Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις τη φοιτητική σου ζωή στο Βόλο!

slideshow

Ένας τόπος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.. ένα τοπίο που θυμίζει πόλη και συνάμα δίνει μια νησιώτικη ατμόσφαιρα με το λιμανάκι του και τα τσιπουράδικα που στεγάζουν παραθαλάσσια της περιοχής. Άκρως φοιτητική, άκρως κατάλληλη για όσους είδαν το όνομα τους γραμμένο δίπλα στο πανεπιστήμιο του τόπου. Μια νέα φοιτητική ζωή ξεκινά στον Βόλο με την ευκαιρία να συνδυάσεις κάθε παλιά και νέα σου συνήθεια και δραστηριότητα.

Λίγες ώρες απόσταση από την πρωτεύουσα της Ελλάδας, βρίσκεται η ιδανική φοιτητούπολη του Βόλου με προσιτές τιμές, προσφορές για τους φοιτητές όπως και συχνή συγκοινωνία για όσους μένουν εντός και εκτός του κέντρου της περιοχής.

Αγκαλιά με την σχολή θεωρητικών σπουδών βρίσκονται οι καφετέριες τις παραλίες και τα τσιπουράδικα με τα παραδοσιακά φαγητά κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου. Έχει γραμμένη στο DNA του την κουλτούρα του τσίπουρου! Όταν ο καιρός φοράει τα καλά του, η περιοχή γεμίζει φοιτητές που απολαμβάνουν το ντόπιο ποτό με καλή παρέα.

Παράλληλα, υπάρχουν οι ποιοτικές πιτσαρίες, ταβερνάκια, εστιατόρια και ο χώρος σίτισης της σχολής που εξασφαλίζουν την επαρκή διατροφή του φοιτητή προβάλλοντας μια ποικιλία γεύσεων και ένα καθαρό περιβάλλον το οποίο συμπεριλαμβάνει και χώρους αναψυχής με επιτραπέζια παιχνίδια, όπως μπιλιάρδο ή πινκ πονκ.

Σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική περιοχή του Βόλου, βρίσκεται η πλατεία που φιλοξενεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου το ζεστό κλίμα των μαγαζιών εξυπηρετεί της χειμερινές συναντήσεις των φοιτητών για τον καφέ τους με την συνοδεία επιτραπέζιων παιχνιδιών, εξίσου.

Μέσα από τους γραφικούς δρόμους, τα σταυροδρόμια γεμάτα με μπαράκια με κάθε είδους μουσική και για όλες τις προτιμήσεις και τα περίτεχνα σπίτια του Βόλου, όπου η διαμόρφωση των στενών εξυπηρετεί την χρήση ποδηλάτου και τον ασφαλή περίπατο, οι φοιτητές δύναται να καταφεύγουν στην περιοχή τα «Παλαιά», της ανερχόμενης συνοικίας, όπου οι βραδινές τους εξορμήσεις συνοδεύονται από κρασί και χαλαρή μουσική. Για τους πιο «απαιτητικούς» της βραδιάς, η διασκέδαση συνεχίζεται στα μεγάλα κλαμπ του Βόλου τα οποία διοργανώνουν events και ελληνικές βραδιές.

Στην πανέμορφη αυτή πόλη της Θεσσαλίας, οι τιμές τόσο της ενοικίασης των σπιτιών είναι προσιτές και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, όσο και για την διατροφή σας. Ενδεικτικά υπάρχουν τιμές για γκαρσονιέρες από €180, ωστόσο για τα πανεπιστήμια εκτός παραλίας θα πρέπει να ψάξετε στη Νέα Ιωνία και στις κοντινές περιοχές.

Σε περίπτωση που τα νεοκλασικά κτίρια της περιοχής αρχίσουν να σας θυμίζουν κάτι από βιομηχανική πόλη, ο Βόλος προσφέρει την δυνατότητα αφενός χειμερινών εξορμήσεων στο χιονισμένο Πήλιο, όπου η θέα και το ζεστό φαγητό βοηθούν το μυαλό να απογειωθεί, και αφετέρου η πόλη βρίσκεται κοντά σε παραλίες του Αιγαίου που κάνουν την εξεταστική να φαίνεται «παιχνιδάκι»… ή μήπως το αντίθετο;

Σχόλια