Το ξέρατε οτι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το φιλί δεν είναι μόνο ευεργετικό για την ερωτική σχέση των δύο συντρόφων; Το φιλί λοιπόν για όσους δεν γνωρίζουν “κάνει θαύματα”!

Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτω κάποιες πολύ καλές και ευεργετικές ιδιότητες του φιλιού, τις οποίες τις διάβασα, δεν τις ήξερα και ενθουσιάστηκα!

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ένα παθιασμένο φιλί ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά την καλύτερη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα. Αυτή η ιδιότητα του φιλιού μάλιστα, φαίνεται να βοηθά στην περίπτωση που υπάρχουν κεφαλαλγίες ή πόνοι περιόδου.

Παράλληλα, το φιλί μπορεί να περιφρουρήσει την υγεία των δοντιών γιατί ενισχύει την έκκριση σίελου. Με τον μηχανισμό αυτό προλαμβάνεται η συσσώρευση της οδοντικής πλάκας η οποία μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα.

Ένα από τα γνωστά οφέλη του φιλιού είναι η έκκριση των ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση, μειώνουν το στρες και αναζωογονούν. Πρόκειται για τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, ορμόνες που συχνά απελευθερώνονται και με τη φυσική άσκηση.

Αναφορικά με τις θερμίδες που καταναλώνονται με το φιλί, οι ειδικοί τονίζουν πως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που καταναλώνονται κατά την έντονη φυσική άσκηση. Αποκαλύπτουν όμως ότι κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού με διάρκεια καίγονται 8-16 θερμίδες.

Μια γερμανική μελέτη βρήκε πως οι άνδρες που λάμβαναν ένα φιλί από τις συζύγους τους πριν φύγουν για δουλειά έβγαζαν περισσότερα χρήματα (να τα ακούνε αυτά μερικοί). Οι ερευνητές εξήγησαν πως το γεγονός ότι αισθάνονταν την αγάπη της συντρόφου, ενίσχυε την αυτοεκτίμηση τους και τους έκανε πιο παραγωγικούς.

Επίσης για όλους αυτούς που θέλουν να κρατήσουν την νεανική τους όψη, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως  το βαθύ φιλί μπορεί να διατηρήσει το σχήμα του λαιμού και του πηγουνιού, τα οποία είναι συχνά τα πιο προβληματικά σημεία που απασχολούν όσους ανησυχούν για την επίπτωση της ηλικίας στην εμφάνιση. Παράλληλα, αναφέρουν πως  στην περιοχή του στόματος υπάρχουν πολλοί μύες, οι οποίοι με το φιλί ενεργοποιούνται και τονώνονται.

Τέλος, οι ειδικοί θεωρούν το φιλί ως μια από τις πιο καλές δοκιμασίες σεξουαλικής συμβατότητας, πριν προχωρήσει κανείς στη σεξουαλική πράξη.

Το φιλί λοιπόν, είναι ευεργετικό τόσο για τη σωματική τη ψυχοσυναισθηματική και τη σεξουαλική υγεία του ατόμου, όσο και για τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης.

Φιληθείτε κάνει καλό!

Τα φιλιά μου 😉

Σχόλια