Οι προτάσεις μας για το καλύτερο διάλειμμα στην εξεταστική!

Κατέφθασε το δεύτερο μέρος του οδηγού επιβίωσης για τα διαλείμματα από το διάβασμα. Ιδού!

Underworld (Βαθμολογία IMDb 7.0)

selene_underworld_kate_beckinsale_underworld_vampires_1024x768_wallpaper-153752
Καλό πράμα, καλό. Κάτι λίγο βαμπίρια, κάτι λίγο λυκάνθρωποι (μην τρομάζετε, καμία σχέση με Twilight) ωραία γκομενάκια αμφότερων των φύλων σε αμφίεση αλά Μάτριξ και ενδιαφέρουσα περιπετειώδης πλοκή. Αν σας αρέσει έχει και δυο σήκουελ (και ένα πρήκουελ).

Twilχαχαχαχαχαχαχαχα ούτε να το πω δε μπορώ, πάμε παρακάτω.1273032-twilight_demotivational_poster_1232497057

Γαμπρός της συμφοράς (Βαθμολογία IMDb 7.0)

Ο πάντα κακότυχος και γκαφατζής Ben Stiller αποφασίζει να αρραβωνιαστεί και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μαζί με τα μελλοντικά πεθερικά του. Ο πεθερός του (Robert De Niro) ωστόσο όχι μόνο δεν τον πάει, αλλά είναι και πρώην πράκτορας της CIA. Νομίζω το πιάσαμε το νόημα. Οι πιο πολλοί θα την έχετε δει αλλά who cares? Ξαναβλέπεται άνετα.

Το κάλεσμα (Βαθμολογία IMDb 7.6)

IMG_6285.dng

Θριλεράκι από τα καλύτερα! Αν δεν το είδατε πέρυσι που βγήκε, ήρθε η ώρα να το δείτε. Αν το είδατε, ξαναδείτε το. Ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα κακόγουστα θρίλερ με τις γελοίες υποθέσεις, μάλιστα αν είστε junkies των αμερικάνικων σειρών θα σας θυμίσει σίγουρα επεισόδιο από το Supernatural. Ακόμα όμως κι αν δεν είστε φαν της κατηγορίας, θα το απολαύσετε και θα τρομάξετε!

Mean Girls (Βαθμολογία IMDb 6.9)

Ένα κορίτσι μετακομίζει από την Αφρική στις ΗΠΑ, όπου και πηγαίνει (το αθώο) για πρώτη φορά σχολείο στα 16 της. Εκεί, προσπαθώντας να επιβιώσει στη ζούγκλα του αμερικάνικου λυκείου, μπλέκει με την παρέα των χειρότερων bitches που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος…και γίνεται σαν τα μούτρα τους.  Από τα πλέον κλασικά που πρέπει η γενιά μας συλλήβδην να έχει δει για να προχωρήσει με τη ζωή της. Φαίνεται πολύ girly. Και είναι. Αλλά είναι και ξεκαρδιστικό!

Iron Man (Βαθμολογία IMDb 7.9)

Iron Man movie image Robert Downey Jr
Ο Iron Man, κατά κόσμον Tony Stark, κατά κόσμον Robert Downey Jr. είναι από τις ταινίες με σούπερ-ήρωες που πραγματικά αξίζουν. Ο πρωταγωνιστής μας εδώ είναι ένας ζάπλουτος επιχειρηματίας με αδυναμία στο άλλο φύλο και ιδιαίτερη επιδεξιότητα στα θέματα τεχνολογίας. Σε ένα ταξίδι του στη Μέση Ανατολή πέφτει θύμα ενέδρας και πιάνεται όμηρος συμμορίας. Για να ξεφύγει, κατασκευάζει το μηχάνημα που θα γίνει και το alter-ego του, δηλαδή τον Iron Man! Hell yeah! Ποιος δε μπορεί να αφιερώσει ένα δίωρο για να χαλαρώσει με τον πιο γαμάτο σούπερ ήρωα της Μάρβελ; (Και καλύτερο από αυτούς της DC. Batman can suck it.)

Lolita (Βαθμολογία IMDb: 1962: 7.7, 1997: 6.9)

lolita,0
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η Λολίτα έχει γίνει ταινία δυο φορές (1962 και 1997). Προσωπικά προτιμώ αυτή του 1997 καθώς βρίσκεται πιο κοντά στην «σύγχρονη» αισθητική αντίληψη των πραγμάτων· αντίθετα η πιο παλιά μου φάνηκε λίγο σαχλή γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Σε αρκετούς το story ίσως φανεί αρρωστημένο, εγώ το βρίσκω ιδιοφυές. Δε θα πω περισσότερα για να μην επηρεάσω τη γνώμη όποιου το δει, πέρα από το ότι την έβαλα για να χαρούν λίγο οι χιπστερούληδες της παρέας. Και οι κουλτουριάρηδες έχουν ψυχή. Μην κλαίτε βρε.
Αυτά!

Σχόλια