Το skywalker.gr,διοργανώνει την Πέμπτη  16 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:00 την online ημερίδα: «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών του GRBossible.

 

Συντονιζόμαστε με μια live συνάντηση στο Facebook του skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα και το site «Βγαίνουμε Μπροστά».

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το αναπτυξιακό όχημα των σύγχρονων κοινωνιών, εφόσον στο κέντρο της είναι ο άνθρωπος και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, της ανεργίας, της φτώχειας, της οικολογίας, της παιδείας, της υγείας και της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σκοπός της οnline ημερίδας «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» είναι η ανάδειξη τόσο της αναγκαιότητας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη σημερινή εποχή, όσο και της υποστήριξης νέων επιχειρηματιών πρωτοβουλιών με κοινωνικό προσανατολισμό.

Η online ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή συζήτησης σε πάνελ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ακαδημαϊκών, αλλά και  επιχειρηματιών από τον κλάδο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

  • Η αναγκαιότητα της ύπαρξης κοινωνικών επιχειρήσεων στις σύγχρονες κοινωνίες.
  • Η υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
  • Η βιωσιμότητα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των κοινωνικών επιχειρήσεων.
  • Η παρουσίαση εργαλείων και πρωτοβουλιών που ενισχύουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Η τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα μέσω της πλατφόρμας Facebook του skywalker.gr, ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτώς τα ερωτήματά του. Θα μεταδοθεί επίσης live από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr (χωρίς τη δυνατότητα παρεμβάσεων).

Την ημερίδα συντονίζει ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος, «Αγρονέα», ενώ  στο πάνελ της συζήτησης συμμετέχουν:

  • Σωτήρης Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Συνιδρυτής HIGGS
  • Ιωάννης Λαγός, Πρόεδρος της ΠΑΣΕ  ΚΑΛΟ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας)
  • Στυλιανός Κατωμέρης, Διδακτορικός ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου – αντικείμενο: Κοινωνική Οικονομία
  • Ράνια Λάμπου, Εκπαιδεύτρια STEM, Global Teacher Award winner 2019, 2020 & 2021 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας)
  • Δήμητρα Κουντουριώτη, Γενική Διευθύντρια της Ithaca

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr, καθώς επίσης και να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα».

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video της οnline ημερίδας «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» σε αυτό το link.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

 


Η διοργάνωση της online ημερίδας πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Χορηγοί επικοινωνίας:

STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, VORIA.GR, E-DAILY, E-RADIO, THATS LIFE, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUPPER, EMEA.GR, MAGDAS NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, SIGMA MEDIA GROUP, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, BUSINESS WOMAN,  PINK.GR, FLOW MAGAZINE, LET IT BE.GR, ΑΓΡΟΝΕΑ, SUPPORTBUSINESS.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Σχόλια