Το Φεστιβάλ Δωδώνης συμπληρώνει φέτος τα πέντε του χρόνια και με το υψηλού επιπέδου πρόγραμμά του, φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Αυγούστου.

Για μια ακόμη χρονιά, το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο με «ενορχηστρωτή» τον Δήμαρχο Δωδώνης κύριο Χρήστο Ντακαλέτση, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο γνωστός μαέστρος και συνθέτης, Θεόδωρος Λεμπέσης.

Η πέμπτη διοργάνωση περιλαμβάνει εκδηλώσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Αρχαίο Θέατρο, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, το αρχαιότερο μαντείο του ελληνικού κόσμου- κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων και εκτός θεάτρου, με στόχο τη γνωριμία του κοινού με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις Πηγές του Αχέροντα (7/8).

Έναρξη 28 Ιουλίου με μια καινούρια «επετειακή» παράσταση

Το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης φιλοδοξεί και να παράξει πολιτισμό, όχι απλά να τον φιλοξενήσει. Έτσι στις 28 Ιουλίου, τιμώντας τον επετειακό χαρακτήρα της χρονιάς που διανύουμε, θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, μια συμπαραγωγή δική του, του Φεστιβάλ Δωδώνης, με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την εταιρία ΑΝΙΜΑ, σ’ ένα πρωτότυπο έργο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων. Πρόκειται για το έργο «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, το οποίο μάλιστα θα περιοδεύσει σε εμβληματικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και την πρωτότυπη μουσική ο Θοδωρής Λεμπέσης.

5ο Φεστιβάλ Δωδώνης

5ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Σταθερές και νέες συνεργασίες

Για πέμπτη χρονιά δε, συνεχίζεται η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα παρουσιάσει τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη (31/7), αλλά και η επιθυμία για καλλιτεχνική διεύρυνση των φιλοξενούμενων από το Φεστιβάλ φορέων. Έτσι, λοιπόν, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα δύο σημαντικούς οργανισμούς της χώρας μας: την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (6/8), και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την «Ελένη» του Ευριπίδη (11/8).

Παράλληλα, σε μια εκδήλωση που ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια του τόπου μας, στις 29 Ιουλίου, το Φεστιβάλ φιλοξενεί το διεθνούς φήμης Κουαρτέτο Εγχόρδων Auner Quartett, σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών.

Η γιορτή της πανσελήνου θα σημάνει τη λήξη του Φεστιβάλ για φέτος, με τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού με τη Νατάσα Μποφίλιου, στις 22 Αυγούστου.

Σχετικά με το πρόγραμμα  του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Σχόλια