από ένα νέο βρέφος, που πρέπει να γνωρίσουμε.

4_selyse
Αυτή είναι η
Selyse, η μητέρα της Shireen, ξαπλωμένη μπρούμυτα στο έδαφος θρηνώντας.
Μπορεί να μην αγάπησε την κόρη της, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι
θα την άφηνε να την κάψουν ζωντανή.

4. Winter is Coming ;

5_brienne
Η Brienne δεν πηγαίνει πολύ βόρεια στο βιβλίο “A Feast for Crows”. Αφού η σειρά δεν ακολουθεί την ιστορία του βιβλίου, η Brienne και ο Pod πιθανόν να κατευθύνονται στα εδάφη του Riverlands. Επιτέλους, η απειλή του επικείμενου Χειμώνα είναι εδώ. Αυτό είναι ένα μικρό κείμενο του Jamie απ’ το βιβλίο:

«Χιόνι στο Riverlands. Αν χιόνιζε εδώ, θα μπορούσε να χιονίζει και στο Lannisport και στο King’s Landing. Ο χειμώνας βαδίζει νότια και οι μισές από τις σιταποθήκες μας είναι άδειες. Κάθε σοδειά στα χωράφια ήταν καταδικασμένη. Δε θα υπάρχουν άλλες καλλιέργειες, καμία ελπίδα μιας τελευταίας συγκομιδής».

Ο επερχόμενος όλεθρος εν μέρει εξηγεί γιατί οι χωριάτες δείχνουν τόσο ευερέθιστοι στο trailer.

5. Οι τρομακτικοί τύποι με τις μπρούτζινες μάσκες

6_Sons of the Harpy
Οk, αυτό μάλλον δε σας έλειψε και τόσο ∙ οι τύποι ήταν παντού στο trailer. Είναι μια ωραία τηλεοπτική λεπτομέρεια, παρ’ όλ’ αυτά, να βάλουν μάσκες οι επαναστάτες Sons of the Harpy. Αυτοί είναι μια σέκτα των ευγενών Meereenese που εργάζονται κρυφά για να υπονομεύσουν τον έλεγχο που έχει η Daenerys στο Meereen. Είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα από αυτή που φοράει τις μάσκες στα βιβλία, αλλά από το trailer μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι άντρες του Grey Worm και της Daenerys πολεμούν με τους μασκοφόρους Sons. Ίσως ο Grey Worm καταλήξει το θύμα των Sons (πολεμώντας στη θέση του αδερφού της Missandei που πεθαίνει στα βιβλία). Και ίσως ο Hizdahr τελικά βρεθεί πίσω από μία από αυτές τις μάσκες.

6. Η θρησκευόμενη Ανατολή

7_volantis
Μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές στο trailer είναι η γέφυρα της πόλης Volantis. Η HBO αξιοποίησε την πραγματική Ρωμαϊκή Γέφυρα της Κόρδοβα στην Ισπανία για την ανατολική περιοχή της μακριάς γέφυρας. Το Volantis είχε αναφερθεί παλιότερα στη σειρά. Από εκεί καταγόταν η σύζυγος του Robb Stark, Talisa. Σε αυτή τη σεζόν, ο Tyrion, ο Varys, ο Jorah και λίγοι ακόμα μάλλον θα εγκατασταθούν εδώ. Αλλά το Volantis θα παίξει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο.

8_religion
Εδώ βλέπουμε μια γυναίκα (ίσως να είναι η Red Priestess, Melisandre), την οποία θαυμάζουν σκλάβοι από το Volantis (δείτε τα τατουάζ στα μάγουλά τους). Γνωρίζουμε ότι το θέμα της θρησκείας θα ενταθεί στο King’s Landing (εξ’ ου και οι ατάκες του Jonathan Pryce, που θα έχει το ρόλο τού High Sparrow στην νέα σεζόν, στο trailer), αλλά φαίνεται πως το συγκεκριμένο θέμα – που δεν είναι τόσο σημαντικό στη σειρά όσο στα βιβλία- θα συνδεθεί με όλο το Westeros και το Essos. To Volantis θέτει μια σοβαρή απειλή στην Daenerys, που δεν μπορεί να νικήσει, έχει την υποστήριξη των θρησκευτικών ομάδων, αλλά οι έμποροι δε θα είναι τόσο γρήγοροι για να στηρίξουν τους δικούς της τρόπους.

7. H Τελευταία Μεγάλη Μάχη

9_jon snow

Όπως φαίνεται, έχει μαζευτεί όλη η συμμορία για τη μεγάλη μάχη του Jon στο χωριό Wildling του Hardhome. O Tormund, o Sally, o Olly, o Edd και ο Rattleshirt εμφανίζονται στο trailer, αλλά τι κοιτάζει ο Jon με τόσο τρόμο; Σίγουρα υπάρχουν γίγαντες σε αυτή τη μάχη. Το Game of Thrones θέλει να επαναδημιουργήσει το θέαμα των “Watcher’s on the Wall”. Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι ο Jon θα βρει κάτι πιο εντυπωσιακό στο Hardhome. Υπόσχονται, μάλιστα, ότι ο Night’s King θα αποκαλύψει το πρόσωπό του και ο Tormund θα θυσιάσει τον εαυτό του στη φωτιά, ώστε ο Jon να δραπετεύσει από αυτά τα πλάσματα.

white-walker-2-510x300

Σχόλια