Μήπως φέτος να κλείσεις εισιτήριο για τις καλοκαιρινές σου διακοπές στη Λήμνο;

διακοπές στη Λήμνο

Το καλοκαίρι πλησιάζει, μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό φέτος δεδομένων των συνθηκών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε διακοπές και δεν θα ταξιδέψουμε, πάντα με προσοχή φυσικά και με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας!

Και επειδή το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς διακοπές είναι το νησί, τι θα έλεγες να περάσεις τις φετινές σου καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο εναλλακτικό νησί του Αιγαίου; Μια από τις καλύτερες επιλογές, είναι η Λήμνος, ή αλλιώς νησί του Ηφαίστου!

Πάμε λοιπόν να την ανακαλύψουμε παρέα και ετοιμάσου να κλείσεις το εισιτήριο σου για τις φετινές σου διακοπές στη Λήμνο!

 

Η Λήμνος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί και το όγδοο μεγαλύτερο νησί σε έκταση, που βρίσκεται στην άκρη του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ανάμεσα στο Άγιο Όρος, τη Σαμοθράκη και τη Μυτιλήνη. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά και πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς από κοντά και να τα εξερευνήσεις!

διακοπές στη Λήμνο

Το Κάστρο στη Μύρινα

Η Λήμνος είναι γεμάτη με αξιοθέατα και παραλίες, που σίγουρα αξίζει κανείς να τα επισκεφτεί. Πρώτος σταθμός του νησιού, η Μύρινα, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, με το υπέροχο Κάστρο και την καταπληκτική θέα που έχει από ψηλά και το καλύτερο ηλιοβασίλεμα, καθώς και τα ελάφια που ζουν σε αυτό. Στην Μύρινα, αξίζει να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια, την αγορά με τα μαγαζιά, τον Ρωμαίικο γιαλό και τα σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής (εκεί μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου σε κάποια ταβέρνα ή τον καφέ και το ποτό σου σε κάποιο καφέ- μπαρ), το παλιό και το νέο λιμάνι, όπου από πάνω βρίσκεται η γραφική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ο τούρκικος γιαλός.

διακοπές στη Λήμνο

Το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας

διακοπές στη Λήμνο

Το γεωλογικό πάρκο του Φαρακλού

διακοπές στη Λήμνο

Οι ανεμόμυλοι στον Κοντιά

Για να εξερευνήσει κανείς τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού, θα χρειαστεί αμάξι το οποίο μπορεί και να το νοικιάσει κατά την διαμονή του στο νησί.

Η Λήμνος έχει πολλά μέρη που δεν πρέπει να παραλείψει όποιος έρθει για διακοπές:
1. Τον αρχαίο οικισμό της Πολιόχνης, στην ανατολική ακτή του νησιού
2. Το ιερό των Καβείρων και την Ηφαιστεία, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού
3. Την Σπηλιά του Φιλοκτήτη
4. Το απίστευτο γεωλογικό πάρκο Φαρακλού
5. Τους Ανεμόμυλους στον Κοντιά
6. Το άγαλμα της Μαρούλας στον Κότσινα
7. Την αλμυρή λιμνοθάλασσα Αλυκή ανάμεσα στο χωριό Κοντοπούλι και Μούδρο, που όταν στεγνώνει από νερό σχηματίζει αλάτι.
8. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψει την επίσκεψη του στην εκκλησία της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας, της μοναδικής εκκλησίας στην Ελλάδα χωρίς σκεπή (έχει ως φυσική σκεπή ένα βράχο), κοντά στο χωριό και την ομώνυμη παραλία του Ζεματά
9. Τις Αμμοθίνες, την μοναδική έρημο της Ευρώπης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάθε τουρίστας, όταν έρχεται στη Λήμνο!

διακοπές στη Λήμνο

Η εκκλησία της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας

Λήμνο

Οι Αμμοθίνες της Λήμνου

Διακοπές χωρίς παραλία και μπάνιο γίνεται; Φυσικά δεν γίνεται! Ερημικές ή πολυσύχναστες, οργανωμένες ή εντελώς ανέγγιχτες από ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι παραλίες της Λήμνου, καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Μερικές από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, είναι το Κέρος, το οποίο θεωρείται ιδανικό σημείο για θαλάσσια σπορ, όπως το surfing και το κατάλληλο σημείο για να κάνεις free camping στο πευκόδασος, που συμπληρώνει το τοπίο. Κοντά στην Μύρινα, βρίσκονται τα Ρηχά Νερά, με τα beach bar, στα οποία μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το δροσερό κοκτέιλ σου.

Η παραλία του Κέρους

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την παραλία στον Αι Γιάννη, στο Πλατύ, στο Θάνος, για να απολαύσει το μπάνιο του, να παίξει ρακέτες ή beach volley, στον Εβγάτη ή τη Χαβούλη, στον Κοκκινόβραχο, στον Ζεματά και φυσικά στο Μεγάλο ή Μικρό Φαναράκι, που βρίσκονται στο χωριό του Μούδρου, όπου τα νερά είναι καταγάλανα και νομίζει κανείς ότι κολυμπάει σε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής.

Η παραλία Κοκκινόβραχος

Η παραλία Μικρό Φαναράκι

 

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, το οποίο ελπίζω να σε έπεισε να κλείσεις το εισιτήριό σου για τις φετινές καλοκαιρινές σου διακοπές στη Λήμνο, αυτό το εναλλακτικό νησί του Αιγαίου, θα ήθελα να σου δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες και tips, που θα σου χρειαστούν!

Στην Λήμνο μπορεί ο κάθε επισκέπτης να έρθει είτε αεροπορικά με απευθείας πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρόδο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, είτε με καράβι από το Λιμάνι του Λαυρίου, του Πειραιά, της Καβάλας, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας.

Φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μερικά από τα τοπικά προϊόντα του νησιού, με πιο ξεχωριστά τα ποικίλα και βραβευμένα κρασιά της Λημνίας γης, τα φλομάρια, το τυρί Καλαθάκι Λήμνου ή το μελίχλωρο, τα γνωστά Βενιζελικά γλυκά και Σαμσάδες, το θυμαρίσιο μέλι του νησιού, καθώς και τα γλυκά του κουταλιού, τα παξιμάδια και τον τραχανά.

Η Λήμνος είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για ήσυχες και εναλλακτικές διακοπές μέσα στο καλοκαίρι και όχι μόνο. Αξίζει λοιπόν, να την επισκεφτείς!

Σχόλια