Πετράλωνα

Στα Πετράλωνα θα βρεις ακόμα παλιά καφενεία. Περπατώντας στους δρόμους νομίζεις πως είσαι σε μια παλιά Αθήνα. Έχουν ξετρυπώσει και εκεί διάφορα μικρά και όμορφα μαγαζάκια.

Βeaver

Από τα πιο αγαπημένα. Kάτω Πετράλωνα θεωρείται εκεί, νομίζω. Είναι ένα gay-friendly μαγαζάκι πολύ κοντά από το μετρό του Κεραμεικού. Όμορφη ατμόσφαιρα με πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Είναι μία γυναικεία κολλεκτίβα, χωρίς στερεότυπα και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Προσωπικά λατρεύω το ρακόμελο σε αυτό το μαγαζί, νομίζω είναι έτσι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι.

Πολύ συχνά διοργανώνουν ομιλίες και συναντήσεις. Νόμιζω ότι είναι μία πολύ καλή κίνηση ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα και χρειάζεται στήριξη.

Αν πάτε να δοκιμάσετε το ρακόμελο, θα με θυμηθείτε.

Bασιλείου του Μεγάλου 46, Αθήνα

μαγαζιά στην Αθήνα

Πικαπ

Το “Πικάπ” υπήρχε στο μυαλό τους για αρκετά χρόνια αλλά το 2013 κατάφεραν να ρισκάρουν και να το φτιάξουν. Η υλοποίηση τελικά προέκυψε με πολύ προσωπική δουλειά και αρκετές χειροποίητες κατασκευές (π.χ. φωτιστικά από κασέτες). Οι ιδιοκτήτες αυτού του “νεοκαφενείου”, ήθελαν να δώσουν ένα εναλλακτικό αλλά συγχρόνως παρεΐστικο και ζεστό στυλ στο χώρο, γι’ αυτό 2 φίλοι τους, μια γραφίστρια και ένας street-artist, υλοποίησαν τις ιδέες τους.

Η γραφίστρια έχει γεμίσει το χώρο με κάδρα-δημιουργίες της και ο street-artist (από την ομάδα των Designwars) έχει ζωγραφίσει στο “Πικάπ” αρκετά σχέδια που θυμίζουν την περιοχή του κέντρου της Αθήνας.  Η μουσική στο “Πικάπ” παίζει γενικώς χαμηλά με σκοπό να μη χρειάζεται να ουρλιάζει ο ένας για να ακούσει τον άλλον και μάλλον δεν θα ακούσετε κάτι mainstream.

Δημοφόντως 10, Αθήνα
μαγαζιά στην Αθήνα

Κουκάκι

Όσοι είστε φοιτητές στην Πάντειο ή φοιτούσατε εκεί δεν γίνεται να μην έχετε ανακαλύψει την περιοχή Κουκάκι. Όμορφα σπίτια μιας παλιάς εποχής ξεπροβάλλουν, καθώς επίσης ένας υπέροχος πεζόδρομος γεμάτος από κουκάκια και ρακάδικα για να τα “πιείτε” μετά από πολλές δώσεις επιστημονικής γνώσης. Ας δούμε μερικά:

Σφήκα

Ένα μικρό μαγαζάκι λίγο πιο μετά τον πεζόδρομο στην οδού της Ολυμπίου. Στους τοίχους κυριαρχεί το πορτοκαλί με έναν μαυροπίνακα ο οποίος περιμένει τις εμπνεύσεις σας. Κρασιά από μικροπαραγωγούς, ρακή, ούζο, τσίπουρο, όλα εκλεκτής ποιότητας.

Πίσω στην κουζίνα, ο Σπύρος κάνει τα μαγικά του και υπόσχεται τσιμπολογήματα πολλών αστέρων! Μπροστά, μια μικρή μπάρα και κάμποσα τραπεζάκια, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, περιμένουν να υποδεχτούν αυτά τα προϊόντα αλλά και διάφορους μουσικούς που κατά καιρούς μαζεύονται και… ρεμπετίζουν!

Προσωπικά είχα πάει μετά από το τελευταίο μάθημα της εξεταστικής και είχαμε “γιορτάσει” την επιτυχία μας! Χώρος ζεστός που σε ξεκουράζει και σε ηρεμεί!

Στρατηγού Κοντούλη 15, Αθήνα

μαγαζιά στην Αθήνα

Αυλή

Όχι δεν είναι η Αυλή στου Ψυρρή που μιλήσαμε πιο πάνω, αλλά η Αυλή στον πεζόδρομο της οδού Ολυμπίου στο Κουκάκι. Ατέλειωτες συζητήσεις σε αυτό το μαγαζί. Νομίζω πως είναι το μόνο που σε αυτό το σημείο είναι πάντα γεμάτο. Μάλλον γιατί είναι στέκι όλων των φοιτητών που ζουν εκεί τριγύρω και όχι μόνο.

Οι τιμές είναι εξαιρετικές και ό,τι διαλέξεις να πιεις έρχεται μαζί με μια νοστιμότατη ποικιλία. Φοιτητές και φοιτήτριες σε περίπτωση που δεν έχετε πάει να τρέξετε!

Γ.Ολυμπίου 4μαγαζιά στην Αθήνα

Πειραιάς

Το αγαπητό κέντρο του Πειραιά. Μπορεί να μην έχει πολλές επιλογές και υπάρχει περίπτωση να μην βρεις να κάτσεις πουθενά, υπάρχουν όμως κάποια μαγαζάκια που αξίζουν να τα επισκεφτείς. Βέβαια αν δεν βρείτε να καθίσετε η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε μία μπύρα στο χέρι και ξαπλώσετε στην παραλία μέχρι το πρωί. Ας δούμε όμως τι μπορείτε να κάνετε.

Οινομπύραμα

Νομίζω ότι είναι το κέντρο συνάντησης όλων των Πειραιωτών. Μπορεί να πας στις οχτώ το βράδυ και να είναι σχετικά άδειο και σε μία ώρα να μην μπορείς να κινηθείς. Έχει έναν παιχνιδιάρικο κατάλογο με άφθονη ποικιλία από μπύρες και νοστιμότατους μεζέδες. Όμορφες αναμνήσεις και από κει.

Όμως, έχει ένα αρνητικό που πρέπει να σημειωθεί. Δεν φέρνουν νεράκι παρά μόνο αν τους το ζητήσεις. Κατά τα άλλα, αν δεν έχει τύχει να πάτε, να προτιμήσετε καθημερινή για να αποφύγετε την κίνηση στο κέντρο του Πειραιά.

μαγαζιά στην Αθήνα

Cheers

To Cheers στην Καστέλλα είναι μία μπυραρία που έχει θέα όλη την θάλασσα. Το Cheers ‘’κάθεται’’ σχεδόν πάνω στον Αργοσαρωνικό και ειδικά το βράδυ νιώθεις πως το Μικρολίμανο από κάτω είναι λιμανάκι κάποιου νησιού.

Από το πρωί στις 11 π.μ. για καφέ και μέχρι τις 1 μ.μ, 68 μπύρες θα συνοδεύσουν επάξια, ορεκτικά, μεζεδάκια, μεγάλες ποικιλίες που χορταίνουν άνετα 3 άτομα. Κότσι χοιρινό, mix grill, μερικά από αυτά, δροσερές σαλάτες και πολλά αλλά πεντανόστιμα κυρίως πιάτα περιμένουν τους απανταχού καλοφαγάδες που σε συνδυασμό με την θέα προσφέρεται για όμορφες στιγμές με την παρέα σου και όχι μόνο καθώς διαθέτει ειδική αίθουσα προβολής για επαγγελματικά γεύματα-σεμινάρια και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις χωρητικότητας 180 ατόμων.

Λεωφόρος Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 60, Πειραιάς

μαγαζιά στην Αθήνα

Έντεχνον

Το Έντεχνον το ανακάλυψα πρόσφατα. Ένα μικρό μαγαζάκι στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Απ’ έξω δεν φαίνεται πολύ αλλά είναι ένας ζεστός χώρος με ένα μικρό παταράκι. Είναι ένα μαγαζί που μπορείς να πας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Χαλαρή διάθεση, καναπέδες με μεγάλες μαξιλάρες και ξύλο τριγύρω, σε κάνουν να αισθάνεσαι αμέσως μια σπιτική ζεστασιά!

μαγαζιά στην Αθήνα

Δυτικά Προάστια

Τέλος , τα δυτικά προάστια όπως η Πετρούπολη, το Ίλιον και το Περιστέρι είναι περιοχές με πολλές επιλογές για να βγεις το βράδυ. Προσωπικά αγαπώ το “Μέλι” στην Πετρούπολη. Μαζεύεται θα λέγαμε όλη η καλλιτεχνική φλέβα της περιοχής, με μεγάλη ποικιλία από μπύρες και ωραία μαυροδάφνη. Το Μέλι Καφέ άνοιξε στις 18 Δεκεμβρίου 1998 στην Πετρούπολη, όταν ο Κώστας και ο Γιώργος με την ανεκτίμητη βοήθεια της Τζούλιας αποφάσισαν να κάνουν ένα παιδικό τους όνειρο πραγματικότητα. Μικρό, ζεστό και φιλόξενο  δεν άργησε να μεταμορφωθεί από ένα ακόμα μαγαζί, ένα ακόμα μπαράκι, σε ένα φιλικό -σχεδόν σπιτικό- σαλόνι που κάθε βράδυ φίλοι και γνωστοί συναντιόνταν.

Θράκης 81 Πετρούπολη, Αθήνα
Σταθερό Τηλ: 210 5051071

μαγαζιά στην Αθήνα

Το Περιστέρι από την άλλη πλευρά έχει άπειρες επιλογές για να βγεις το βράδυ. Από clubs μέχρι bistro μπαράκια με στυλ. Προτείνω το  ΠΑΤΑΤΡΑΚ. Είναι Rock Cafe-Bar στο Περιστέρι (Μπουρνάζι) που παίζει τα πάντα γύρω από το Rock από τα 60’s μέχρι τα 00’s και όχι μόνο.

Το Cafe είναι ανοιχτό από το πρωί έως τις 03:00, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου ακούγοντας καλή μουσική και παίζοντας παιχνίδια ή τάβλι! Από τις 19.00 ένας d.j αναλαμβάνει τα decks, παίζοντας καλή Rock μουσική για τα αυτιά σας… Το Μπαρ ανοίγει στις 22:00 με δυνατή μουσική και πολλά χάπενινγκ όπως Live groups και d.j’s…

Να περάσετε υπέροχα όπου και αν αποφασίσετε να πάτε και μην ξεχάσετε να αφήσετε το κινητό και το facebook κλειστό στο σπίτι και να φλερτάρετε πολύ!

Καλή διασκέδαση!

http://frapress.gr/2016/04/protasis-gia-ena-chalaro-savvatokiriako-food-edition/

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2