Συναντήσαμε τα κορίτσια του GiKei couture και μας μίλησαν αναλυτικά για τις δημιουργίες τους.

Το GiKei couture είναι ένα brand που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη δύναμη που έχει η κάθε μια. Μοιράστηκαν μαζί μας τα σχέδια τους για το μέλλον, ενώ παράλληλα είχαμε τη χαρά να δούμε και την καινούρια τους συλλογή που ονομάζεται «αερικό».

GiKei coutureθα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για το brand σας, και πως πήρατε την απόφαση να το δημιουργήσετε ;

Το brand μας δημιουργήθηκε σε δύσκολους καιρούς. Παρόλα αυτά η θέληση και η αγάπη μας ήταν μεγάλη και έτσι πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε. Είναι ένα brand βασισμένο στις γυναίκες. Θαυμάζουμε τον δυναμισμό και την ομορφιά του γυναικείου φύλου ανεξαρτήτως χρώματος, σωματότυπου ή προέλευσης. Απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες. Τα ρούχα μας αποπνέουν έναν ρομαντισμό και δυναμισμό ταυτόχρονα. Είναι χειροποίητα και ράβονται όλα στα μέτρα της κάθε κοπέλας. Όπως καταλαβαίνεις, μιας και το πατρόν φτιάχνεται από την αρχή, τα μέτρα είναι συγκεκριμένα, άρα και έχουμε ελάχιστη φύρα.

Η μόδα είναι ένας τομέας στον οποίον είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει. Πιστεύεις ότι ισχύει αυτό; Και αν ναι, πως το αντιμετωπίζεις;GiKei couture 2

Το 2020 είναι ένα έτος που όλα έχουν συμβεί. Δεν υπάρχει «παρθενογένεση» πουθενά. Εμείς σαν σχεδιάστριες προσπαθούμε πάντα να δείξουμε το κάτι ιδιαίτερο μέσα από κολεξιόν. Θεωρούμε πως όταν κάποιος σέβεται και αγαπάει τη δουλειά του μπορεί να ξεχωρίσει. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις, φυσικά, τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια και πάθος.

Εμείς θεωρούμε πως έχουμε το πάθος και πιστεύουμε πως το κοινό θα αγαπήσει το brand μας, μιας και το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό προς εκείνο αλλά και τους γύρω μας. Επίσης στόχος του brand είναι να δώσει την ευκαιρία σε άτομα που βρίσκονται σε άλλες πόλεις και χώρες, να αποκτήσουν ένα μοναδικά φτιαγμένο ρούχο στα μέτρα τους.

Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε πρώτη φορά με κοπέλα από το Λονδίνο και αν δούμε ότι δουλεύει θα βγει βίντεο που θα κατευθύνει όποιες κοπέλες θέλουν να ράψουν ρούχο στα μέτρα του. Είναι κάτι που δεν έχει γίνει και θα χαρούμε να το δοκιμάσουμε και να έχει αποτελέσματα.

Κάθε κολεξιόν που δημιουργείς έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο ή είσαι πιο πολύ της έμπνευσης της στιγμής;

Κάθε μια είναι εμπνευσμένη από κάποια εμπειρία μας, ταξίδια, κάτι που μας έδωσε έμπνευση και φυσικά από γυναίκες που θαυμάζουμε. Αυτό φροντίζουμε να γίνεται και στο κοινό μας είτε με ένα μικρό story telling είτε με βίντεο. Άλλωστε, ακόμα και τα ονόματα των νυφικών μας έχουν ονόματα από γυναίκες που θαυμάζουμε.

Είδαμε ότι στο instagram δημοσιεύσατε την καινούρια σας collection που ονομάζεται «αερικό». Τι σημαίνει λοιπόν για εσάς αυτή η συλλογή και από που αντλήσατε έμπνευση ώστε να τη δημιουργήσετε;

GiKei coutureΗ συλλογή «αερικό» είναι μια συλλογή από μεταξωτά φορέματα αέρινα που απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες. Είναι ρούχα που αποπνέουν μια αίσθηση εξωτική και αέρινη.

Θέλαμε να αναδείξουμε το γυναικείο σώμα με όμορφο και όχι προκλητικό τρόπο. Τα ρούχα έχουν ονόματα ξωτικών από τα οποία έχουμε εμπνευστεί το κάθε σχέδιο. Δίνοντας έτσι μια παιχνιδιάρικη και αιθέρια διάθεση. Η χρωματική παλέτα επίσης είναι επιλεγμένη για να κολακεύει όλους τους τύπους δέρματος.

Η στιγμή της αρχής ενασχόλησης σας με την τέχνη και η στιγμή απόφασης σας ότι αυτό, θα είναι εκείνο με το οποίο θα βιοποριστείτε, ήταν οι ίδιες ή είχαν χρονική διαφορά; Ποια γεγονότα και σκέψεις μεσολάβησαν ;

Έχουμε και οι δυο ασχοληθεί με την τέχνη. Θέλαμε πάντα να ασχοληθούμε με αυτή, δεν υπάρχει κάποια άλλη δουλειά που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα κάναμε. Σίγουρα έχουμε περάσει από διάφορες δουλειές για βιοποριστικούς λογούς, αλλά πάντα αυτό ήταν το όνειρο μας και ελπίζουμε να το συνεχίσουμε να το κάνουμε για πάντα.

Που στοχεύετε μακροπρόθεσμα και ποιος είναι ο μεγάλος σας στόχος αν υπάρχει;

Σίγουρα έχουμε υψηλούς στόχους. Θα θέλαμε το GiKei να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί και να μείνει σταθερό στις αξίες και τα πιστεύω με τα οποία το ξεκινήσαμε. Αυτό θα φανεί με τον χρόνο. Πιστεύουμε πως θα αγαπηθεί γιατί του δίνουμε και εμείς την αγάπη που πρέπει.GiKei couture 2

Αν είχατε την ευκαιρία για μια δουλεία στο εξωτερικό, είναι κάτι το οποίο θα σκεφτόσασταν να κάνετε; Θα το ρισκάρατε;

Θέλουμε πολύ να επεκταθούμε στο εξωτερικό, καθώς και να συνεργαστούμε με το εξωτερικό. Η βάση μας είναι η Ελλάδα και αυτή θα μείνει γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την χώρα μας όσο μπορούμε. Παρόλα αυτά οι συνεργασίες στο εξωτερικό είναι σίγουρα πολύ σημαντικές για εμάς και ένα μελλοντικό σχέδιο που έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε.

Η δημιουργία ενός ατελιέ που θα μπορούμε να βλέπουμε τις δημιουργίες σας από κοντά, είναι κάτι το οποίο θα δούμε κάποια στιγμή από εσάς;

GiKei couture Η κατάσταση της χώρας μάς πήγε αρκετά πίσω σε αυτό το κομμάτι. Είχαμε βρει χώρο, τα είχαμε ετοιμάσει όλα στο μυαλό μας, αλλά λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό, πάγωσαν όλα.

Τώρα είμαστε πάλι στην αναζήτηση ενός χώρου που να μας ταιριάζει. Συνεχίζουμε όμως να σκεφτόμαστε θετικά και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα μπορούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας και να τα πούμε από κοντά.

Σ’ αυτό σημείο θα θέλαμε να ευχαριστούμε τα GiKei girls για το χρόνο που μας αφιέρωσαν και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στην επαγγελματική τους πορεία!

 

 

 

Σχόλια