imagesΗ θεά των διακοπών μας… στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για μπύρα!

Μπήκες στον κόπο να ανοίξεις το άρθρο γιατί  σε ιντριγκάρει ο τίτλος. Έλα μην ντρέπεσαι. Είδες και την φωτογραφία και λες εδώ είμαστε, θα μιλήσουμε για  κάποιο γκομενάκι.

Σε ξεγέλασα πονηρούλη. Για τη μπύρα μιλάμε!

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι αυτό το ποτό, ιδιαίτερα σε στιγμές αφόρητης ζέστης, μπροστά σε κάποια παραλία και με εφημερίδα στο χέρι, έχει θεοποιηθεί από όλους μας. Αναφέρομαι στο αντρικό κοινό γιατί στο μυαλό μου, είναι κάπως αντιαισθητικό να δω γκομενάκι με μπραζίλιαν, να σουφρώνει τα χείλια στο μπουκάλι μιας μπύρας. Μπορεί και να είμαι λάθος, αλλά η εικόνα είναι γένους αρσενικού.

Ξανθιά, μελαχρινή, ενίοτε και κοκκινομάλλα, η μπύρα είναι καλύτερη από ερωμένη το καλοκαίρι. Καταρχήν δεν σου αρνείται να την πιεις στο ποτήρι! Μπορείς να κάνεις ότι μα ότι θέλεις μαζί της. Στο ποτήρι, στο μπουκάλι, στον κουβά με πάγο ρε αδερφέ, είναι εκεί, αμίλητη, ακούνητη, πάντα δροσερή να σε ξεδιψάσει. Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, αράζοντας με την παρέα, την έχεις δίπλα σου, να σου κρατήσει συντροφιά. Να σε κάνει να αισθανθείς βασιλιάς και να σου δώσει αυτό ακριβώς που επιζητάς. Να σου σβήσει τη δίψα….

Στην παραπάνω παράγραφο, μου φαίνεται ότι αιτιολογώ επ’ ακριβώς γιατί είναι η ερωμένη σου, φιλαράκι. Τώρα εσείς αγαπημένες φίλες μου, μπορεί να κουνάτε το κεφαλάκι σας, αλλά η αλήθεια είναι αυτή στο μυαλό ενός πραγματικού άντρα. Όχι αυτού του άντρα, που θα κοιτάξει να απλώσει το babyoil στο κορμάκι του. Προχτές στην παραλία έγινα μάρτυρας τέτοιου απίστευτου περιστατικού, με αγόρι ‘‘ξουρισμένο’’ απ’ την κορυφή ως τα νύχια, να απλώνει το λάδι πάνω του, κοιτάζοντας τριγύρω για να δει αν τον κοζάρει κανένα γκομενάκι. Λίγο έλειψε να του πετάξω την ‘‘ερωμένη’’ μου στο κεφάλι και δεν μιλάω για την κοπέλα δίπλα μου. Να και σε κάτι ακόμη που μπορεί να χρησιμεύσει η μπύρα λοιπόν, αν και είμαστε κατά της βίας.

Παράτα το αγόρι σου στην παραλία με τη μπύρα του και πήγαινε κολύμπα. Δεν μας νοιάζει αγαπημένη. «Αν μου έχεις πάρει και εφημερίδα σε παρακαλώ κάνε και κανά τέταρτο παραπάνω, γιατί θα διαβάζω και θα αργήσω». Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε καλό φιλαράκι μου και νομίζω αντικατοπτρίζει πλήρως το πάθος του, για την όλη κατάσταση με τη μπύρα και την ενημέρωση εν ώρα μπάνιου. Άσε που και τα υποβρύχια αν θες να πας να την πέσεις σε κανένα ‘‘κορμί’’, από μπύρα θα τα δεις να κατασκευάζονται, προτού τα ‘‘αγκαλιάσει’’ το ουίσκι ή η τεκίλα.

Όπου και να κοιτάξεις, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με αυτό το αφρώδες γλυκόπιοτο αλκοοολόυχο διαολάκι. Ακόμη ένα θηλυκό στη ζωή ενός άντρα, που του την κάνει ωραιότερη!

Σχόλια