Δεν νομίζω να υπάρχει και κανένας που όταν μπαίνει για ένα ντουζάκι ή ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, να μην το… ρίχνει στο τραγούδι! Και όχι μόνο να τραγουδάει το αγαπημένο του τραγούδι αλλά και να δημιουργεί μουσικά την ώρα που το νερό τρέχει στο σώμα του! Επειδή, λοιπόν, πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τον λόγο που συμβαίνει αυτό, σκέφτηκα ότι μια μικρή έρευνα για τους λόγους που το προκαλούν θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μπάνια ήταν πηγή έμπνευσης, γι’ αυτό και έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην κατασκευή τους. Ας μην ξεχνάμε τον Αρχιμήδη, που στο λουτρό του αναφώνησε ‘Εύρηκα!’ και τελικά είχε κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη!

Εμφανές αποτέλεσμα της αναζήτησής μου είναι ότι στο μπάνιο επέρχεται η πλήρης χαλάρωση, εξαιτίας του ζεστού νερού. Η χαλάρωση αυτή με τη σειρά της οδηγεί και σε θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Εφόσον λοιπόν, το τραγούδι κατά κύριο λόγο είναι έκφραση συναισθημάτων, ποιος ο καταλληλότερος χώρος και χρόνος να τραγουδήσουμε; Αυτή λοιπόν είναι μια αυθόρμητη κίνηση του σώματός μας για εξωτερίκευση συναισθημάτων παρόλο που ουσιαστικά δεν έχουν αποδέκτη (ή ακόμα πιο εύστοχα ακροατήριο :P).

τραγουδάμε στο μπάνιο

Επίσης, ένας λόγος που τραγουδάμε στο μπάνιο είναι η ακουστική που υπάρχει στον χώρο αυτό. Συγκεκριμένα, καθώς τραγουδάμε στο μπάνιο, ο ήχος εξαπλώνεται και αντανακλάται, καθώς ο χώρος είναι συνήθως μικρός, με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και οι πιο μικροί ήχοι να ακούγονται όμορφοι, μετά την ενίσχυση που υφίσταται καθώς επιστρέφει στα αυτιά μας, χτυπώντας από τοίχο σε τοίχο! Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι έχουμε άσχημη φωνή ή ‘φαλτσάρουμε’ όταν τραγουδάμε στο μπάνιο και σε συνδυασμό με τα θετικά συναισθήματα που μας έχουν δημιουργηθεί, η φωνή μας ακούγεται καθαρή και όμορφη με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τον ήχο της!

Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της αναζήτησής μου για τον λόγο που τραγουδάμε στο μπάνιο. Ελπίζω λοιπόν μετά από την ανάγνωση του άρθρου αυτού να μην νιώθετε τύψεις και να μην ντρέπεστε να εκφράζεστε καθώς απολαμβάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο! 🙂

Σχόλια