Με τον ιό να βρίσκεται πάντα εδώ η διασκέδαση θα αλλάξει.

Τα πάρκα σιγά σιγά γεμίζουν κόσμο, ο καφές ανεβαίνει κατακόρυφα και όλοι ζητάνε το χοτ λάουντς απογευματινό ποτό τους. Οι παρέες γυρίζουν στις γειτονιές τους και  το 7-12 θα γίνει το νέο 10-3. Οι μαγαζάτορες καλούνται να πορευθούν ανάλογα και να ντύσουν με lowkey events τις καλές τους ώρες. Μουσικοί και dj θα ψιλο-πεινάσουν, αλλά τουλάχιστον θα δημιουργήσουν. Κλεισμένοι περισσότερες ώρες στα σπίτια τους η παραγωγή μοιάζει μονόδρομος. Άποψη μου είναι ότι η χρονιά θα είναι γεμάτη με νέα άλμπουμ και νέες συνεργασίες. Θα πέσει φουλ τζαμάρισμα και ο ήχος ενδέχεται να αλλάξει ριζικά κάτι που μόνο καλό θα κάνει στην οπισθοδρομική μουσική σκηνή της χώρας μας.

Για τους φαν της μουσικής θα είναι μια ευκαιρία να ανοίξουν τους ακουστικούς ορίζοντές τους και να φύγουν από τα χιλιο-τετριμμένα.

Υπάρχουν καλλιτέχνες έξω που έχουν καινοτομήσει στο ραπ, στην σόουλ, στην (psy) ροκ και στο φανκ, καιρός να τους ανακαλύψεις. Σοκαριστικό, αλλά δεν εξελίσσεται μόνο η ηλεκτρονική μουσική. Djs πασάρουν ασταμάτητα playlists‘ πάτα μία, μπορεί να είναι του γούστου σου κι αν δεν είναι πάτα την επόμενη. Πλέον έχεις χρόνο και όσο κι αν θες να το παίζεις μπίζι, όλοι ξέρουμε ότι κατά βάθος το λούζεις στο νέτφλιξ και το gaming. Τσιλ, βάλε κι άκου νέα πραγματάκια, διάβασε παράλληλα κανένα βιβλίο, κλείσε την τιβί και κάλεσε δύο φίλους σπίτι να τα πείτε. Αν θες ντε και σώνει να ακούσεις τα ίδια και τα ίδια είμαι σίγουρος ότι καλοταϊσμένοι ατάλαντοι της Ελλάδας θα ενωθούν και θα κάνουν απαίσια λάιβ σόουζ.

Αν θες να ακούσεις νέα πραγματάκια όμως ψάξε κι ακολούθησε 5-6 καλλιτέχνες ραπ-σόουλ όπως Kaytranada, Channel Tres, Goldlink, Thundercat, Tierra Whack, Ari Lenox, Kari Faux και άσε τα προτεινόμενα να κάνουν τα υπόλοιπα.

Στο psy-Rock ξεχωρίζουν: Kevin Morby, Khuangbin, Tame Impala, Favourite People, King Gizzard & The Lizard Wizard.

Καλή απόλαυση και να θυμάστε ότι όλο αυτό είναι μια ευκαιρία για αλλαγή και να ανακαλύψετε νέα πράγματα (όχι μόνο σειρές).

Σχόλια