Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν μέσα από μια διαδραστική εγκατάσταση που συνδυάζει την τέχνη του Ρούμπενς και την τεχνολογία!

Στην καρδιά του αεροδρομίου των Βρυξελλών, έκατοντάδες ταξιδιώτες μπορούν να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο να απολαμβάνουν την τέχνη. Σε μια από τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου η οποία έχει διακοσμηθεί με πίνακες του Ρούμπενς , ο μικρός θεός βγαίνει από τον πίνακα “The Feast of Venus” και αποφασίζει να περιπλανηθεί μέσα στον χώρο.

Χάρις ενός συστήματος προβολής που υπήρχε στο χώρο,  ο φτερωτός θεός έχει τη δυνατότητα να βγει από το «σκονισμένο» κάδρο του και με την παιχνιδιάρικη διάθεση που τον χαρακτηρίζει να πραγματοποιήσει μια μικρή παράσταση. Χιλιάδες επισκέπτες και ταξιδιώτες είχαν τη δυνατότητα να την απολαύσουν και να την μοιραστούν στα social media.

Υπεύθυνη γι’ αυτήν τη μαγική στιγμή είναι η βέλγικη εταιρεία skullmapping, η οποία διοικείται από τους Antoon Verbeeck and Filip Sterckx.

Ο σχεδιασμός του μικρού φτερωτού θεού του Ρούμπενς πραγματοποιήθηκε από το visitflanders, το επίσημο τουριστικό πρακτορείο που προωθεί την περιοχή. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτούν τους διερχόμενους χώρους των ταξιδιωτών, όπως και τα αεροδρόμια,  για να διαδώσουν τη γνώση της τέχνης της Φλάνδρας. Οι ανώνυμοι χώροι του τερματικού θα γεμίζονται κάθε φορά με πρωτότυπα έργα τέχνης ή τις παραστάσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες!

Projects

https://www.visitflanders.com/

 

Σχόλια