Επιτέλους! Η ώρα που περίμενες έφτασε. Έχουμε τις ιδέες, κάνε την πράξη!

Η ζωή, λοιπόν, τώρα αρχίζει και ανοίγουν μπροστά σου τόσοι πολλοί ορίζοντες, όσοι εσύ θα αφήσεις… Διάβασε μερικές ιδέες, κάνε τις σημειώσεις σου και μπες σε αυτό το νέο μονοπάτι εμπειριών. Η ζωή έχει πολλά χρώματα και σε καλώ να τα ανακαλύψεις…

Ανεξάρτητα με το αν φύγεις από το σπίτι σου για σπουδές σε άλλο μέρος, οι παρακάτω ιδέες θα είναι νομίζω κομμάτι της νέας σου καθημερινότητας ή αλλιώς μύθοι και αλήθειες για το τέλος των πανελληνίων και τι αρχίζει μετά.

#1

Το πρωινό ξύπνημα δυστυχώς θα συνεχίσει!

ιδέες

Κανένα πρόβλημα ωστόσο αν δεν είσαι επιμελής ή απλά θέλεις ξεκούραση. Ωστόσο είναι καλό να πηγαίνεις στις διαλέξεις της σχολής που πέρασες. Μην ξεχνάς, έχεις μπροστά σου ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ξεδώσεις και να περάσεις τέλεια.


 

#2

Ελευθερία squared!

ιδέες

Πολλοί θα μείνουν στο δικό τους σπίτι. Για όσους μείνουν στην οικογένεια ένα μικρό ρεκτιφιέ στο δωμάτιο θα ήταν τέλειο. Διαμορφώστε το σα να είναι το δικό σας κάστρο, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σας ή όπως εσείς το φαντάζεστε.


 

#3

Τόνοι διαβάσματος.

ιδέες

Το πολύ διάβασμα τώρα αρχίζει. Δεν έχεις ιδέα βασικά τι πραγματικά σημαίνει εξεταστική! Αλλά όπως πολύ γρήγορα θα καταλάβεις είναι πολύ διαφορετικά όταν διαβάζεις για κάτι που σου αρέσει. Καλό είναι βέβαια να συνηθίσεις στην ιδέα ότι οι εξεταστικές θα είναι τα χάλια διαστήματα από εδώ και πέρα στη ζωή σου.


 

#4

Παιδί μου βάλε ζακέτα!

ιδέες

Η αγαπημένη αυτή φράση των γονιών θα ανακαλύψεις ότι δε θα σταματήσει ποτέ. Είναι η κλασική αγαπημένη, οπότε κοίτα είτε να τη συνηθίσεις, είτε να έχεις μόνιμα ένα πανωφόρι.


 

#5

Προσεχώς μετρητά!

ιδέες

Θα εκπλαγείς με το πόσα χρήματα θα μαζέψεις αυτό το καλοκαίρι. Οι συγγενείς, οι γονείς σου και όλοι οι οικογενειακοί φίλοι είναι έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μόνο για ‘σένα. Το ότι πέρασες το δύσκολο βήμα των πανελληνίων είναι ακόμα και σήμερα κάτι εξαιρετικά μεγάλο για την ελληνική οικογένεια.


 

#6

Ώρα για δίπλωμα!

ιδέες

Μεγάλωσες ακόμα και στα μάτια του κράτους. Καιρός να βγάλεις το δίπλωμα, ή να προσπαθήσεις μέχρι να το βγάλεις. Έχεις χρόνο οπότε θα σου φανεί παιχνιδάκι. Άσε που όποτε πηγαίνεις στο χωριό το αυτοκίνητο του παππού θα είναι δικό σου. Τέρμα πια τα ΤΑΞΙ τα Σάββατα!


 

#7

Φύγε από τη νοοτροπία του σχολείου!

ιδέες

Από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να εγκλιματιστείς στο καινούργιο σου περιβάλλον. Πρέπει να παλέψεις, να διαβάσεις, να νοιαστείς για να έρθει το αποτέλεσμα. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και το μόνο σίγουρο είναι πως το περιβάλλον δεν είναι τόσο δεκτικό πλέον και αν δεν κοπιάσεις πραγματικά τίποτα δε θα σου δοθεί.


 

#8

Love is in the air  😛 

ιδέες

Έφτασε η ώρα να ερωτευτείς και εσύ. Τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες και υποτίθεται ότι έχεις ώρα για χάσιμο. Άσε που η ανταπόκριση είναι πολύ καλύτερη. Δεν είσαι πλέον το παιδάκι που όλοι ήξεραν ως γυαλαμπούκα από το δημοτικό ή το κοριτσάκι που κατουρήθηκε όταν γαύγισε ένας σκύλος στην εκδρομή της γ’ δημοτικού.


 

#9

Η σκέψη ωριμάζει…

ιδέες

Τώρα θα αρχίσεις να βάζεις σε σειρά όλα όσα σου έχουν μάθει και έχεις μάθει κατά το προηγούμενο διάστημα. Θα εκπλαγείς με το πόσο όμορφα συνδέονται όλα, πόσα ακόμα έχεις να μάθεις και τι μπορείς να ζητάς από την κάθε σου μέρα.


 

#10

Ένας κόσμος γεμάτος gadgets!

ιδέες

Εάν δεν έχεις ένα σύγχρονο laptop ή ένα smartphone τώρα είναι η ώρα να κάνεις την κίνησή σου (αν φυσικά το επιτρέπουν τα οικονομικά της οικογένειάς σου). Θα σου χρειαστούν ένεκα του Πανεπιστημίου για εργασίες, δικτύωση αλλά και διασκέδαση.

Έλα συνέχισε! Μη σταματάς. Λίγες ιδέες ακόμα έμειναν… Ήδη νομίζω η εικόνα που ακολουθεί σε κάνει να αναρωτιέσαι.

#11

Γυμναστική. Ρε είναι εύκολο!

ιδέες

Οι περισσότεροι περνάνε σε μία σχολή και αράζουν πέτσα. Μην το κάνεις. Λίγη γυμναστική δε βλάπτει, καθώς από εδώ και πέρα η καθιστική ζωή θα είναι ο νέος τρόπος ζωής σου. Διάλεξε το καινούργιο σου ποδήλατο, αγόρασε αθλητικά ειδικά για τρέξιμο και ξεκίνα.


 

#12

Γράψε τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον!

ιδέες

Είναι καλό σε αυτήν την ηλικία να κάνεις ένα πλάνο για το τι θέλεις να κάνεις τα επόμενα χρόνια στη ζωή σου. Αν δε ξέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμα. Απλά να γράψεις σε ένα χαρτί ποια είναι τα πράγματα που θέλεις να κάνεις και να τα κάνεις.


 

#13

Η παρέα από τα παλιά!

ιδέες

Μην ξεχάσεις τους φίλους σου. Ακόμα και αν περάσεις σε άλλη πόλη το Facebook βοηθάει. Θα έχει πολύ πλάκα όταν μετά από χρόνια θυμάστε τις στιγμές που περάσατε πίσω από τα θρανία, τις εκδρομές και ότι έχετε ζήσει μέχρι τότε.


 

#14

Project Κινητή τηλεφωνία.

ιδέες

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε αγαπάνε τώρα που είσαι φοιτητής λίγο παραπάνω απ’ ότι πριν. Άλλαξε το καρτοκινητό σου στο φοιτητικό πακέτο και μίλα όσο θες, surfαρε όσο θες και με όποιον θες.


 

#15

Βιογραφικό

ιδέες

Καλά όλα αυτά, αλλά σιγά σιγά καλό είναι να μπεις στη λογική του να χτίσεις βιογραφικό. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία ξένη γλώσσα. Μπορείς επίσης να συμμετέχεις σε δράσεις. Καλό είναι να κάνεις πράγματα για να είναι γεμάτο το βιογραφικό σου. Και ως συμβουλή: στην αρχή να μη σε νοιάζουν τα χρήματα.


 

#16

Cinema

ιδέες

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι οι νυχτερινές προβολές, που ίσως λόγω ανωτέρας βίας δεν είχες την ευκαιρία να ζήσεις όλο αυτό το διάστημα. Πάρε το αμόρε, τους φίλους σου ή ακόμα και μόνος σου και διάλεξε μία ταινία που σου αρέσει. Στιγμές χαλάρωσης είναι το συναίσθημα που θα νιώσεις!


 

#17

Οργάνωσε το πρώτο σου μεγάλο ταξίδι!

ιδέες

Είτε μιλάμε για Eurotrip, το γύρο της Ελλάδας, είτε ότι άλλο εσύ και η παρέα σου φανταστείτε είναι καλό στην ηλικία που είσαι να αρχίσεις να σχεδιάζεις το πρώτο σου μεγάλο ταξίδι. Καιρός να ταξιδέψεις παντού και όχι μόνο καλοκαίρι.


 

#18

Ζήσε την Αθήνα.

ιδέες

Να και κάτι αν είσαι Αθήνα. Η πόλη έχει πολλά πρόσωπα. Καιρός να τα ανακαλύψεις όλα. Θα εκπλαγείς με το πόσα όμορφα μέρη υπάρχουν και δεν είχες ιδέα. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα χάρτη και κυκλώνοντας περιοχές ή με το να επισκέπτεσαι το κάθε μέρος μόνο μία φορά.


 

#19

Νέοι άνθρωποι στη ζωή σου.

ιδέες

Ετοιμάσου να γνωρίσεις κόσμο, πολύ κόσμο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πορεία πάει κάπως έτσι. Στην αρχή γνωρίζεις μία παρέα, βγαίνεις μαζί τους για λίγο καιρό. Μετά κάποιοι δε θα πολυβγαίνουν γιατί δε θα χάνουν διάλεξη για διάλεξη. Εσύ θα αλλάξεις παρέα γιατί θα βαρεθείς και επειδή η παρέα που γνώρισες στο τελευταίο party σου φάνηκε πολύ mainstream. Με όποια σειρά και να γίνει, τι θέμα είναι ότι θα γνωρίζεις συνεχώς κόσμο. Μην ξεχνάς ότι πολλοί από αυτούς θα είναι το «δίκτυό» σου για τα επόμενα χρόνια.


 

#20

Δουλ€ιά.

ιδέες

Να βρεις δουλειά αλλά όχι αμέσως. Η οικονομική δυσπραγία είναι δεδομένη. Απλά κάτσε λίγο να χαλαρώσεις μετά τις πανελλήνιες. Δώσε χρόνο στη νέα σου σχολή για να δεις αν σου αρέσει και μόλις βάλεις εκ νέου τη ζωή σου σε τάξη βρες και μία δουλειά για να βγάζεις τα έξοδά σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, ειδικά αν είσαι σε μεγάλη πόλη.

Σχόλια