Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει!

 

Η ημέρα της (πρώτης) ανακοίνωσης της έναρξης προετοιμασίας του 7ου Horrorant Film Festival μοιάζει αιώνες μακριά, κι όμως έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια, δύο δύσκολα χρόνια, δύο ανατρεπτικά χρόνια αλλά και δύο -όσο ήταν δυνατόν- δημιουργικά χρόνια.

Ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στις ζωές μας και μαζί φυσικά και στις Νύχτες Τρόμου που αναγκαστικά δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ούτε το 2020 ούτε το 2021, με την επιλογή μιας online υλοποίησης να μην περνάει καν από το μυαλό μας παρότι θα ήταν μια “εύκολη” λύση, με την πεποίθηση πως οι ταινίες ανήκουν στον κινηματογράφο να παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Μπήκαμε αισίως στο 2022 και παρότι δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμα από αυτόν το βραχνά, η κατάσταση μοιάζει να έχει κάπως ομαλοποιηθεί με τους κινηματογράφους να θεωρούνται από τους πιο ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας και να παραμένουν ανοιχτοί εδώ και μήνες. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα… back to work, back to horrorant!

Το 7ο Διεθνές Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου» ξεκινάει και επίσημα τη προετοιμασία του ώστε να είναι έτοιμο για τη μεγάλη επιστροφή τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα από τις 5 έως και τις 15 του μήνα.

Ναι, σωστά διαβάσατε τις ημερομηνίες, οι Νύχτες Τρόμου θα έχουν διάρκεια 11 ολόκληρες ημέρες! Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα πιο πλούσιο αλλά και πιο “καλοζυγισμένο” πρόγραμμα που θα βοηθήσει και στις επιλογές των ταινιών και στη διευκόλυνση των θεατών.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή, αφού μετά από 8 χρόνια “νομαδικής” ζωής, το Horrorant Film Festival αποκτά το δικό του μόνιμο σπίτι.

Από φέτος λοιπόν, το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται στο ΕΛΙΖΕ (Νυμφαίου 12), τον θρυλικό  κινηματογράφο των Ιλισίων που έγραψε ιστορία με τις μεταμεσονύχτιες horror προβολές του τη δεκαετία του ’70 και του ‘80, ο οποίος πριν λίγους μήνες πέρασε στα χέρια της Filmboy group, ανακαινίστηκε και ήδη επαναλειτουργεί.

Η καρδιά του #HFF φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα συγκεντρώσουμε ότι καλύτερο έχει να δώσει η παγκόσμια horror (και όχι μόνο) κινηματογραφική σκηνή, ενώ σκαρώνουμε και ένα special θεματικό αφιέρωμα που όσοι έχετε περάσει από το ΕΛΙΖΕ, ίσως έχετε ήδη μαντέψει 😉

Αν και οι τρέχουσες συνθήκες περιπλέκουν αρκετά τη διαδικασία, οι Νύχτες Τρόμου δεν πρόκειται ούτε φέτος να περιοριστούν στην Αθήνα και θα ανοίξουν φτερά για όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Ελλάδας γίνεται.

 

Την ανανεωμένη αφίσα του φεστιβάλ επιμελήθηκε όπως πάντα, όμως ο αγαπητός μας συνεργάτης Νίκος Κουλαυτάκης.

 

Μείνετε συντονισμένοι…τα καλύτερα έρχονται!

Ελάτε να σας περάσουμε στην απέναντι όχθη του τρόμου!

 

 


Το Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/
https://www.instagram.com/horrorantfilmfestival/
http://www.horrorantfilmfestival.com/
http://www.horrorant.com/
http://www.filmboy.gr/

Σχόλια