Είμαι της άποψης ότι τα αρνητικά συναισθήματα δεν πρέπει να τα κρατάμε κλεισμένα και καταχωνιασμένα μέσα μας,γιατί δηλητηριάζουν και ανισορροπούν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Επειδή, λοιπόν, είναι προτιμότερο να τα εκφράζουμε, με κάποιον τρόπο, έφτασε η ώρα και για εμένα που θα “βροντοφωνάξω” πως…

Μου τη σπάνε οι άνθρωποι που:
1.όταν είναι γεμάτο ,μέχρι ασφυξίας, το λεωφορείο και έχει τύχει να βρίσκονται ακριβώς μπροστά από την πόρτα , δεν κουνιούνται να περάσει ο κόσμος όταν αυτή ανοίγει, αλλά περιμένουν με έναν μαγικό τρόπο είτε να τηλεμεταφερθούμε, είτε να περάσουμε από μέσα τους ή -στην καλύτερη- από πάνω τους.

2.όταν σκέφτεσαι να πας κάπου μαζί τους και τελευταία στιγμή αποφασίζεις να μην τους ακολουθήσεις ,την επόμενη μέρα που θα σε δουν η πρώτη κουβέντα τους θα είναι “άσε χθες ήταν τέλεια, έχασες”. Και τι μου το λες ; Για να γυρίσω τον χρόνο πίσω ή για να μου κάνεις την μούρη κρέας που απλά αποφάσισα να μην έρθω; OK, θέλω να μου πεις πώς πέρασες, χωρίς όμως να κάνεις κριτική για την πολύ πιθανόν λανθασμένη επιλογή μου.

3.όταν έχουν νευριάσει/ θυμώσει / σπαστεί μαζί σου προτιμούν να στο δείχνουν με κάθε τρόπο ,παρά να σε πιάσουν και να στο πουν ώριμα ,ήρεμα και πολιτισμένα. Έτσι, εσύ πρέπει να κάτσεις να βγάλεις το φίδι από την τρύπα κάνοντας άσκοπες και συχνά άχρηστες εικασίες για το τι μπορεί να έγινε ή να έκανες άθελά σου.

4.όταν τους έχεις προτείνει να κάνετε κάτι μαζί και εκείνοι για κάποιο λόγο δεν θέλουν ,προτιμούν να σου πουν μία οποιαδήποτε δικαιολογία αντί να σου πουν ξεκάθαρα ότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

5.όταν έχει βρέξει και περνάνε με το αμάξι ή την μηχανή δίπλα από τον πεζό για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν κατεβάζουν τη ταχύτητα τους με αποτέλεσμα απλά να τον κάνουν μούσκεμα.

6.όταν οδηγούν και ανάβει το κόκκινο φανάρι γι αυτούς και το πράσινο για τους πεζούς, αποφασίζουν να σταματήσουν ακριβώς πάνω στη διάβαση, με αποτέλεσμα οι πεζοί να πρέπει να κάνουν σλάλομ για να περάσουν τον δρόμο.

7.οδηγούν μηχανές και πάνε να κόψουν δρόμο πάνω στα πεζοδρόμια. Ουδέν σχόλιον.

8.κάνουν τόσο αυστηρή επιτήρηση στις εξεταστικές ,σαν να έχουν ξεχάσει ότι έχουν περάσει και αυτοί από τη θέση του φοιτητή. Εντάξει, δεν λέω να αφήνουν να γίνονται τα αίσχη μέσα στην αίθουσα αλλά ούτε και να αλλάζουν με μίσος τον άλλον μόλις απλά ρίξει μια ματιά σε κάποιον συμφοιτητή του.

9.όταν σηκώνονται από τα τραπεζάκια της φιλοσοφικής αφήνουν ΠΑΝΩ τα ποτήρια με τα κιτρινισμένα νερά από τα αποτσίγαρα, τα αποφάγια και τα άδεια πλαστικά ποτήρια του καφέ, αντί να τα πετάξουν στον κάδο που υπάρχει 20 μέτρα μακριά.

10.τους λες κάτι προσωπικό σου εμπιστευτικά και αυτόματα το μαθαίνει η σχέση τους. Sorry guys αλλά το απόρρητο στα πολύ προσωπικά δεν κάνει εξαίρεση για τα αγόρια/κορίτσια σας.

Αυτά για σήμερα…

Σχόλια