Ε ναι! Τι άλλο; Θέμα συζήτησης για πολλά βράδια!

Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι οι καλύτεροι!

Τον γνωρίζεις στην παραλία, βγαίνετε το βράδυ, γνωρίζεστε, τον ερωτεύεσαι μόνο με μια ματιά του. Ε! Αυτά! Και μετά το παίζεις Πολυδούρη και νομίζεις ότι γράφεις ποίημα για τα πράσινα γλυκά του μάτια…

Αλλά αξίζουν οι καλοκαιρινοί έρωτες; Ή τσάμπα δίνεσαι;

Μάλλον το δεύτερο…  Αλλά ένας έρωτας δεν είναι ποτέ «τσάμπα»…  Αυτά που νιώθεις όταν ερωτεύεσαι είναι – ίσως – το καλύτερο συναίσθημα! Βλέπεις στο πρόσωπο του άλλου έναν άνθρωπο που θαυμάζεις, που τον νοιάζεσαι και που χαίρεσαι να τον βλέπεις να χαμογελά.

Το παραμύθι χαλάει απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει δράκος! Και δράκος = ανταπόκριση απ’ την άλλη μεριά.

Εκεί, υπάρχει πρόβλημα! Όταν δηλαδή ψυχανεμίζεσαι πως αυτά που νιώθεις είναι μόνο απ’ την πλευρά σου.

Βέβαια το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν έχεις πει όσα νιώθεις και οι χυλόπιτες έρχονται η μία πίσω απ’ την άλλη. Τότε θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί! Και δεν ανοίγει, γαμώτο! Και συνεχίζεις να τον βλέπεις, γιατί έτσι τυχαίνει… Και ξέρεις πως στα μάτια του δεν υπάρχει η φλόγα που έχουν τα δικά σου όταν τον κοιτάς…

Το μόνο καλό είναι πως δεν θα τον ξαναδείς όταν τελειώσει το καλοκαίρι – ή τουλάχιστον αυτό ελπίζεις… Γιατί εάν τον ξαναδείς μετά από την τόση χυλόπιτα θα πάθεις πολυπολιτισμικό!

Αυτή είναι η διαφορά με τους χειμερινούς έρωτες… Ξέρεις πως δε θα τον ξαναδείς!

Μέχρι που, ξαφνικά, εμφανίζεται ο δράκος! Και δεν το πιστεύεις!

Έχεις χάσει το μπούσουλα και συνεχίζεις ακάθεκτη! Και all of a sudden χάνει τον μπούσουλα κι ο άλλος!

Σου βγάζει παρατσούκλια, σε παίρνει τηλέφωνα unexpectedly, σου λέει πως σ’ έχει ερωτευτεί… Και τρελαίνεσαι! Δεν το πιστεύεις!

Ξαφνικά από κει που ήθελες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί κάθε φορά που διασταυρώνονταν τα βλέμματά σας, τώρα αναζητάς τη ματιά του! Αναζητάς την αλήθεια στα μάτια του… Αναζητάς τη φλόγα στο άγγιγμά του… Και θες, θες να καείς! Θες να μπεις στο καζάνι του έρωτα μαζί του και να μη βγεις ποτέ…! Γιατί το λέει η καρδούλα σου! 

Και ενώ ξέρεις πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να του πεις αντίο, εσύ συνεχίζεις να κοιτάς αυτά τα μάτια που σου έφτιαξαν όλο το καλοκαίρι! Κι ας ξέρεις πως θα πονέσεις πολύ μετά… ΑΞΙΖΕΙ! Και αξίζει γιατί το θες! Το θες πραγματικά! Θες να πεταρίζει η καρδιά σου σ’ ένα άγγιγμά του, σε μια ματιά του…

Γι’ αυτό, φίλοι μου, να ερωτεύεστε! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο! Κι ας φάτε τα μούτρα σας! Εσείς θα βγείτε κερδισμένοι στο τέλος!

Σμουτς

Σχόλια