Τα καινούργια high-end Ανδροειδή είναι γεγονός και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Τα πιο πολυσυζητημένα smartphones της αγοράς για το 2014, το GalaxyS5 και το OneM8 δίχασαν το κοινό, καιρός λοιπόν να δούμε αν αξίζουν τον κόπο ή όχι.

(Οι πιστοί υπήκοοι του μαρμαρωμένου βασιλιά Στηβ Τζομπς μπορούν να συνεχίσουν να ανεβάζουν φωτογραφίες του φαγητού τους στο Instagram, το λεξιλόγιο του άρθρου αυτού είναι πολύ προχωρημένο για σάς.)

Ας ξεκινήσουμε με το Galaxy S5, το οποίο ήταν ομολογουμένως απογοητευτικό. Οι αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του περιορίζονται στον επεξεργαστή (τετραπύρηνος Snapdragon 801 της Qualcomm στα 2.5 GHz) και στο σχεδιασμό, ο οποίος είναι μια τετραγωνισμένη εκδοχή του S4 με την συγκλονιστική προσθήκη των 0,2 ιντσών στην οθόνη. Επιπλέον, η Samsung έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην κάμερα των 16 megapixels, της οποίας ο φακός θεωρητικά εστιάζει και φωτογραφίζει μέσα σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με αυτόν του S4 για τον οποίο είχαν γίνει πολλά παράπονα.

Δύο πολύ ενδιαφέροντα και ολοκαίνουργια στοιχεία στο S5: το Ultra Power Saving Mode, που θα ρυθμίζεται αυτόματα όταν το κινητό φτάνει το 10% μπαταρία και θα απενεργοποιεί όλες σχεδόν τις λειτουργίες, έτσι ώστε η συσκευή να παραμείνει ενεργή για ακόμη 24 ώρες και το Download Booster που θα συνδυάζει τις ταχύτητες των συνδέσεων WiFi και 4G για γρήγορο κατέβασμα αρχείων.

Κατά τα άλλα, η ναυαρχίδα της Samsung δεν παύει να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου της. Το πολυαναμενόμενο Ultra HD (4K pixels) στην οθόνη δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο η τεχνολογία Super AMOLED που λανσάρεται από την κορεάτικη εταιρεία τα τελευταία χρόνια παραμένει η καλύτερη εμπειρία θέασης στην αγορά.

Η HTC, από την άλλη πλευρά, επανήλθε δυναμικά στην αγορά των smartphones υψηλών επιδόσεων με το One M8. Η συσκευή αυτή τρέχει με το ίδιο ακριβώς μοντέλο επεξεργαστή, το οποίο όπως φαίνεται θα εξοπλίσει όλα τα high-end μοντέλα στο εγγύς μέλλον, καθώς και με την ίδια κάρτα γραφικών (Adreno 330) με το S5. Το One M8, ωστόσο, κερδίζει πολλούς πόντους για τον κομψό, εντυπωσιακό σχεδιασμό του και την κατασκευή από αλουμίνιο, τη στιγμή που η Samsung επιμένει στη χρήση του πλαστικού ακόμα και για τα ακριβότερα τηλέφωνά της. Σε γενικές γραμμές, το One M8 είναι επίσης μια επανάληψη του προκατόχου του (One).

Η ήδη γνωστή από το προηγούμενο μοντέλο τεχνολογία του αισθητήρα Ultra Pixel στην κάμερα αποτελεί ενδιαφέρουσα καινοτομία και αποκλειστικότητα της HTC. Το One M8 διαθέτει μόλις 4 megapixels στην κύρια κάμερά του, η οποία συνοδεύεται από τον αισθητήρα αυτό. Η απόδοσή της είναι εντυπωσιακή σε πολύ κοντινές λήψεις και σε χαμηλό φωτισμό, ωστόσο σε κανονικές συνθήκες δύσκολα ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα high-end smartphones. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το M8 διαθέτει δευτερεύουσα κάμερα (χωρίς αισθητήρα) στα 5 megapixels!

Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν το τελευταίο Android 4.4.2 Kit Kat, με την HTC να λανσάρει νέα εύχρηστη βερσιόν του User Interface της, το Sense v6 και τη Samsung να παραμένει στο γνωστό και οικείο TouchWiz. Το M8 κυκλοφορεί με οθόνη LCD3 5 ιντσών, υποδοχή για κάρτα Nano Sim και ενσωματωμένη, μη αφαιρούμενη μπαταρία, ενώ η Google προσφέρει 65GB στο Google Drive για δυο χρόνια σε όσους αποκτήσουν τη συσκευή αυτή. Τέλος, το HTC έχει προεγκατεστημένη εφαρμογή που μετατρέπει το τηλέφωνο σε χειριστήριο τηλεόρασης!

Το συμπέρασμα; Προσωπικά θεωρώ νικήτρια για το 2014 την HTC διότι κάνει περισσότερο κόπο για να ικανοποιήσει τους fans της, ενώ η Samsung επαναλαμβάνεται προκλητικά και παρουσιάζει μεγάλη στασιμότητα στις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, έχοντας επαναπαυτεί στην ασφαλή λύση της σειράς S που κάνει εγγυημένες πωλήσεις.

Της Πετρινούλας Διονυσίου

Σχόλια