O Τζίμι Νέλσον, διάσημος φωτογράφος, ως νέος ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Πριν την επιτυχία του στη φωτογραφία, πέρασε τρία χρόνια ταξιδεύοντας και φωτογραφίζοντας τις πιο απομακρυσμένες και αισθητικά όμορφες φυλές ανά τον κόσμο.
(κλικάρετε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

a

Όταν έφτασε, η φυλή δεν ήταν εχθρική μαζί του. Του προσέφεραν βότκα επανειλημμένως, αλλά επειδή δεν ήταν συνηθισμένος στο ποτό, αρνήθηκε. Προσπάθησε να τους τραβήξει φωτογραφίες, αλλά δεν τους έπεισε να συνεργαστούν ποζάροντας, οπότε αποφάσισε να υποδυθεί τον ευγνώμων επισκέπτη για να τους κερδίσει.

Άρχισε να πίνει λοιπόν, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος κάτω. Ξύπνησε κουκουλωμένος με πολλές στρώσεις ρούχων και εξωτερική θερμοκρασία στους μείον 40 βαθμούς. Ξαναέπεσε σε λήθαργο.

b

Ο Τζίμι ως φωτογράφος ήξερε ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ως φωτογράφος ήταν να γίνει αποδεκτός από το “θέμα” του. Ήξερε λοιπόν τί πρέπει να κάνει: “Στην αρχή τα μέλη της φυλής Tsaatan ήταν σφιγμένοι. Όμως αφού έγινα ο περίγελος της ομάδας, άρχισαν επιτέλους να ανοίγονται”.

c

Στο νέο του βιβλίο “before they pass away” παρουσιάζει στιγμές από τη ζωή αυτών των φυλών, γεγονός που καθιστά το βιβλίο τόσο κομμάτι τέχνης, όσο και ιστορικό έγγραφο.

Το ταξίδι του τον οδήγησε στις άκρες του κόσμου. Επισκέφθηκε την ορεινή περιοχή Bayan Olgii της Μογγολίας, το Balliem Valley στο Παπούα Νέα Γουινέα και τα πιο άγρια μέρη της Νότιας Αιθιοπίας.

d

Στην Αιθιοπία συνάντησε την φυλή Mursi, τα θηλυκά μέλη της οποίας φορούν πήλινες πλάκες στο κάτω χείλος τους. Στην ηλικία των 15 τρυπούν σταδιακά τα χείλη τους και τοποθετούν τις πλάκες σιγά-σιγά ώστε να μεγαλώσουν τα χείλη τους.

e

Η φήμη λέει πως, τοποθετούσαν τις πλάκες στα χείλη για να μην είναι ελκυστικές στους εμπόρους σκλάβων.

f

Ο ίδιος ο Νέλσον λέει για το βιβλίο του ότι “Η ουσία του βιβλίου είναι να κάνει γνωστό στους ανθρώπους πόσο σπάνια είναι η ατομικότητά τους”.

g

Πηγή: postin.gr

Σχόλια