11. Underwater Love (2011)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Μια 35χρονη γυναίκα που εργάζεται σε ιχθυοπωλείο και είναι αραβωνιασμένη με το αφεντικό της, Taki, σε όλη της τη ζωή δρα καθώς πρέπει και ειρηνικά. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που περπατώντας γύρω από μια λίμνη συναντά ένα μυθολογικό πλάσμα, που είναι μισός άνθρωπος, μισό ψάρι.

12. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Ο Τζόελ απευθύνεται σε μια κλινική “διαγραφής της μνήμης” για να του σβήσουν κάθε ανάμνηση από τη σχέση του με την πρώην αγαπημένη του Κλεμεντάιν. Όμως στη διάρκεια της διαδικασίας αλλάζει γνώμη και προσπαθεί να κρύψει τις μνήμες από την ερωτική τους σχέση στο λαβύρινθο του εγκεφάλου του!

13. Medianeras (2011)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Η Μαριάνα και ο Μαρτίν, μια αρχιτέκτονας που επιμελείται βιτρίνες καταστημάτων κι ένας web designer, είναι δύο νέοι με αδιέξοδη συναισθηματική ζωή, οι οποίοι μένουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Άιρες. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, μέχρι…

10 ρεαλιστικές ρομαντικές ταινίες που μας γέμισαν συναισθήματα!

14. Three Times (2005)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Η ιστορία αγάπης της May και του Chen σε τρεις διαφορετικές εποχές… Η Εποχή για Έρωτες: 1966, με ήρωες την υπάλληλο μιας αίθουσας μπιλιάρδου (May) και τον σε στρατιωτική θητεία (Chen). H δεύτερη στα 1911, την Εποχή της Ελευθερίας για το Ταïβάν, με τον κύριο Chang και την αγαπημένη του πόρνη πολυτελείας. Τέλος, η Εποχή της Νεότητας στα 2005 με τον έρωτα του ήδη δεσμευμένου Zhen και της αμφιφυλλόφιλης Jing σε πρώτο και τελευταίο πλάνο.

15. Reconstruction (2003)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Ένα βράδυ στην Κοπεγχάγη ο νεαρός φωτογράφος Άλεξ εγκαταλείπει στο μετρό τη σύντροφό του Σιμόν και ακολουθεί μια άγνωστη γυναίκα, την Άμι, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η τελευταία συνοδεύει στην πόλη τον επιτυχημένο συγγραφέα σύζυγό της… Τι, όμως, είναι αλήθεια και τι ψέμα απ’ όσα ακολουθούν;

16. Before Sunrise (1995)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Σ’ αυτή την πρώτη ταινία της τριλογίας η Σελίν και ο Τζέσι, γνωρίζονται τυχαία σε ένα τρένο που διασχίζει την Ευρώπη και αποφασίζουν να περάσουν 24 ώρες μαζί στη Βιέννη. Εκεί περνούν μια νύχτα με ατελείωτες συζητήσεις για τη ζωή και τα αναπάντητα ερωτήματα, ενώ παράλληλα φλερτάρουν ο ένας τον άλλον και ερωτεύονται παρόλο που ξέρουν ότι ο χρόνος που μπορούν να περάσουν μαζί είναι περιορισμένος.

17. Last Life in the Universe (2003)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Στην Μπανγκόκ, ο Κένζι, ένας μοναχικός Ιάπωνας με τάσεις αυτοκτονίας, σκοτώνει ένα γιακούζα που καταδιώκει τον αδελφό του. Η Νόι, μια νεαρή Ταϊλανδέζα, σκοτώνει σε ατύχημα την αδελφή της. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και μαζί θα ανακαλύψουν, ο ένας μέσα από τον άλλον, τις επιθυμίες τους, τον έρωτα, την εξιλέωση και την ίδια τη ζωή.

18. Punch-Drunk Love (2002)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Ο Μπάρι, ένας δυσλειτουργικός και αντικοινωνικός άντρας, καταπιεσμένος από τις επτά αδελφές του, ερωτεύεται τη Λένα που εισβάλλει ξαφνικά στη ζωή του. Πρέπει, όμως, να αντιμετωπίσει πρώτα ένα κύκλωμα εκβιαστών της ροζ τηλεφωνίας. Ένας διαφορετικός Άνταμ Σάντλερ, θυμίζει ένα νευρωτικό Τζέρι Λιούις σ’ έναν μικρόκοσμο α λα Ζακ Τατί που έχει τα χρώματα μουσικής κωμωδίας του ΄50. Ενδιαφέρον και άνισο ταυτόχρονα, μοιράστηκε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες 2002 με το “Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική”.

19. Wristcutters: A Love Story (2006)

αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες

Ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών υπάρχει το μέρος που πάνε οι αυτόχειρες Σε αυτή την ομολογουμένως έξυπνη ιδέα του συγγραφέα Etgar Keret βασίζεται η ταινία και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία Kneller’s Happy Campers από το βιβλίο The Bus Driver Who Wanted To Be God & Other Stories.

20. My Sassy Girl (2001)


Ο Τσάρλι, φοιτητής στη Νέα Υόρκη, προέρχεται από μια φτωχή πλην τίμια οικογένεια, έχει ένα άριστο μέλλον μπροστά του και περιμένει να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα. Όταν όμως θα συναντήσει την Τζόρνταν, η άποψή του για τις γυναίκες θα αλλάξει εντελώς. Είναι όμορφη, πλούσια και όλα δείχνουν να είναι τέλεια. Όμως, μέσα σε ένα μήνα, η Τζόρνταν του έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Είναι κακομαθημένη, φωνακλού και θρασυτάτη, ενώ προκαλεί τη μία καταστροφή μετά την άλλη.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2