Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα πιο εναλλακτικά μαγαζιά στην Αθήνα ανά συνοικία!

Το Κέντρο της Αθήνας είναι το μέσον. Όλοι απ’ όλες τις περιοχές δίνουν ραντεβού εκεί. Ενώνει τα βόρεια με τα νότια, τα ανατολικά με τα δυτικά και φέρνει πιο κοντά -μέσα σε 30 λεπτά- όσους μένουν προς την θάλασσα και τον αγαπημένο Πειραιά.

Ψάχνεις, λοιπόν, με την παρέα σου που θα πάτε να τα πιείτε πάλι; Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων νομίζω είναι αυτό. Να βρεθεί κάτι που να αρέσει σε όλους. Γι’ αυτό εδώ σου έχουμε κάποιες εναλλακτικές επιλογές.

Ψυρρή

Aυλή

Η αγαπημένη περιοχή του Ψυρρή, έχει πολλές επιλογές και πρώτη και καλύτερη την «Αυλή». Είναι μυστική. Περνάς την κεντρική πλατεία και διασχίζοντας την Αγ.Δημητρίου στο αριστερό σου χέρι βλέπεις μια πόρτα που κρύβει μέσα της έναν θησαυρό.

Τραπεζάκια από την δεκαετία του ’30, ρεμπέτικα να ηχούν από ένα παλιό ραδιόφωνο και νόστιμοι μεζέδες θα σε περιμένουν.

Την πρώτη φορά που είχα πάει είχα πιει ένα υπέροχο ρακόμελο, αλλά πιστέψτε με οι μυρωδιές από την κουζίνα θα σας σπάσουν την μύτη.

Είναι μικροσκοπική, θα την βρεις ανοιχτή μέχρι τις 4 το ξημέρωμα αλλά πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις τραπεζάκι να καθίσεις. Παρ’όλα αυτά αξίζει να περάσεις.

Αυλή, Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, 210 3217642

μαγαζιά στην Αθήνα

Αρόδου

Αν δεν βρεις στην Αυλή, έχω να σου προτείνω το «Αρόδου». Όχι και τόσο εναλλακτικό μιας και πάνε πολλοί πλέον εκεί, αλλά έχει όμορφη έντεχνη μουσική και υπέροχη κρητική ρακή. Μάλλον φταίει που έχω όμορφες αναμνήσεις από εκεί. Όπως και να έχει είναι ένα όμορφο ρακάδικο, που τα Σάββατα του χειμώνα έχει ζωντανή μουσική. Σημαντικό είναι ότι μένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Aρόδου, Μιαούλη 22, Αθήνα, 2103216774

μαγαζιά στην Αθήνα

Ψύρρα

Ένα μικρό μαγαζάκι απ’ αυτά που μπορεί να γίνουν τα αγαπημένα σου. Επίσης, αυτοπροσδιορίζεται ως ντισκοκαφενείο. Θα σου σερβίρουν με χαμόγελο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που στο καζανάκι της τουαλέτας τους έχουν μία ομπρέλα.

Μιαούλη 19, τηλ.: 210 3244046

μαγαζιά στην Αθήνα

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Αν έχεις φίλους που λατρεύουν την σοκολάτα ή ακόμη κι αν εσύ είσαι λάτρης αυτής μπορείτε να περάσετε πριν το ποτό σας να φάτε όποιο γλυκό σας αρέσει.  Από ζουμερές σοκολατόπιτες μέχρι σπιτικό μπακλαβά με καϊμάκι παγωτό. Όλα σε ένα υπερ-μέγεθος θα λέγαμε. Προσωπική προτίμηση η σοκολατόπιτα με πορτοκάλι. Έτσι, επειδή είμαστε εναλλακτικοί τύποι.

μαγαζιά στην Αθήνα

Μεταξουργείο

Το αγαπημένο Μεταξουργείο. Πολλοί φοβούνται να πάνε ειδικά τις βραδινές ώρες λόγω της «κακής του φήμης». Προσωπικά, έχω να σας πω πως έχω πάει και μόνη μου και πρωί και βράδυ. Το παν είναι το να είσαι προσεκτικός. Επίσης, να σημειώσω πως έχουν ανοίξει καταπληκτικά μαγαζάκια για φοιτητές σε χαμηλές τιμές.

Τυφλόμυγα

Την ανακάλυψα το καλοκαίρι που πέρασε. Στον πεζόδρομο της οδού Παραμυθίας ένα γωνιακό χαριτωμένο μαγαζάκι. Το καλοκαίρι είχε και τραπεζάκια έξω. Έχω να παρατηρήσω πως ακόμη και ζέστη που είχε καθόσουν πολύ άνετα και μπορεί να έπινες μπύρες μέχρι πολύ αργά κάτω από τον Αττικό ουρανό. Προσωπική προτίμηση η Vergina, έχει νομίζω γύρω στα 2,5 ευρώ. Τον χειμώνα μέσα έχει και ζωντανή μουσική. Κάντε like στην σελίδα της στο facebook για να ενημερώνεστε.

Παραμυθίας 22, Μεταξουργείο, 2155017177

Μπλε Παπαγάλος

Ο αγαπημένος Μπλε παπαγάλος. Είναι όμορφα εκεί πέρα στην πλατεία Αυδή. Το καλοκαίρι πίνεις δροσιστικά κοκτέιλς και σπιτικές λεμονάδες. Το βράδυ γίνεται ένα όμορφο εναλλακτικό μπαράκι. Οι DJs μπερδεύουν τους Burger Project με τον Ray Charles και την Amy Winehouse. Τις Πέμπτες έχει swing parties, ενώ σύντομα έρχονται και τα πρώτα live.

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, 2110121099

μαγαζιά στην Αθήνα

Κεραμείο

Στη γειτονιά του Cachica Club, ένα τετράγωνο μακριά, το μικρούλι Κεραμείο ήταν όντως εργαστήριο κεραμοποιίας όταν το Μεταξουργείο ήταν γειτονιά βιοτεχνών. Εδώ και τρεις μήνες, μαζεύει καθημερινά κόσμο που έρχεται για να ακούσει jazz, blues, rock tunes και freestyle επιλογές. Έξτρα μπόνους οι χαμηλές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ για το ποτό και τα 3 ευρώ για το κρασί.

Φτιαγμένη εξολοκλήρου στο χέρι, η διακόσμηση του Κεραμείου σε κερδίζει με την… δεύτερη ματιά. Ο χώρος αρχικά φαίνεται λιτός, αλλά αν κοιτάξεις προσεκτικότερα θα παρατηρήσεις την φτιαγμένη από κομμάτια Lego κουρτίνα, τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους, τις πολύχρωμες κουρελούδες που στολίζουν τους χτιστούς καναπέδες, την κομμένη στο χέρι καρυδιά που δημιούργησε χαριτωμένα, ασύμμετρα τραπέζια, τον καθρέφτη φορτηγού στην τουαλέτα.

Η αυλίτσα με τα δέντρα, τις καρέκλες καφενείου, και τα χτιστά καναπεδάκια το καλοκαίρι γίνεται mega hit. Σημειώστε πως το Κεραμείο ανοίγει από νωρίς για καφέ –σε τιμές… καφενείου, 2,50 ευρώ ο freddo– ενώ σερβίρει και σπιτική ρακή και ρακόμελα που ψήνονται επι τόπου.

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, 2103464223μαγαζιά στην Αθήνα Κανάρια

Λένε πως ο πρώτος ιδιοκτήτης του μαγαζιού είχε μέσα καναρίνια που τα άκουγε η γειτονιά ολάκερη. Δεν είναι εξακριβωμένο, είναι κάτι σαν θρύλος. Το όνομα, όμως, το έχει εξακριβωμένα από το 1937. Κάποτε έκλεισε και ξανάνοιξε 6 χρόνια πριν.

Έχει τετράγωνα αλά σκάκι στο πάτωμα, εξαιρετικό απάκι και παντζαροσαλάτα από τις λίγες. Έχει και μια μυρωδιά παράδοσης, αλλά την ίδια στιγμή μαζεύει κόσμο καλό και νέους πολλούς. Βασικά είναι το πιο μοντέρνο παραδοσιακό καφενείο έβερ.

Εδώ μπορείς να ακούσεις τζαζ ή ακόμη και ριζίτικα (κρητικά είναι αυτά ναι, ναι) και να απολαύσεις και live λύρα άμα λάχει. Τις Τρίτες να ξέρεις πως έχει ρεμπέτικα.

Και δεν είναι μόνο όλα αυτά τα ωραία, είναι και οι τιμές του που είναι ωραίες, δηλαδή χαμηλές. Ε, νομίζω πως έχεις αργήσει λίγο να πας.

Κεραμεικού 88 & Πλαταιών, τηλ.: 210 3425166

 Καμπεθόν

Μια πολυαγαπημένη αυλή που δεν έχω καταφέρει ποτέ να καθίσω. Όλο το καλοκαίρι περνούσα, αλλά πάντα ήταν γεμάτη από κόσμο. Κάτω έχει χαλικάκι και προτιμά τα ελληνικά προϊόντα. Τώρα που χειμωνιάζει λογικά θα είναι κλειστή. Όμως και ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ όμορφος, ζεστός και αν και όχι αρκετά μεγάλος. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Γκάζι

Το Γκάζι φημίζεται για τα τερατώδη club του με την μουσική στο τέρμα και το τρελό ξενύχτι μέχρι πρωίας. Αν η πλατεία του Μοναστηρακίου είναι ο πρώτος τόπος συνάντησης, η πλατεία στο Γκάζι είναι ο δεύτετρος. Παρ΄όλα αυτά εάν τα club δεν σας αρέσουν, όπως και εμένα, υπάρχουν κάποια μαγαζάκια που μπορείτε να πιείτε το ποτό σας και να κάτσετε πιο χαλαρά.

Hoxton

Μοιάζει με παλιά αποθήκη, έχει ηλεκτρονική μουσική και στους τοίχους του πελώριες καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Το απόγευμα φτιάχνει πολύ ωραία σοκολάτα, το βράδυ έχει εξαιρετικά κοκτέιλς και καλή σαγκριά. Οι καναπέδες του αναπαυτικότατοι. Αν πάτε απόγευμα έχει ένα ράφι με επιτραπέζια. Μπορείτε να παίζετε όσες ώρες θέλετε.

Βουτάδων 42, Γκάζι

μαγαζιά στην Αθήνα

White noise

Μια όμορη ταράτσα στην Ευλμοπιδών. Τώρα που χειμωνιάζει θα ανοίξει και ο εσωτερικός χώρος. Κάνει συχνά μουσικά αφιερώματα. Είναι ροκ, είναι μοντέρνο, είναι αγαπημένο. Αν δεν έχετε πάει να πάτε.

Ευμολπίδων 20, Γκάζιμαγαζιά στην Αθήνα

 

Συνεχίζουμε στην 2η σελίδα με Πετράλωνα, Κουκάκι, Πειραιά και Δυτικά Προάστια!

Κι εδώ θα βρεις τα καλύτερα μπαράκια στο Παγκράτι για τις χαλαρές και όχι μόνο εξόδους σου!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2