Η Μαριλένα Παππά επέστρεψε με ένα βιβλίο που σίγουρα δε θα σε αφήσει να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν είναι μία ξεχωριστή νουβέλα που αποτελεί ένα μείγμα ποιητικού λόγου και υπερρεαλισμού, με σκηνές βγαλμένες από ελληνικά τοπία. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί έχουν γεύσεις και μνήμες από αλμύρα, γαλάζιους ουρανούς και λευκά βότσαλα.

Το Τελευταίο Εμπόδιο

Το Τελευταίο Εμπόδιο

Στις σελίδες της συναντάμε την Αχώ που βρίσκεται στον Κάτω Κόσμο. Η γη βράζει. Είναι Τετάρτη. Και όπως κάθε δεύτερη Τετάρτη, κάθε μήνα εδώ και τριάντα χρόνια, η Αχώ στέκεται δίπλα στο μεγάλο τραπέζι, ανακατεύει το βαρύ χαρμάνι του καφέ και κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Προσδοκώντας, περιμένοντας. Για πόσο ακόμα;`

Η Μαριλένα Παππά ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό ρεύμα και σε επιρροές από κλασικούς Έλληνες πεζογράφους, δημιουργώντας ένα δικό της απόκοσμο σύμπαν: Μια μικρή σύγχρονη αρχαία τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στις 20:00, στο Avenir Café (Πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Βουρλιωτάκης, φιλόλογος και Μαρία Μπακάρα, κοινωνιολόγος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Λουκία Σουγιά, αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών και διηγηματογράφος. Ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο καλλιτέχνης Τέντυ.

*

Η Μαριλένα Παππά είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 1988. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για ενήλικες. Η νουβέλα To τελευταίο εμπόδιο αποτελεί το έβδομο βιβλίο της.

Σχόλια