Εάν η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη ενός ατόμου τότε ο πολιτισμός είναι το εποικοδόμημα του. Σκοπός του Frapress με τη δημιουργία αυτής της κατηγορίας είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των αναγνωστών μας ή ακόμη καλύτερα να τους τροφοδοτήσει με νέες. Θεωρούμε τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι στη δημιουργία μιας υγιούς προσωπικότητας και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει αυτή η κατηγορία να μας το υπενθυμίζει καθημερινά.

Στη Στήλη Πολιτισμός θα βρείτε τις εξής κατηγορίες:

Ο Φλωμπέρ είπε «Διάβασε για να ζήσεις». Ενώ ο Μπόρχες ονειρευόταν τον παράδεισο σε μια βιβλιοθήκη. Τα βιβλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Σε αυτή τη κατηγορία θα βρείτε προτάσεις των αρθογράφων μας τόσο για καινούργια όσο και για παλιότερα βιβλία. Ένα βιβλίο εξάλλου δεν έχει σημασία πότε κυκλοφόρησε αλλά πόσο επίκαιρο και ταυτοχρόνως διαχρονικό είναι.

Ο Φρόυντ είπε ότι όπου και αν τον πήγαν οι σκέψεις του ανακάλυψε ότι ένας ποιητής είχε ήδη πάει. Σε αυτή τη κατηγορία θα συνειδητοποιήσετε πόσο δίκο είχε ο Φρουντ. Θα βρείτε αφιερώματα στη ποίηση και σε μεγάλους ποιητές. Θα καταλάβετε γιατί λέμε καμιά φορά ότι στη ποίηση οι λέξεις κάνουν έρωτα μεταξύ τους.

Σκοπός αυτής της κατηγορίας είναι ν’ αναδείξει πως φιλοσοφούμε για να σώσουμε τη σκέψη μας και τη συνοχή μας. Χωρίς τη φιλοσοφία δε θα υπήρχαν οι επιστήμες διότι πρώτα κάποιοι τα σκέφτηκαν και μετά έπραξαν. Έτσι σε αυτή τη κατηγορία θα συναντήσετε τις σκέψεις μεγάλων στοχαστών των περασμένων αιώνων. Όπως εύστοχα είπε και ο Ουγκώ «η φιλοσοφία είναι το μικροσκόπιο της σκέψης».

Ο κινηματογράφος είναι φορέας της κίνησης, είναι τόλμη, διαδίδει ιδέες. Ανά καιρούς μεγάλοι φιλόσοφοι και στοχαστές έχουν συνειδητοποιήσει τη δύναμη του και είτε τον έχουν προωθήσει είτε έχουν αποτελέσει κομμάτι του. Είναι η έβδομη τέχνη και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του 21ου αιώνα. Έτσι μια ειδική κατηγορία που θ’ αναδεικνύει τη σημασία αυτής της τέχνης δε θα μπορούσε να λείπει από το Frapress .Σε αυτή τη κατηγορία μπορείτε ν’ αναζητήσετε θεματικά αφιερώματα στην ιστορία του κινηματογράφου, σε μεγάλους σκηνοθέτες και πολλά άλλα.

Ο Νίτσε είπε ότι χωρίς τη μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος. Είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και έχει την ικανότητα να μας ταξιδεύει όπου εμείς θέλουμε. Η μουσική συνεχώς εξελίσσεται και πάντα υπάρχει κάτι που δε ξέρουμε αλλά αξίζει να μάθουμε. Έτσι σε αυτή τη κατηγορία θα βρεθείτε σε νέους ορίζοντες, θ’ανακαλύψετε μουσικά συγκροτήματα, είδη μουσικής ή θα ενισχύσετε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτά.

Στη Στήλη του Πολιτισμού συμμετέχουν συνολικά 22 αρθρογράφοι από το Youth Cultural Community του Frapress και η ομάδα συνεχώς μεγαλώνει.

Το top10 των άρθρων του Frapress για τη Στήλη του Πολιτισμού:

  1. Το κουρδιστό πορτοκάλι του Anthony Burgess

  2. Τα έργα είναι βουβά · τα περιτριγυρίζουν όμως πολλά λόγια

  3. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

  4. T.S.Eliot, ένας απρόσιτος ποιητής

  5. Τι μου έμαθε ο Νίτσε

  6. Μεγάλοι ζωγράφοι και πώς να τους αναγνωρίζετε

  7. Ψυχεδελικά Κύματα.

  8. ΣΙΝΕΦΙΛ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: 2046 – ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ

  9. Το βινύλιο σήμερα και μερικές ειδικές κυκλοφορίες για τη record store day

  10. Κοιτώντας μέσα στα παραμύθια

Σχόλια