Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το TEDx AUEB (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σε λίγο καιρό, ο θεσμός αναβιώνει εκ νέου στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Το TEDx University of Piraeus θα λάβει χώρα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά στις 26 Απριλίου και ημέρα Σάββατο με τη θεματική “Time Voyagers”.

Η θεματική αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία! Θα έχει ως πυλώνα ιδέες του παρελθόντος, του μέλλοντος και ιδέες για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το παρελθόν και το παρόν μας, έτσι ώστε να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε στο μέλλον μας.

Το TEDx University of Piraeus 2014 διοργανώνεται από μία ομάδα 19 νέων φοιτητών με διαφορετικά υπόβαθρα αλλά κοινό σκοπό. Στόχος του είναι ένα πετυχημένο συνέδριο, το οποίο θα ικανοποιήσει και τον πιο φιλόδοξο θεατή και θα του δώσει το κίνητρο να πραγματοποιήσει τις ιδέες του και να αναπτύξει τη κοινότητά του. Το TEDx University of Piraeus έχει ως πρωταρχικό στόχο να διαδώσει στους νέους, ιδέες που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους. Μέσα από την παρουσίαση των ιδεών η ομάδα του TEDx University of Piraeus θέλει να αναδείξει τις δυνατότητες της πανεπιστημιακής και τοπικής κοινότητας.

Το συγκεκριμένο συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει πληθώρα συνέδρων, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό ομιλητών οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν δράση ώστε να εμφυσήσουν όλους όσους παρευρεθούν.

Σε ποιούς απευθύνεται:

Tο TEDx University of Piraeus απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου όλης της χώρας και ειδικότερα του Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ακαδημαϊκό ίδρυμα 8.000 φοιτητών. Ανάμεσα στο κοινό αναμένεται να βρεθούν τόσο φοιτητές, όσο και Πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος;

Στα πλαίσια της Ακαδημίας -δηλαδή το τι μπορεί ευρύτερα να κάνει ένας φοιτητής κατά το διάστημα σπουδών- η παρουσία σε ανάλογα συνέδρια μόνο θετική μπορεί να είναι. Ειδικότερα, το TEDx University of Piraeus έχει στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες μία διαφορετική προσέγγιση για τα πράγματα, να δώσει ιδέες, να διευρύνει τους ορίζοντες, αλλά και να φέρει στο φως πετυχημένες ιστορίες οι οποίες μπορεί να ενεπνεύσουν και να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ:

www.tedxuniversityofpiraeus.com

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες για το θεσμό TED από εδώ:

http://www.ted.com/about/our-organization

αλλά και να δείτε μερικές από τις σημαντικότερες ομιλίες εδώ:

www.ted.com/talks/browse

Το Frapress.gr στηρίζει την προσπάθεια αυτή, καθώς αποτελεί χορηγό επικοινωνίας. Θα ακολουθήσει νεότερο άρθρο με περισσότερες πληροφορίες!

1661031_10203234008918616_5406767050398111428_n

Του Αντώνη Μαντζαβίνου

Σχόλια