«Τάδε: αντωνυμία, αόριτστη, άκλιτη. Είμαστε οι Τα/Δε γιατί, παρόμοια με την αόριστη αντωνυμία, έτσι κι εμείς εσκεμμένα αποφεύγουμε τους ορισμούς. Ο,τιδήποτε υπάρχει γύρω μας είναι ρευστό, όλα εξελίσσονται και μεταμορφώνονται διαρκώς.»

Η ομάδα Τα/Δε δημιουργήθηκε το 2019 και απαρτίζεται από την Εύα Διαμαντή, τη Σουσάνα Μπακοπούλου και την Ιωάννα Αγγελάκη. Συναντήθηκαν το 2015 στην δραματική σχολή από όπου και αποφοίτησαν. Εκεί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μαζί και επαγγελματικά μέσα από την ομάδα αυτή.

Η Εύα Διαμαντή μας μίλησε για την έως τώρα πορεία της στο θέατρο, την ομάδα και τα σχέδια τους.

Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Έχω συμμετάσχει ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Ματίας ο Ά» (2017-18) σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, «Ίων» (2017-18) σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» (2017-18) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, Λίλας Μπαγκλέση, Άρτεμις Γρύμπλα στο Θέατρο Act (Πάτρα) και στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, «Ίσαλος γραμμή: μια ωδή στη φθίση» (2018) Ομάδα Θεάτρου «Dεcadēre» σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, Άλκιστις Πολυχρόνη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Εχω συμμετάσχει στα σεμιναρια «Σώμα-Δράση-Χαρακτήρας (Η μάσκα ως οδηγός της υποκριτικης)» με τον Σίμωνα Κακαλάς στην Βίλα Ζωγράφού(2017), «Φανταστικές σκάλες για ρόδα αληθινά» με τον Κωνσταντινο Μπιμπης και την Άρτεμη Γρύμπλα στο Άλφα Ιδέα(2016), Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός με την Άρτεμη Γρύμπλα στο Άλφα Ιδέα(2016), «Towards an Ensemble:presence,Impulse, Ritual» με την Άλκιστη Πολυχρόνη και τον Gary Salomon στο Quilombo (2017), «Το διευρυμένο σώμα/ Η Παρουσία τουηθοποιού στο Αρχαίο Δράμα» με την Ελεάνα Γεωργούλη στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου(2017).

Τι σημαίνει το όνομα και από που προήλθε;

Τάδε: αντωνυμία, αόριστη, άκλιτη. Χρησιμοποιείται και στα τρία γένη, στη θέση ουσιαστικού ή επιθέτου, για πρόσωπα ή πράγματα στα οποία ο ομιλητής αναφέρεται αόριστα γιατί δεν θέλει να τα ονομάσει, να τα ορίσει. Κάποιος όχι συγκεκριμένος. Είμαστε οι Τα/Δε γιατί, παρόμοια με την αόριστη αντωνυμία, έτσι κι εμείς εσκεμμένα αποφεύγουμε τους ορισμούς. Ο,τιδήποτε υπάρχει γύρω μας είναι ρευστό, όλα εξελίσσονται και μεταμορφώνονται διαρκώς. Συνεπώς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο και μη μεταβαλλόμενο. Υπό το πρίσμα αυτής ακριβώς της ρευστότητας προσεγγίζουμε και την θεατρική τέχνη.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το θέατρο;

Ίσως η συνεχής αναζήτηση και η αφύπνιση όλων των αισθήσεων. Η αντίσταση στην μιζέρια , στην θλίψη ,στην απομόνωση που υπάρχει στον κόσμο.

Τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον;

Το πρώτο εγχείρημα της ομάδας είναι η παράσταση Several Circles που θα παρουσιαστεί στις 4/10/2020 στο υπαίθριο Θέατρο Κολωνού υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία επεξεργασίας υλικού για το επόμενό μας εγχείρημα.

Το Several Circles είναι μία παράσταση της ομάδας Τα/Δε που εξερευνά την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης και τις νευρώσεις που δημιουργεί η ζωή στο αστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Πρόκειται για μία απόπειρα απεικόνισης της σύγκρουσης ανάμεσα στο έμφυτο και το επίκτητο, στην ζωτική και την πλασματική ανάγκη. Συγκρούσεις που βιώνουμε καθημερινά μέσα στην σισύφεια κυκλικότητα της ρουτίνας και της ζωής εν γένει.

Συντελεστές: Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Εύα Διαμαντή
Δραματουργική Επεξεργασία: Ομάδα Τα/Δε
Επιμέλεια Κίνησης: Νικολέτα Καρμίρη
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Λιάσκος
Ηθοποιοί:
Εύα Διαμαντή
Μαρία Κεσίλογλου
Σουσάνα Μπακοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σουσάνα Μπακοπούλου
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κωνσταντίνου, Ιωάννα Αγγελάκη
Video art: Μιχάλης Κωνσταντάς, Myrto Dani
Ηχολήπτης: Ζήσης Τόνας
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6949374253
Παραγωγή GENEVER

Φωτογραφίες: Ιωάννης Κωνσταντινίδης Graphic design αφίσας: Ιάσων Γρηγορόπουλος

Σχόλια