Με αφορμή τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Mr Big από το “Sex and the City”, κατά κόσμον Κρις Νοθ, στρέφουμε τον προβολέα σε σεξουαλικά σκάνδαλα που σόκαραν την κοινή γνώμη. Τι συμβαίνει όταν τα φώτα του Xόλιγουντ σβήνουν; 

Xόλιγουντ

«Αυτό που πουλάει είναι το σεξ και τα σκάνδαλα. Όταν λείπει αυτό δεν ενδιαφέρονται για σένα». Με τα  λόγια του Μάτ Ντέιμον, θα συμφωνήσουν πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ που έχουν δει την προσωπική τους ζωή τους να γίνεται  πρωτοσέλιδο εν μια νυκτί. Ερωτικά τρίγωνα, απιστίες, σεξουαλικές επιθέσεις, διπλές ζωές πρωταγωνιστούν όχι μόνο στην μεγάλη οθόνη αλλά και στην πραγματική ζωή. Οι αποδείξεις εντός.

1ΧΑΡΒΕΙ ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΝ

Το 2017, ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβει Γουάινσταν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για  σεξουαλική παρενόχληση. Την ηθοποιό Άσλει Τζάντ που τον κατήγγειλε πρώτη, ακολούθησαν και άλλες διάσημες κυρίες  μεταξύ αυτών η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ατζελίνα Τζολί και η Λέα Σειντού. Η υπόθεση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, καταδίκασε τον άλλοτε ισχυρό άντρα της  κινηματογραφικής βιομηχανίας και είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση του κινήματος «Me too». Ένα συμβολικό hastag που τάραξε τα νερά του Χόλυγουντ και έφερε στο προσκήνιο ντόμινο αποκαλύψεων για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάματος.

2ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΙΣΙ

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το σκάνδαλο Γουάινσταιν, ο πρωταγωνιστής του Rent, Anthony Rap αποκάλυψε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόλησης από τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι. Ο πρωταγωνιστής του «American Beauty» δήλωσε στο Twitter ότι δεν θυμάται το περιστατικό αλλά ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη αν παραφέρθηκε. Η υπόθεση συνεχίστηκε στα δικαστήρια με περίπου 30 καταγγελίες να προστίθενται εναντίον του Σπέισι και είχε ως αποτέλεσμα την αποκαθήλωση του από το ρόλο του Άντεργουστ στην επιτυχημένη σειρά του Netflix “House of cards». Ο ίδιος εισήχθη σε κλινική απεξάρτησης από το σεξ ενώ μέχρι και σήμερα η καριέρα του δεν έχει ανακάμψει από το σκάνδαλο.

3ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

«Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει. Δεν υπάρχει λογική σε αυτά τα πράγματα». Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο Γούντι Άλεν στο σκάνδαλο που ξέσπασε όταν σύναψε ερωτική σχέση με τη θετή κόρη της πρώην συζύγου του, Μία Φάροου. Οι κακές γλώσσες μίλησαν για παιδεραστία και διαστροφή του εκκεντρικού καλλιτέχνη καθώς η 19χρονη τότε Σουν Γι ήταν 35 χρόνια μικρότερη του. Η πρώην σύζυγος του, τον κατηγόρησε μάλιστα για τη σεξουαλική κακοπoίηση των παιδιών τους κατά τη διάρκεια του γάμου τους, καταγγελία που ωστόσο δεν αποδείχτηκε ποτέ στη δικαστική αίθουσα. Το σκάνδαλο  δεν εμπόδισε το γάμο του Άλεν με την Σουν Γι, ο οποίος κρατά μέχρι σήμερα.

4ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Το 1993,το όνομα του θρύλου της ποπ μουσικής συνδέθηκε με την παιδεραστία, όταν κατηγορήθηκε από ένα δεκατριάχρονο αγόρι για σεξουαλική παρενόχληση. Μπορεί η υπόθεση να έκλεισε λίγο αργότερα με μια διόλου ακαταφρόνητη αμοιβή στην οικογένεια του αγοριού, ωστόσο οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια. Το 2005, ο φάκελος των υπoθέσεων έκλεισε λόγω έλλειψης στοιχείων, όμως μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο πλανάται ως προς το τι συνέβαινε  πραγματικά πίσω από τις κλειστές πόρτες της Neverland.

5ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ

Ο σκηνοθέτης του βραβευμένου «Πιανίστα», Ρομάν Πολάνσκι κατηγορήθηκε το 1977 για το βιασμό της δεκατριάχρονης τότε Σαμάνθα Γκέιμερ κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λος Άντζελες. Όπως  περιέγραψε και η ίδια στην αυτοβιογραφία της, ο Πολάνσκι μέθυσε, νάρκωσε και βίασε την ανήλικη στο σπίτι του ηθοποιού Τζάκ Νίκολσον. Ο σκηνοθέτης αν και παραδέχτηκε την ενοχή του, αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη του στις ΗΠΑ και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει.

6ΜΠΙΛ ΚΟΣΜΠΙ

Ο χαρακτηρισμός  του  Μπιλ Κόσμπι ως βιαστή από τον stand-up comedian Hannibal Buress το 2014, έδωσε το έναυσμα για να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου. Ο διάσημος κωμικός της αμερικανικής τηλεόρασης, γνωστός για το σόου «The Cosby Show»  βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος περισσότερων από 60 γυναικών, κατόπιν χορήγησης υπνωτικών χαπιών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων η εγκληματική του συμπεριφορά ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’60 και εκτεινόταν στις τρεις δεκατίες που ακολούθησαν. Ύστερα από μακρά δικαστική διαμάχη ,ο Κόσμπι κρίθηκε τελικά ένοχος το 2018, για χρήση ναρκωτικών και σεξουαλική επίθεση εις βάρος της προπονήτριας μπάσκετ, Αντρέα Κόνσταντ.

7ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ

Το επεισοδιακό διαζύγιο του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χέρντ σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες της ηθοποιού για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια του γάμου τους υπό την επήρεια αλκόολ και ναρκωτικών. Στη δικαστική τους διαμάχη, ο Ντεπ απάντησε με ένα βίντεο στο οποίο η πρώην σύζυγος του ερωτοτροπούσε στο ασανσέρ της έπαυλης του με τον δισεκατομμυριούχο Έλσον Μάσκ, ένα μήνα πριν χωρίσουν. Η διαρροή του βίντεο προκάλεσε σάλο στους κόλπους της showbiz, με την Χέρντ να αρνείται τη φημολογούμενη σχέση. Ωστόσο,το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε την ενοχή του Ντεπ, παρά την δημόσια υποστήριξη πρώην συντρόφων και φίλων του.

8ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα του Τζον Τραβόλτα έγινε πρωτοσέλιδο του σκανδαλοθηρικού τύπου. Το 2012 όμως, η υπόθεση απέκτησε σάρκα και οστά όταν  ο πιλότος Ντάγκλας Γκοτέρμπα επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του τη σχέση του με το σταρ το Χόλυγουντ ,αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τον μυστικό τους δεσμό που διήρκεσε μάλιστα έξι χρόνια . Όπως ήταν αναμενόμενο, η φημολογούμενη διπλή ζωή του Τραβόλτα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους φανς όσο και στην οικογένεια του ηθοποιού που χαρακτήρισε τα λεγόμενα του πιλότου γελοία.

9ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Το αισθαντικό «Happy Birthday» που τραγούδησε η Merily Monroe στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ένα ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα τους. Η απαγορευμένη σχέση που ακολούθησε, προκάλεσε σάλο στους κόλπους της αμερικανικής προεδρίας καθώς φημολογούταν ότι η ξανθιά σταρ του χόλυγουντ είχε διατηρήσει δεσμό στο παρελθόν και με τον αδερφό του Προέδρου, Ρόμπερτ Κένεντι. Το ερωτικό τρίγωνο και η απιστία του Κένεντυ που  ήταν  παντρεμένος με την Τζάκι έδωσε τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας που συνδέθηκαν με το θάνατο της Μονρόε, λίγους μήνες αργότερα.

10ΧΙΟΥ ΓΚΡΑΝΤ

Σε ένα σκανδαλώδες ατόπημα υπέπεσε στην αρχή της καριέρας του ο ηθοποιός Χιου Γκραντ, όταν συνελήφθη σε δημόσιες ερωτικές περιπτύξεις με την ιερόδουλη Ντιβάιν Μπράουν στο Λος Άντζελες. Η σύλληψη του σόκαρε την κοινή γνώμη αλλά και την τότε σύντροφο του Ελίζαμπεθ Χάρλει η οποία ωστόσο αποδέχτηκε τη συγγνώμη του και στάθηκε στο πλευρό του σε αυτή την «ιδιαίτερη» στιγμή για την υπόληψη του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια