Όλοι οι άνθρωποι όταν ξυπνάμε το πρωί ακολουθούμε μία “ρουτίνα”, δηλαδή κάποια συγκεκριμένα βήματα τα οποία κάνουμε πριν πάμε στη δουλειά μας. Ιδιαίτερα σε εμάς τις γυναίκες αρέσει να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο το πρωί για να ετοιμαστούμε, να περιποιηθούμε προτού βγούμε από το σπίτι. Άλλες θα βάλουμε το ξυπνητήρι μισή, άλλες μία και άλλες δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου να προλάβουμε. Όλες όμως πάνω κάτω θα ακολουθήσουμε μια διαδικασία.

Τα πιο συνηθισμένα πράγματα είναι τα εξής:

1. Καφές καφές και πάλι καφές!

Λίγοι- έως ελάχιστοι- είναι πιστεύω οι άνθρωποι που δεν πίνουν καφέ το πρωί. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι για να ανοίξει το μάτι και να μπορέσεις να λειτουργήσεις και να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της δουλειάς σου, πρέπει να πιεις έναν τουλάχιστον καφέ. Είτε γλυκός είτε σκέτος, είτε ζεστός είτε κρύος, είναι απαραίτητος! Φυσικά, είναι και αυτοί που θα προτιμήσουν ένα τσάι, το οποίο θεωρείται και πιο υγιεινό από τον καφέ, αλλά ίσως όχι τόσο αποδοτικό.

morning routine

2. Πρωινό!

Ένας ακόμη τρόπος για να μπορέσεις να έχεις ενέργεια την υπόλοιπη μέρα σου είναι να φας καλό πρωινό! Κάποιοι έχουν αδυναμία στο γλυκό, κάποιοι στο αλμυρό, ενώ δε λείπουν και αυτοί που είναι του υγιεινού. Γιαούρτι, γάλα, φρούτα, βρώμη κλπ. Και η αλήθεια είναι ότι κάνουν την καλύτερη δουλειά! Ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Το χειρότερο από την άλλη είναι να φύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις φάει μπουκιά.

morning routine

Πλύσιμο-Λούσιμο!

Και αφού έχεις φάει και έχεις πιει και τον καφές σου είναι ώρα να πλυθείς. Πρόσωπο, δόντια, ακόμη και το σώμα. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το πρωινό ντουζ είναι απαραίτητο και άκρως αναζωογονητικό! Είναι μια καλή και έξυπνη κίνηση για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δημιουργικά.

morning routine

4. Προετοιμασία για τη δουλειά!

Επιπλέον, πριν φύγεις από το σπίτι καλό θα ήταν να ελέγξεις αν έχεις όλα τα απαραίτητα πράγματα για τη δουλειά σου, ώστε να μην ξεχάσεις τίποτα. Αν θέλεις να ρίξεις και μια τελευταία ματιά σε κάτι που έχεις ετοιμάσει για τη δουλειά ή να φρεσκάρεις κάτι που πρέπει να ξέρεις και να θυμάσαι, το πρωί είναι η πιο κατάλληλη ώρα! Είσαι ξεκούραστος και το μυαλό πιο καθαρό από οποιαδήποτε άλλη ώρα μέσα στην ημέρα.

morning routine

5. Ντύσιμο-Βάψιμο!

Το καλύτερο για τον τέλος! Οι γυναίκες συνηθίζουμε να κοιταζόμαστε αρκετή ώρα στον καθρέφτη μέχρι να αποφασίσουμε αν μας αρέσει αυτό που φοράμε, αν μας πηγαίνει και αν είναι κατάλληλο για τη δουλειά μας. Επιπλέον, θέλουμε να βαφτούμε- άλλες πιο λίγο και άλλες πιο πολύ- και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας,  ώστε να είμαστε έτοιμες να αδράξουμε τη μέρα! Αν νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας, ανεβαίνει η ψυχολογία μας και έτσι εκπέμπουμε θετική ενέργεια!

morning routine

Εσείς ποια από τα παραπάνω βήματα ακολουθείτε και πόση ώρα πριν βάζετε το ξυπνητήρι σας;

Επιμέλεια: Κική Φωτοπούλου

 

 

 

Σχόλια