Μόλις στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του το “Lost atlantis experience ” έχει ανοίξει τις πόρτες του στη μαγευτική Σαντορίνη και υποδέχεται  μικρούς και μεγάλους για μια μοναδική εμπειρία!

Lost Atlantis ΕxperienceΤο “Lost Atlantis Εxperience” είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο στο κόσμο αφιερωμένο στον μύθο της Ατλαντίδας. Έναν μύθο αρκετά γνωστό σε όλους μας από τον  οποίο έχουν εμπνευστεί χιλιάδες βιβλία και θεωρίες. Όλα ξεκίνησαν με τη θεωρία του Πλάτωνα για μια ιδανική πολιτεία με υψηλές αξίες και εξελιγμένο πολιτισμό. Ο Πλάτωνας περιγράφει μια ιδανική χαμένη πολιτεία την οποία χρησιμοποίησε για να δώσει στους μαθητές του με μορφή παραδείγματος τις αρχές που διέπουν μια «ιδανική πολιτεία».

Μέσα λοιπόν από φουτουριστικές εγκαταστάσεις και νέα τεχνολογικά μέσα ο διάσημος μύθος ζωντανεύει και δίνει την δυνατότητα στον θεατή να τον ανακαλύψει όπως ακριβώς τον έχει περιγράψει ο Πλάτωνας στα βιβλία του Τίμαιο και Κριτία.

Όλα τα εκθέματα του μουσείου “Lost Atlantis Εxperience” βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες δίνοντας μια νέα οπτική στη λειτουργία των μουσείων καθώς και στην εμπειρία του κάθε επισκέπτη. Κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τη θεωρία και τις περιγραφές του Πλάτωνα στη γλώσσα που επιθυμεί και λόγω της διάδρασης που υπάρχει με τα εκθέματα να έχει μια εμπειρία πιο βιωματική και άμεση.

«Σε αυτή τη νήσο της Ατλαντίδας ήταν μια μεγάλη και απίστευτη αυτοκρατορία….»

Lost Atlantis Εxperience 2Η ξενάγηση ξεκινάει με μια παρουσίαση των πέντε διάσημων θεωριών για τις πιθανές θέσεις που μπορεί να βρισκόταν η Ατλαντίδα: στο Τρίγωνο των βερμούδων, στη Μαύρη Θάλασσα,  στη Σαντορίνη, στην Ανταρτική και στις Ηράκλειες Στήλες στο Γιβραλτάρ. Έπειτα μέσα από ένα διαδραστικό τοίχο μπορεί κανείς να μάθει για την ζωή του Πλάτωνα και τα ταξίδια που έκανε. Και στην περίπτωση που κάποιος αναζήτα περισσότερες πληροφορίες μπορεί να  «γνωρίσει» τον ίδιο τον Πλάτωνα, ο οποίος απαντάει ερωτήσεις σε οχτώ διαφορετικές γλώσσες.

Στη συνέχεια μέσα από μια εμπειρία εννέα διαστάσεων ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο και μπορούν να ξαναζήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον σεισμό, την έκρηξη του ηφαιστείου και το καταστροφικό για το νησί τσουνάμι. Ωστόσο, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωλογική πυραμίδα της Σαντορίνης, στην οποία μπορεί κανείς να δει όλους τους σχηματισμούς που έχει περάσει το νησί μέχρι και ένα εκατομμύριο χρόνια πίσω ώσπου να φτάσει στη σημερινή του μορφή.Lost Atlantis Εxperience

Η ιστορία της χαμένης Ατλαντίδας είναι σχεδόν γνωστή σε όλους μας. Είτε υπήρξε στην πραγματικότητα, είτε ήταν ένα απλό δημιούργημα του Πλάτωνα για να βασίσει την ιδέα για την «ιδανική πολιτεία», το σίγουρο είναι ότι η μαγεία της και το μυστήριο που διέπουν αυτήν την ιστορία πάντα θα μας ενθουσιάζουν.

Εκτός από τα ψηφιακά εκθέματα, ο επισκέπτης μπορεί να δει και το «διόραμα της Ατλαντίδας», μια μακέτα διαμέτρου δυο μίση μέτρων, η οποία απεικονίζει την πόλη της Ατλαντίδας έτσι όπως την είχε περιγράψει ο Πλάτωνας. Ένα έκθεμα του οποίου η κατασκευή διήρκεσε ένα χρόνο ώστε να αποδοθούν οι λεπτομέρειες που αναφέρει ο Έλληνας φιλόσοφος. Ο συνδυασμός των εκθεμάτων και της διάδρασης που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία που ο καθένας μας πρέπει να βιώσει.

«Ύστερα οχύρωσε το μικρό βουνό, όπου κατοικούσε και το έκανε απόκρημνο από παντού, ώστε να μην μπορεί να περάσει κανένας να το περάσει. Έφτιαξε γύρω του αλλεπάλληλες ζώνες στεριάς και θάλασσας, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, δυο στεριανές και τρεις θαλάσσιες ζώνες…»

Lost Atlantis Εxperience

Lost Atlantis Experience, Μεγαλοχώρι Σαντορίνης, τηλ. 22860-85076. lostatlantis.com. Είσοδος 12 ευρώ (ενήλικες), 6 ευρώ (παιδιά). Ανοιχτά καθημερινά 10.00-21.00.

 

Σχόλια