Πριν έξι μήνες, έχοντας μόλις τελειώσει το κολέγιο η Emma Watson, η νεαρή ηθοποιός που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Ερμιόνη στις ταινίες του Χάρι Πότερ, ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου προσκλήθηκε να κάνει την πρώτη της ομιλία, στην επίσημη αίθουσα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Μια ομιλία που ενέπνευσε άντρες και γυναίκες. Μια ομιλία που άφησε άφωνο κι έκπληκτο το κοινό, από τη δεινότητα του λόγου της. Μια ομιλία που καταχειροκροτήθηκε.

 


Η ομιλία της ήταν παθιασμένη και δυναμική, απευθύνθηκε ανοιχτά στους άντρες πρέσβεις ζητώντας τους ανοιχτά να συμπράξουν μαζί της για την αντιμετώπιση της λανθασμένης αντίληψης για τον φεμινισμό.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα ότι ήμουν φεμινίστρια. Αυτό δεν περιείχε ίχνος σύγχυσης για μένα. Όμως η πρόσφατη ερευνά μου, μου έδειξε ότι η λέξη φεμινισμός δεν είναι καθόλου δημοφιλής. Οι γυναίκες επιλέγουν να μην γίνονται γνωστές ως φεμινίστριες. Προφανώς οι φεμινίστριες θεωρούνται πολύ επιθετικές, πολύ ισχυρές, μη ελκυστικές και εχθρικές προς του άντρες.

»Γιατί έγινε ο φεμινισμός μια αντιδημοφιλής λέξη; Πιστεύω ότι είναι σωστό να πληρώνομαι το ίδιο με τους άντρες συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το σώμα μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό οι γυναίκες να λαμβάνουν μέρος στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μου. Πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό κοινωνικά να με σέβονται τόσο όσο και του άντρες».

Και πρόσθεσε για να αντιμετωπίσει όσους την κοιτούν με απαξίωση:

«Ίσως σκέφτεστε: ποιο είναι αυτό το κορίτσι του Χάρι Πότερ; Τι κάνει στα Ηνωμένα Έθνη; Έχω αναρωτηθεί και εγώ το ίδιο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι νοιάζομαι για αυτό το πρόβλημα και θέλω να βοηθήσω να βελτιωθεί η κατάσταση. Και έχοντας δει όσα έχω δει, νιώθω υπεύθυνη να πω κάτι.

» Ο Edmund Burke είπε ότι το μόνο που χρειάζονται για να θριαμβεύσουν οι δυνάμεις του κακού είναι το να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άντρες και οι καλές γυναίκες».
Και ξημέρωσε η Τρίτη. Απειλές για ανάρτηση και δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της από χάκερς, έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει η ηθοποιός. Μέλη της ιστοσελίδας 4chan ξεκίνησαν μία καμπάνια που την απειλεί ότι… ήρθε η σειρά της. Πραγματικές απειλές την προειδοποιούν ότι υπάρχουν και δικές της γυμνές φωτογραφίες που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας – μάλιστα δημιούργησαν και τη θλιβερή ιστοσελίδα «Emma You Are Next», η οποία μετρά αντίστροφα το countdown προς την αποκάλυψή τους.

4chan-Hoax

Πάντως, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση των παραπάνω σχολίων, αποκαλύφθηκε ότι αυτά ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου από μια εταιρεία που έχει αναλάβει την εξόντωση του 4chan και λίγες ώρες μετά ακολούθησε και η αποκάλυψη πως και αυτή η εταιρεία δεν υπάρχει, αλλά είναι μέρος μιας ομάδας χρηστών – φαρσέρ που θέλησαν να διασκεδάσουν με το όλο θέμα. Αφήνοντας, φυσικά, αμέτρητες απορίες για το που ακριβώς σταματάει οτιδήποτε στον θαυμαστό κόσμο του internet.

Ντροπή!

Πηγές: flix, iefimerida

 

Σχόλια