Τίποτα δεν μπορεί να σου φέρει γαλήνη παρά μόνο ο ευατός σου, Ραλφ Γουάλντο Έμερσον

Μερικές φορές δυσκολευόμαστε ν’ αφεθούμε έπειτα από μία αγχωτική μέρα. Ένας απλός τρόπος για ν’ αρχίσει να εκπαιδεύσεις το σώμα σου να χαλαρώνει είναι οι βαθιές συνειδητές αναπνοές. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα, είτε το κάνεις προτού ξαπλώσεις είτε είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί ή στο γραφείο.

Μία ματιά στο βιβλίο «Πως να είσαι Ήρεμος» της Άννα Μπαρνς

Μία ματιά στο βιβλίο «Πως να είσαι Ήρεμος» της Άννα Μπαρνς

Η τεχνική είναι απλή: κλείστε τα μάτια σου και επικεντρώσου στην αναπνοή σου. Σκέψου μόνο την αναπνοή σου και το πως νιώθεις όταν εισπνέεις και εκπνέεις.

Από τη στιγμή που θα έχεις πλήρη επίγνωση της αναπνοής σου, δοκίμασε να πάρεις βαθύτερες ανάσες, εισπνέοντας και μετρώντας εώς το έξι και εκπνέοντας, μετρώντας πάλι εώς το έξι.

Παρέμενεινε συγκεντωμένος στην αναπνοή σου για πέντε λεπτά. Αν ενσωματώσεις την άσκηση αυτή στην καθημερινή ρουτίνα σου, θα σε βοηθήσει να καταφέρεις να αισθανθείς πιο χαλαρωμένος.

Άκου τη σοφία της καρδιάς σου

Είτε αντιμετωπίζεις στρες στη δουλειά, είτε στο σπίτι, οι χρήσιμες συμβουλές σ’ αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσουν ν’ απελευθερώσεις το μυαλό σου από ανησυχίες και να διαχειριστείς τις δυσκολίες με μεγαλύτερη ευκολία.

Δεν υπάρχουν μαγικές και γρήγορες λύσεις, αλλά οι οδηγίες μέσα από το βιβλίο «Πως να είσαι Ήρεμος»  θα σε οδηγήσουν σ΄ένα μονοπάτι προς μία νέα, πίο ήρεμη αντιμετώπιση των πραγμάτων.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σχόλια