Ήταν Δευτέρα όταν πήγα στο Από Μηχανής Θέατρο για να παρακολουθήσω τη σύγχρονη κωμωδία του Άκη Δήμου «Τα λουλούδια στην κυρία».

Η σκηνή ήταν μικρή, τα καθίσματα λίγα, αλλά γεμάτα. Το περιβάλλον ζεστό. Ήμασταν κοντά στους ηθοποιούς, αλλά ταυτόχρονα μακριά τους.

Ο Γιάννης Διαμαντής, ο Πέτρος Σπυρόπουλος και ο Γιωργής Τσουρής, τρεις νεαροί φίλοι στοχεύουν τον έρωτα στο απέναντι μπαλκόνι. Την κυρία. Κάτι άπιαστο. Κάτι αγιάτρευτο και παθογενές.

Ήταν μια ώρα γεμάτη χιούμορ, αλλά και προβληματισμούς. Έμενες ευάλωτος μετά από κάθε φωνή, ένιωθες άδειος μετά από κάθε σκηνή. Και «ξαναγέμιζες» στην επόμενη.

Η σκηνοθεσία ευρηματική. Οι ερμηνείες γεμάτες ένταση. Κάθε ρόλος είχε τη δική του ωριμότητα, το δικό του πάθος και μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι απόλυτα ανθρώπινο. Με όλη την έννοια της λέξης. Η μουσική σε έπαιρνε απ’ το χέρι και σε οδηγούσε ομαλά στον κόσμο τους.

Τρεις ρόλοι που ενσαρκώνουμε όλοι στη ζωή μας…

Ο Νικήτας φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι ο απλός νέος που θα μπορούσε να είμαστε εσύ ή εγώ. Είναι η κοινή λογική, το αυθόρμητο που έχουμε όλοι μας.

Ο Γρηγόρης είναι η φυλακισμένη ψυχή μας. Είναι η ελπίδα για την ελευθερία και η υπομονή για την πιθανή διέξοδο από ότι μας εγκλωβίζει.

Ο Ανέστης είναι ο καταπιεσμένος εαυτός μας. Είναι αυτός που κρύβεται, που διστάζει να βγει έξω. Είναι αυτός που έχει ανάγκη να βγει έξω.

Δυστυχώς, όμως, όλα τελειώνουν βίαια και απότομα. Το τέλος σοκάρει, γιατί δεν είναι αναμενόμενο. Είναι ξαφνικό και μοιραίο. Είναι ακριβώς όπως και στη ζωή. Πολλές φορές, όμως, τότε καταλαβαίνεις την αξία και τη μεγαλειότητά του.

«Τα λουλούδια στην κυρία» είναι μια παράσταση που συνιστώ σε όλους να δουν για να ξεφύγουν και να «ξεφύγουν». Μέσα σε μια ώρα θα βιώσουν πολλά και, πάνω απ’ όλα, θα περάσουν καλά στο σαλόνι του Από Μηχανής Θέατρο.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά – κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Γιωργής Τσουρής
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παντελάκου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Διαμαντής, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιωργής Τσουρής

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων

Από 12 Οκτωβρίου έως 24 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή και Δευτέρα 21.30

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό: 12 €
Φοιτητικό: 8 €

Χωρητικότητα Σκηνής
35 άτομα

Τηλέφωνο Κρατήσεων:
6945312875

Σχόλια