Επιμέλεια: Δήμητρα Τσώλη

Πέμπτη 2/10

Gone girl (Δραματική, Μυστηρίου, Θρίλερ)

Σκηνοθεσία: David Fincher
Ηθοποιοί: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

O David Fincher, σκηνοθέτης του Fight Club και του Social Network επιστρέφει με μια ταινία βασισμένη στο best seller της Gillian Flynn.

Στην 5η επέτειο του γάμου τους, ο Nick Dunne δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση της συζύγου του, Amy. Τα βλέμματα όμως ύστερα από την έρευνα της αστυνομίας και το κυνηγητό των μέσων μαζικής ενημέρωσης στρέφονται πάνω του. Η εικόνα ενός ευτυχισμένου γάμου καταρρίπτεται.

Starred Up (Δραματική)

Σκηνοθεσία: David Mackenzie
Ηθοποιοί: Jack O’Connell, Ben Mendelsohn, Rupert Friend

Ένας επιθετικός και βίαιος έφηβος μεταφέρεται στις φυλακές ενηλίκων. Εκεί θα συναντήσει έναν άνδρα…που τυχαίνει να είναι ο πατέρας του.

Welcome to New York (Δραματική)

Σκηνοθεσία: Abel Ferrara
Ηθοποιοί: Jacqueline Bisset, Gerard Depardieu, Drena De Niro

Η ιστορία του κ. Deveraux, ενός πανίσχυρου άνδρα, ενός άνδρα που κάθε μέρα μέσα απ’ τα χέρια του περνούν δισεκατομμύρια και ο οποίος ελέγχει την οικονομική μοίρα των εθνών. Τι γίνεται όμως όταν οδηγούμενος από έναν αχαλίνωτο σεξουαλικό πόθο , εκείνος που ονειρεύτηκε να σώσει τον κόσμο δεν μπορεί να σώσει ούτε τον εαυτό του;

Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές (Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Laurent Tirard
Ηθοποιοί: Valerie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant

Οι περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα των ομότιτλων παιδικών βιβλίων συνεχίζονται. Αυτή την φορά σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο όπου ο μικρός Νικόλας πηγαίνει για διακοπές μαζί με τους γονείς και την γιαγιά του. Εκεί δεν θα αργήσει να κάνει καινούριους φίλους μαζί με τους οποίους θα περάσει τελικά ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο κωμικές περιπέτειες. Η οικογενειακή ταινία του μήνα!

The Giver (Δραματικη, Επιστημονικής Φαντασίας)

Σκηνοθεσία: Phillip Noyce
Ηθοποιοί: Brenton Thwaites, Jeff Bridges, Meryl Streep

Μέσα σε μία φαινομενικά τέλεια κοινωνία χωρίς πολέμους και διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, επιλέγεται ο Jonas να συνεργαστεί με τον μοναδικό άνθρωπο που γνωρίζει το παρελθόν και να επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Έρχεται λοιπόν αντιμέτωπος με την αλήθεια του πραγματικού κόσμου και την πλαστότητα της δικής του κοινωνίας.

Dracula Untold (Δράσης, Φαντασίας, Δραματική)

Σκηνοθεσία: Gary Shore
Ηθοποιοί: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon

Για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απειλούν το βασίλειο και την οικογένειά του, ο Vlad Tepes αναγκάζεται να συνάψει συμφωνία με επικίνδυνες, μεταφυσικές δυνάμεις προσπαθώντας να μην υποκύψει ο ίδιος στην σκοτεινή δύναμή τους.

What If (Ρομαντική Κομεντί)

Σκηνοθεσία: Michael Dowse
Ηθοποιοί: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

Η ταινία διαδραματίζεται στο Τορόντο του Καναδά, όπου ο Wallace απογοητευμένος από την μέχρι τώρα συναισθηματική του ζωή γνωρίζει σε ένα πάρτι την Chantry. Η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία, όμως η Chantry έχει σοβαρή σχέση. Με μία φράση το ερώτημα που τίθεται στην ταινία είναι “What if the love of your life is actually your best friend?”.

The Good Lie (Δραματική, Κοινωνική)

Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau

Ηθοποιοί: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το “Good Lie” περιγράφει την πορεία μιας ομάδας Σουδανών προσφύγων που καταφεύγουν στις Η.Π.Α. για να γλιτώσουν από τον όλεθρο του πολέμου. Εκεί αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με μία θαρραλέα Αμερικανίδα που αναλαμβάνει να τους βοηθήσει. Η μάχη να προσαρμοστούν σε μία νέα ζωή σε συνδυασμό με τις τύψεις για τον αδερφό που έχουν αφήσει πίσω.

Blind (Δραματική)

Σκηνοθεσία: Eskil Vogt
Ηθοποιοί: Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali

Μετά την ξαφνική απώλεια της όρασής της η Ίγκριντ απομονώνεται στην ασφάλεια του σπιτιού της και του συζύγου της. Τα πραγματικά της προβλήματα όμως, οι καταπιεσμένες φαντασιώσεις και οι βαθύτεροι φόβοι της δεν αργούν να καταλάβουν το μυαλό της. Μια ταινία νορβηγικής παραγωγής που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Πέμπτη 16/10

Annabelle (Τρόμου)

Σκηνοθεσία: John R. Leonetti
Ηθοποιοί: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfred Woodard

Το spin-off της ταινίας “The conjuring” που είδαμε τον περσινό χειμώνα. Η Annabelle είναι μια vintage κούκλα, την οποία χαρίζει ο John στην έγκυο γυναίκα του, Mia. Ένα βράδυ όμως δέχονται βίαιη επίθεση από ομάδα σατανιστών οι οποίοι δεν αρκούνται μόνο στην κακοποίηση του ζευγαριού αλλά αφήνουν πίσω τους μια…δαιμονισμένη Annabelle.

The hundred-foot Journey (Δραματική)

Σκηνοθεσία: Lasse Hallstrom
Ηθοποιοί: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal

O τρεις φορές προτεινόμενος για Όσκαρ Σουηδός σκηνοθέτης, σε συνεργασία με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Helen Mirren, παραδίδει ένα “πεντανόστιμο” δράμα βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Richard C. Morais.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας από την Ινδία, οι οποίοι αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν στη Νότια Γαλλία αποφασίζουν να ανοίξουν εκεί ένα ινδικό εστιατόριο. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει όμως είναι το επιτυχημένο, ακριβό και βραβευμένο με αστέρι Μισελέν εστιατόριο που υπάρχει ακριβώς απέναντι από το δικό τους. Μια ιστορία που πέραν του γαστρονομικού ενδιαφέροντος που έχει, πραγματεύεται και τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης απέναντι στην ίδια την οικογένεια.

Get On Up (Βιογραφία, Μουσική, Δραματική)

Σκηνοθεσία: Tate Taylor
Ηθοποιοί: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Dan Aykroyd

Λίγο πριν βγει στην σκηνή, ο James Brown κάνει μια αναδρομή στη μέχρι τώρα ζωή του και στο πώς έφτασε μέχρι εδώ. Πρόκειται για ένα χρονικό της σταδιακής ανέλιξης του μουσικού από την απόλυτη φτώχεια στο πώς κατέληξε να αποτελεί ένα σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας της μουσικής.

The Boxtrolls (Animation, Περιπέτεια, Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Graham Annable, Anthony Stacchi

Ηθοποιοί: Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost

Βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα του Alan Snow “Here be monsters”, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Eggs, ενός αγοριού που έχει μεγαλώσει στην υπόγεια κοινωνία των Boxtrolls. Όταν ένας δαιμόνιος κακός εμφανίζεται στην υπόγεια πολιτεία και απειλεί να τους εξολοθρεύσει, ο Eggs καλείται να υπερασπιστεί και να σώσει τα αγαπημένα του «Τερατοκουτάκια» ακόμα κι αν για να το πετύχει αυτό πρέπει να βγει στο φως.

Πέμπτη 23/10

The Judge (Δραματική)

Σκηνοθεσία: David Dobkin
Ηθοποιοί: Robert Downey Jr, Robert Duvall, Vera Farmiga

Ο πετυχημένος δικηγόρος Hank Palmer καλείται να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του ως συνήγορος του πατέρα του και τοπικού δικαστή Joseph Palmer, ο οποίος κατηγορείται για φόνο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας και στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια έρχεται ξανά σε επαφή με την οικογένειά του, από την οποία είχε απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πέμπτη 30/10

The book of Life (Animation, Περιπέτεια, Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Jorge R.Gutierrez

Ηθοποιοί: Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman

Διχασμένος ανάμεσα στο να ακολουθήσει τα όνειρά του ή στο να εκπληρώσει τις προσδοκίες της οικογένειάς του, ο Μανόλο ξεκινά ένα ταξίδι-περιπέτεια μεταξύ τριών φανταστικών κόσμων. Εκεί καλείται να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του.

Σχόλια