Μένουμε σπίτι. Η οδηγία που ελπίζουμε πως εφαρμόστηκε απ’ όλους μας, αποτελεί το σύνθημα των ημερών. Μέσα λοιπόν στην εποχή του covid-19, καλούμαστε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας ή καλυτέρα να τις εμπλουτίσουμε μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα και οι συνήθειες μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Χιλιάδες μουσεία στον κόσμο μας ανοίγουν τις διαδικτυακές τους πόρτες και μας δίνουν τη δυνατότητα να τα επισκεφτούμε και να δούμε ένα κομμάτι από τις συλλογές τους. Παρακάτω  σας παρουσιάζω πέντε από τα δικά μου αγαπημένα μουσεία και προορισμούς που μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά.

Musee du Louvre

μένουμε σπίτι μουσείαΤο μουσείο Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Το κτήριο το οποίο στεγάζεται αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του Παρισιού αλλά και ιστορικό μνημείο. To μουσείο προσφέρει online ξενάγηση στη μόνιμες συλλογές του καθώς και σε κάποιες από τις περιοδικές εκθέσεις που έχουν  πραγματοποιηθεί. Μπορείτε να ξεκινήσετε από δω!

Μουσείο Rijksmuseum

 Το Μουσείο Rijksmuseum  είναι το κρατικό μουσείο της μένουμε σπίτι μουσεία 1Ολλανδίας και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας το Άμστερνταμ. Είναι γνωστό για τη μεγάλη συλλογή πινάκων από την ολλανδική χρυσή εποχή στη ζωγραφική, που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα ολλανδικής ζωγραφικής δημιουργών όπως ο Ρέμπραντ, ο Γιαν Στέιν, ο Βέρμεερ, καθώς και την εκτεταμένη του συλλογή ασιατικής τέχνης. Το μουσείο διαθέτει γύρω στο ένα εκατομμύριο αντικείμενα στη συλλογή του, δέχεται δε περίπου ισάριθμους επισκέπτες το χρόνο. Μπορείτε να το επισκεφτειτε από εδώ!

Dali Theatre-Museum

μένουμε σπίτι μουσείαΈνα μουσείο τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό όσο και ο καλλιτέχνηςς στον οποίον αφιερώθηκε. Βρίσκεται στο Φιγκέρες στην Καταναλωνία της Ισπανίας. Ο σουρεαλισμός και η φαντασία  δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό. Δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια online επίσκεψη και να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Νταλί καθώς και εμβληματικά έργα τα οποία απογείωσαν την καριέρα του. Όπως η εγκατάσταση που έφτιαξε για το πρόσωπο της Mae West. Αλλά επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις μπορείς να ξεκινήσεις από εδω!

Μουσείο Frida Kahlo

Το μπλε σπίτι είναι το σπίτι το οποίο δημιούργησε, έζησε και πέθανε η λατινοαμερινικανίδα ζωγράφος Φρίντα μένουμε σπίτι μουσείαΚάλο. Το μπλε σπίτι βρίσκεται σε μια από τις παλιές και όμορφες γειτονιές του Μεξικού, μετατράπηκε σε μουσείο το 1958 τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της ζωγράφου. Το εσωτερικό του σπιτιού έχει μείνει άθικτο και γύρω του έχει χτιστεί ένα συγκρότημα 800 τ.μ., γεμάτο με τους πολύχρωμους πίνακες της ζωγράφου και του συζύγου της Ντιέγκο Ριβέρα, καθώς και έργα λαϊκής τέχνης του Μεξικού.

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

μένουμε σπίτι μουσεία 1Το νέο και εντυπωσιακό μουσείο Γουλανδρή  άνοιξε πέρσι στο Παγκράτι και διαθέτει στη συλλογή του έργα από όλο τον κόσμο που όλοι μας θα θέλαμε να δούμε από κοντά. Γι αυτό τον λόγο δίνει την δυνατότητα στους διαδικτυακούς επισκέπτες του να εξερευνήσουν την συλλογή με τους πίνακες του μουσείου διαθέτοντας επεξηγηματικά κείμενα ανά έργο, καθώς και φωνητική ξενάγηση. Αρκεί μια διαδικτυακή επίσκεψη  εδώ.

Κλείνοντας, αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι μπορεί αυτήν την περίοδο να χρειάζεται να είμαστε σπίτι αλλά το μυαλό και η ψυχή μας μπορούν παντα να ταξιδεύουν!

 

 

Σχόλια