Κορυφαίος βραδινός και όχι μόνο προορισμός αυτά τα μπαράκια στο Παγκράτι!

Κάτοικος ή μη, έχουμε να σου πούμε πως το Παγκράτι έχει πλέον αναδειχθεί ως ένας πολύ «in» all day προορισμός. Είναι αλήθεια πως η συγκεκριμένη περιοχή, που δεν απέχει πολύ από το κέντρο της Αθήνας, έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, νέων και μη, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη αλλά και οικονομικά προσιτή. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην εντυπωσιαστείς, αλλά αν κοιτάξεις καλύτερα, θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν αρκετά ωραία μέρη για να διασκεδάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εμείς εδώ: για να σας πούμε ποια είναι αυτά τα μέρη,  τα οποία θα σου μείνουν αξέχαστα και θα σε κάνουν να αγαπήσεις το – ήδη αγαπημένο– Παγκράτι.

1. Hotel Chelsea

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το Hotel Chelsea ή αλλιώς, Chelsea, αποτελεί την πιο μποέμ, ροκ, γωνιά της πλατείας Πλαστήρα. Το περιβάλλον αλλά και το προσωπικό θα σε κάνουν να αισθανθείς αμέσως άνετα, απολαμβάνοντας την υπερ-χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί. Όλα αυτά φυσικά θα συμβούν αν βρεις θέση να καθίσεις -τέτοια αναμονή βλέπεις στα εγκαίνια των μαγαζιών. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όλο και κάποιο τραπεζάκι ή σκαμπό θα εμφανιστεί δια μαγείας για εσένα και την παρέα σου. Ρίσκαρε το.5 must μπαράκια στο Παγκράτι που πρέπει να ανακαλύψεις!

ΔιεύθυνσηΑρχιμήδους και Πρόκλου, Αθήνα 116 35

2. Aρbaroριζα

Απέναντι σχεδόν από το Chelsea, βρίσκεται το Παγκρατιώτικο cocktailάδικο. Στην αρbaroριζα θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ, φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία από τα παιδιά στην μπάρα, που σίγουρα θα σε αφήσουν άναυδο. Φυσικά, μπορείς να πάρεις και τον καφέ σου, παρέα με τα επιτραπέζια που προσφέρει το μαγαζί. Αν πάλι πεινάσεις, ρίξε μια ματιά στον κατάλογο με τα φαγητά ή απλώς, δοκίμασε το club sandwich -φιλική συμβουλή.5 must μπαράκια στο Παγκράτι που πρέπει να ανακαλύψεις!

Διεύθυνση: Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, 11635 Αθήνα

3. Cain/ Κάιν

Ένα καφέ μπαρ στην Αναπαύσεως, ακριβώς πάνω από το Ζάππειο, που αναμφίβολα… μαγνητίζει. Έχει κάτι αυτή η γωνιά. Δεν ξέρω αν φταίει η “παρεΐστικη” ατμόσφαιρα ή ο εξαιρετικός καφές που σερβίρουν, αλλά σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για νέους που θέλουν να πιουν ένα ποτό στη γειτονιά τους το Σαββατόβραδο, όσο και για τους νέους στην ψυχή, που απολαμβάνουν τον καφέ τους, μπροστά στο laptop τους τα ήσυχα πρωινά ή τη μπύρα τους, μετά τη δουλειά. 5 must μπαράκια στο Παγκράτι που πρέπει να ανακαλύψεις!

Διεύθυνση: Αναπαύσεως 22, Αθήνα 116 36

4. Flamingo

Με αφορμή τον καταιγισμό των αγαπημένων σε όλους -ή και όχι- φλαμίνγκο, σε στρώματα, μπρελόκ ή μπλούζες, πρόσφατα ήρθε και ένα cafe-bar-restaurant για να βάλει το τελευταίο κομμάτι σε αυτό το παζλ. Είναι ένας all day προορισμός που προσφέρει καφέ και ιδιαίτερο brunch -η φάση είναι αυγά ποσέ- αλλά και cocktails, ποτά και προσεγμένου μενού τις πιο βραδινές ώρες. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σας βγάλει ο δρόμος σας στο Flamingo του Παγκρατίου.5 must μπαράκια στο Παγκράτι που πρέπει να ανακαλύψεις!Διεύθυνση: Ευφρανόρος και Κρησίλα, Αθήνα 116 35

5. Monsieur Cannibale

Ένα ακόμη νέο entry στην περιοχή του Παγκρατίου, κοντά στον Προφήτη Ηλία, είναι το συγκεκριμένο μαγαζί, που πήρε το όνομα του από το ομώνυμο γαλλικό τραγούδι. Ξεχωρίζει απευθείας, λόγω της ιδιαίτερης, vintage διακόσμησης του αλλά και, των παροχών του. Από που να ξεκινήσω; Τα υπέροχα, προσεγμένα cocktails, το πρωτότυπο brunch -11-5 κάθε Σαββατοκύριακο- και ο πατροπαράδοτος καφές, είναι πράγματα που σίγουρα θα σε προσελκύσουν να  το επισκεφτείς!5 must μπαράκια στο Παγκράτι που πρέπει να ανακαλύψεις!

Διεύθυνση: Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Αθήνα 116 35

Όπως καταλαβαίνετε, το Παγκράτι έχει γίνει… must! Έστω κι αν απέχεις αρκετά από τη συγκεκριμένη περιοχή, αξίζει να την επισκεφτείς μία φορά -ή και παραπάνω- για να ανακαλύψεις για ποιο λόγο μιλάνε όλοι πλέον γι’ αυτή.

Σχόλια