Το Hub των Global Shapers στη Θεσσαλονίκη, είναι  μέλος  της  Παγκόσμιας  Κοινότητας  των  Global  Shapers,  μιας πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum)

Αποτελεί έναν οργανισμό νέων 20-29 ετών, που λειτουργεί ως καταλύτης κοινωνικής καινοτομίας και ως ένα δημιουργικό εφαλτήριο για νέους ηγέτες, ώστε να συνεργαστούν και συν-δημιουργήσουν το μέλλον της πόλης μας, επιφέροντας διαχρονικές αλλαγές.

Μέσω μια έρευνας που διήρκησε 5 μήνες, στην οποία συμμετείχαν νέοι άνθρωποι και οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, εντοπίσαμε πως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη μας, σχετίζεται με τη δυσκολία ένταξης στην αγορά εργασίας.

Όντας ένας οργανισμός που στοχεύει να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες και αναμενόμενες προκλήσεις, δημιουργήσαμε το project “Thessaloniki Thrive: Academy”, ένα project σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των νέων ανθρώπων και να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα στην αγορά εργασίας.

Το “Thessaloniki Thrive: Academy” αποτελείται από 3 πυλώνες:

  • Κοινότητα στο Slack: Το slack είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συνδεθούν οι χρήστες και να επικοινωνήσουν σε δωμάτια συνομιλίας οργανωμένα ανά θέμα, ιδιωτικές ομάδες και απευθείας μηνύματα. Επαγγελματίες θα δημοσιεύουν αναφορές σχετικά με τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις συμβουλές από τον κάθε κλάδο, καθώς και τις τάσεις που σχετίζονται με την ευρύτερη κοινότητα των Global Shapers. Θα υπάρχουν γενικά κανάλια που θα παρέχουν υποστήριξη και σχόλια σχετικά με τις προκλήσεις στη σταδιοδρομία και στο χώρο εργασίας.
  • Προγράμματα με τους ειδικούς coaches σε θέματα καριέρας: Τα προγράμματα καθοδήγησης θα επικεντρωθούν σε άτομα που θα μοιράζονται εμπειρίες με την ομάδα και θα λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές για να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους ζωή. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  • Προγράμματα με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα επικεντρωθούν στη διδασκαλία νέων δεξιοτήτων και στη μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών που οι μαθητές θα μπορούν να εφαρμόσουν αμέσως στην επαγγελματική τους ζωή. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ημερομηνίες έναρξης:

  • Η Κοινότητα στο Slack θα γίνει ενεργή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, 1/2-7/2.
  • Τα προγράμματα με τους ειδικούς coaches σε θέματα καριέρας θα πραγματοποιηθούν σε κύκλους. Ο 1ος κύκλος θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, 1/3-7/3 και ο 2ος κύκλος τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, 8/3-14/3.
  • Τα προγράμματα με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσουν την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, 15/2-21/2.

Δωρεάν δηλώσεις συμμετοχής

Σχόλια