Η 3η καλοκαιρινή εκστρατεία του Future Library έφτασε.

«Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!»

Από τις 15 Ιουνίου, 140 βιβλιοθήκες σε περισσότερες από 100 πόλεις στην Ελλάδα, ακολουθούν την εκστρατεία και ανοίγουν τις πόρτες τους σε αντίθετους κόσμους.

Με αποκλειστικό χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ομάδα Future Library σχεδίασε 3.480 δράσεις σε Δημόσιες και Ιδιωτικές βιβλιοθήκες για να προτρέψει τα παιδιά και τους νέους να σκέφτονται… αντίθετα.

Το περιβάλλον μας συνίσταται από αντίθετους κόσμους και χάρη στην ποικιλία και τη διαφορετικότητα των βιβλίων σε κάθε βιβλιοθήκη αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό μέσα από την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων.

Το κλειδί όμως είναι η δημιουργικότητα. Αφηγήσεις, παντομίμα, πειράματα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, εικαστικά εργαστήρια, ταξινομήσεις μέσα στη βιβλιοθήκη, ανάποδες εξιστορήσεις, ανταλλακτικά παζάρια, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, εργαστήρια κατασκευών και φωτογραφίας, χαρτογραφήσεις και μουσικά εργαστήρια είναι μερικές από τις δράσεις της μεγάλης καλοκαιρινής εκστρατείας.

Οι «μεγάλες» αντιθέσεις της ζωής: της τάξης και της ακαταστασίας, του ράβε και του ξήλωνε, του ξύπνιου και του ύπνου, του καθαρού και του βρώμικου, του γυμνού και του ντυμένου, του αγοράζω και του πουλάω, του δίνω και του παίρνω, του Βορρά, του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, του θυμάμαι και του ξεχνάω, του μαζί και του χώρια, των παιδιών και των ηλικιωμένων, του γέλιου και του κλάματος, της γης και του ουρανού, της γνώσης και όχι της αμάθειας, της αλήθειας και του ψέματος• όλες στην εκστρατεία της Future Library.

Για 3 μέρες κάθε βιβλιοθήκη παρουσιάζει το δικό της πρόγραμμα και μας καλεί να γελάσουμε, να παίξουμε, να σχεδιάσουμε, να φανταστούμε, να ανακαλύψουμε, να ταξιδέψουμε, να κοιμηθούμε, να τραγουδήσουμε, να χωριστούμε και να ξαναβρεθούμε στη μεγάλη γιορτή των βιβλιοθηκών της χώρας μας!

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχόλια