Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να σου τονίσω πως το παρακάτω κείμενο μας αφορά όλους. Δεν γράφτηκε μόνο για την ΑΕΚ και τον Αεκτζή…

 

Στις 11-3-2015 έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα της χρονιάς! Η ΑΕΚ, μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ που έχει λείψει τα τελευταία 4 χρόνια (δεν είναι μόνο τα 2 έτη που βρίσκεται  στις μικρότερες κατηγορίες, είναι και τα 2 προηγούμενα αυτών, όπου κυριολεκτικά αργόσβηνε διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά) από το ελληνικό πρωτάθλημα, έπεσε πάνω στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Μια ομάδα με ένα ρόστερ μεταξύ Α’ και Β’ εθνικής  ή για να το πω καλύτερα, ένα ρόστερ μεταξύ 2ης – 5ης θέσης Α εθνικής… με αντίπαλο τον κατά συρροή πρωταθλητή του εγχώριου πρωταθλήματος και μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Champions League!

Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός περήφανος! Ως εκ τούτου ήταν πολύ φυσικό, οι φίλοι των γηπεδούχων να κινητοποιηθούν άμεσα για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με τον πιο ”μισητό” κατά τα πιστεύω τους αντίπαλο. Και έτσι έγινε! Το ΟΑΚΑ δήλωσε SOLD OUT και το κλίμα στις κερκίδες ήταν βγαλμένο από τα πιο ονειρεμένα παραμύθια!

Δείτε τα video:

 

Όλος ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο (γνωρίζω αρκετούς φίλους μου που πήραν εισιτήριο ή πρόσκληση για τον αγώνα χωρίς να είναι ΑΕΚ…) ήξερε πόσο ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι. Κατά βάση όμως, δεν πήγε κανείς για το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά για την ατμόσφαιρα! Και πολύ καλά έκανε! Ήθελε να είναι μέσα σε αυτό το ματς, για να έχει να λέει μετά από μερικά χρόνια πως συμμετείχε και αυτός σε αυτή τη μεγάλη γιορτή! Γιατί περί γιορτής επρόκειτο!

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν που περιμέναμε πότε θα οριστεί ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ, άκουγες μόνο 2 πράγματα. Ότι θα γίνει Sold Out και ότι πολλοί φοβόντουσαν τυχόν αδικία των κιτρινόμαυρων,  με αποτέλεσμα ντου από την ΟRIGINAL και τιμωρία της ΑΕΚ.

Ήμουν 1000% σίγουρος πως οι καλές σχέσεις που έχουν οι οργανωμένοι της ΑΕΚ με τον κ. Μελισσανίδη θα έπιαναν τόπο και δεν θα είχαμε παρατράγουδα. Μαθαίνω από τις εφημερίδες πως ο πρόεδρος της Ένωσης προσκάλεσε τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή, να παρευρεθεί στους επισήμους και να παρακολουθήσουν μαζί το ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι και λέω πως ο ισχυρός άνδρας των γηπεδούχων, δεν είναι κανένας χθεσινός να φέρει στο γήπεδο κοτζάμ Υπουργό για να γίνει ρεζίλι… Οπότε το 1000% γίνεται αυτόματα 10.000%.

Τέσσερις ημέρες πριν το ματς, μαθαίνω πως όλα τα εισιτήρια των 10 ευρώ δόθηκαν στα Club των οργανωμένων. Οπότε κάθομαι πάλι και υπολογίζω. 20.000 εισιτήρια (μπορεί και παραπάνω) των 10 ευρώ  x 5 ευρώ καπέλο ( συνήθως τα club βάζουν καπέλο σε όσους προμηθεύονται από αυτά τα μαγικά χαρτάκια, για λόγους συντήρησης , λειτουργικών εξόδων κτλ) = 100.000 ευρώ κέρδος από το πουθενά. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη οι πιθανότητες να γίνει το παραμικρό εκμηδενίζονται και εγώ πλέον νιώθω τουλάχιστον 1.000.000% σίγουρος πως δεν θα ανοίξει μύτη.

Και πράγματι έτσι έγινε. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα σε γήπεδο (για ελληνικό ντέρμπι μιλάμε τώρα και όχι για ευρωπαϊκό ματς). Τόσο ειρηνική. Τόσο κυριλέ. Παραλίγο να πιστέψω πως βρίσκομαι στη Μ.Βρετανία και παρακολουθώ Liverpool-Everton. Είμαι βέβαιος μάλιστα πως όταν σηκώθηκαν τα 60.000 κασκόλ, θα τραγουδούσαμε και το ”You ‘ll never walk alone”… άμα γνωρίζαμε απ΄έξω τους στίχους  χο χο χο 😛

aek kas2

Παρόλα αυτά όμως και ενώ όλα έδειχναν ότι το ποδόσφαιρο μετά από χρόνια νίκησε τους ηλίθιους, τελικώς με γκολ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης, οι ηλίθιοι (προφανώς και δεν αναφέρομαι στον Ολυμπιακό) μας έκλεισαν το σπίτι. Μπήκαν πάλι μέσα 4-5 τυπάδες οι οποίοι δεν ήταν της Original  ξεκάθαρα (που λέει και μια φίλη μου) και τα έκαναν όλα πουτ@ν@…

Η πλάκα είναι πως σε εκείνο το σημείο βρίσκονταν και 500 σεκιουριτάδες, από τους οποίους οι 10 χάιδευαν τους κανίβαλους και τους παρακαλούσαν ευγενικά να περάσουν έξω την ίδια ώρα που οι τελευταίοι ρίχνανε κοτρόνες και φωτοβολίδες στους παίχτες του Ολυμπιακού (σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω πως και να μην έκαναν χειρονομίες οι ανεγκέφαλοι των ερυθρολεύκων, βλ Περέϊρα-Κασάμι-Σαλίνο κτλ, είναι δεδομένο πως αυτοί οι 15 π@π@ρες πάλι θα έμπαιναν μέσα, φαινόταν από μακριά) και οι υπόλοιποι 490 σεκιουριτάδες τραβούσαν φωτογραφίες.

αεκ φωυ
 Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία…

αεκ σεκ
  Φωτογράφε όλη την τέχνη σου να βάλεις…

 

Ε μετά σκάσανε μύτη και τα ΜΑΤ και γίναμε…
Οι 5 ηλίθιοι έγιναν 15 (δεν ήταν με τίποτα παραπάνω από 15), στους 500 σεκιουριτάδες προστέθηκαν και καμιά 500αριά ΜΑΤ και η σεμνή τελετή ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

Είναι αλήθεια πως όσο μεγαλώνουμε, όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό ωριμάζουμε (ή αλλιώς από-οπαδοποιούμαστε) περισσότερο και προσπαθούμε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί. Για παράδειγμα, γνωρίζω πολλούς φίλους των ερυθρολεύκων που στο συγκεκριμένο παιχνίδι γούσταραν να προκριθεί η ΑΕΚ, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μέσα από αυτή την αντικειμενικότητα λοιπόν, έχει βγει το πόρισμα των τελευταίων χρόνων πως η κάθε ομάδα έχει τη δική της μερίδα κάφρων -είτε κατευθυνόμενα, είτε χρηματοδοτούμενα, είτε όπως διάολο θέλετε πέστε το- και εθελοτυφλεί.

Σας διαβεβαιώ πάντως, πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι οργανωμένοι της ΑΕΚ ήταν ”ΠΑΝΑΓΙΕΣ” και ο μόνος λόγος που μπήκαν μέσα στο ταρτάν του Σταδίου άτομα από την θύρα των σκληροπυρηνικών οπαδών της, ήταν για να απλώσουν πανό και να μαζέψουν πανό! Αυτοί οι 15 που σκάσανε μύτη από την γωνία του κόρνερ, δεν ξέρω τι ρόλο βαρούσανε. Η Μάλλον ξέρω. Και εσύ ξέρεις.

Όλοι μας ξέρουμε…

Διαβάστε πώς έζησε τα σκηνικά του 89ου λεπτού o ”συναρθρογράφος” και πολύ καλός φίλος Στάθης Αγγελάκος, μέσα από το πέταλο της ORIGINAL:

” Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, το πέταλο (θύρες 1-35) ήταν ήδη σχεδόν ασφυκτικά γεμάτο. Παρά τις μεγαλειώδεις προκηρύξεις, μάλιστα, για ιδιαίτερη μορφή προστασίας και ελέγχου, λόγω της φύσης του αγώνα και των επεισοδίων, που είχαν προηγηθεί σε άλλα παιχνίδια, οι συγκεκριμένες θύρες ήταν ορθάνοιχτες (χωρίς υπερβολή) και ο έλεγχος, τουλάχιστον, μηδαμινός. Ευτυχώς, οι Οργανωμένοι είχαν πραγματικά οργανωθεί πολύ καλά από μόνοι τους, ώστε να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Από την πρώτη στιγμή, εντός του πετάλου (κι όχι μόνο βέβαια), επικρατούσε γιορτινό κλίμα κι όλα έδειχναν πως θα κυλούσαν ομαλά. Oι οργανωτές της Original αποθάρρυναν άπαντες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, όπως και να ρίξουν εντός του καπνογόνα ή οποιαδήποτε αντικείμενα. Μονάχα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία δεν συμμετείχαν στα επεισόδια κι ούτε κινήθηκαν καν προς τα εκεί, έμπαιναν μέσα για να τοποθετούν τα πανό στο ταρτάν. Καπνογόνα και κροτίδες έπεσαν μονάχα στην τάφρο μπροστά των θυρών, καθώς και στην θύρα 33, η οποία ήταν άδεια. Όταν, μάλιστα έπεσε στο ταρτάν ένα καπνογόνο (το μόνο που βρέθηκε πέραν των ορίων των θυρών) προερχόμενο από το ίδιο σημείο, που ξεκίνησαν και τα επεισόδια, στο πέταλο ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες.
Μετά το goal του Ολυμπιακού κι αφότου κάποιοι ”OΠΑΔΟΙ (;)” μπήκαν εντός του γηπέδου, αρκετοί ετοιμοπόλεμοι οργανωμένοι έσπευσαν χαμηλά μέσα στο πέταλο, ώστε να εισέλθουν κι αυτοί και η κατάσταση να ξεφύγει οριστικά. Μπαίνοντας μπροστά τους όμως, τα πρωτοπαλίκαρα της Original ξανά, όχι μονάχα τους αποθάρρυναν πλέον, αλλά φώναζαν χαρακτηριστικά,

“Όποιος τολμήσει και μπει μέσα θα έχει να κάνει μαζί μας. Εμείς σήμερα δεν κάνουμε επεισόδια.”
 
Και πράγματι έτσι έγινε. Η Original όχι απλά δεν δημιούργησε επεισόδια, αλλά δεν συμμετείχε και με κανέναν τρόπο σε αυτά! Κανείς, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να αποδοκιμάσει αυτή την ΑΕΚ και να επιτρέψει σε όσους ήθελαν να αμαυρώσουν αυτή την μαγική ημέρα, να το επιτύχουν. Κανείς εκτός των λιγοστών αυτών γνωστών αγνώστων…”
aek-fans

Στάθης Αγγελάκος

 

Είναι πολύ εύκολο λοιπόν 15 οργανωμένοι μ@λ@κες να συμπαρασύρουν κάθε φορά άλλα 70-100 ανεγκέφαλα μπαφόμουτρα (και ειδικά στις θύρες των φανατικών) και να κάνουν ένα όμορφο ματσάκι μπουρδ@λο από το πουθενά. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί οι 15 δεν βρίσκουν συνοδοιπόρο στην καφρίλα;

Απλά μπαίνουν μόνοι τους!

Το γιατί είναι καταφανέστατο.

Τι έγινε στο ΟΑΚΑ προχτές; Oι Αεκτζήδες κατέκλυσαν τις εξέδρες . Όμορφες στιγμές. Ρομαντικές. Αν δεν γινόντουσαν επεισόδια στο τέλος θα είχαμε όλοι να λέμε για επική μαγευτική φίλαθλη βραδιά. Οι οικογένειες (που ήταν πάρα πολλές) θα ξανά πήγαιναν στο γήπεδο και από του χρόνου που η ΑΕΚ θα ”έφτανε”… τα διαρκείας της θα έπαιρναν φωτιά! Σε κάθε παιχνίδι θα είχε πάνω από 30.οοο κόσμο. Κάπως έτσι θα κινητοποιούνταν και οι Ολυμπιακοί να γεμίσουν το Καραϊσκάκη, οι Παναθηναϊκοί τη Λεωφόρο, οι Παοκτζήδες τη Τούμπα κτλ. Θα μιλούσαμε για άλλο πρωτάθλημα πλέον.

Κλείνω με μια ρητορική ερώτηση:

Ποιος άραγε δε θα ήθελε γεμάτα τα γήπεδα και θα γούσταρε να καθόμαστε όλοι στο σπίτι ή στις καφετέριες και να παρακολουθούμε τα ματσάκια μόνο από τις τηλεοράσεις;

”Περαστικά μας”

Σχόλια