Τι κι αν οι διακοπές στην Ελλάδα είναι συνώνυμο των νησιών; Ο ήλιος, η φύση, το γαλάζιο και η κλασική ομορφιά εντοπίζονται σε πολλά περισσότερα μέρη, ίσως λιγότερο φημισμένα, όχι όμως λιγότερο ικανά να πλανέψουν τους φιλόδοξους ταξιδιώτες…

Τα κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου: Οδηγός εξερεύνησης!

Φέτος επενδύουμε στον εσωτερικό τουρισμό και πάμε Πελοπόννησο να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της!

Οι καταρράκτες και το φαράγγι της Νέδας

Βρίσκονται στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας και αποτελούν προσφιλή προορισμό για ντόπιους και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα καταπράσινο διαμάντι βγαλμένο από παραμύθι.

Φημίζεται για την πλούσια βλάστηση και την απόκοσμη γοητεία που, σύμφωνα με τον μύθο, χάρισε η νύμφη Νέδα, κόρη του Ωκεανού, όταν χτύπησε με το ραβδί της τη γη. Και έτσι εγένετο ο ποταμός Νέδα.

κρυμμένα μυστικά Πελοποννήσου

Προσφέρεται για περίπατο στα μυστικά περάσματα και το πέτρινο γιοφύρι, photoshooting στο φαράγγι υπό το ψιθύρισμα των φύλλων και του σαγηνευτικού καλέσματος της μητέρας φύσης και φυσικά, για απόλαυση των καταρρακτών.

Αν είσαι τολμηρός σίγουρα θα βουτήξεις στα κρύα νερά αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι θα παγώσεις.

Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι η αίσθηση θα σε ανταμείψει για την τόλμη σου!

Ζαχάρω

κρυμμένα μυστικά Πελοποννήσου

Μια μικρή πόλη που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Ηλείας και αποτελεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Πρωτεύουσα της ιστορικής πόλης Αρήνης, φημίζεται για την ομορφιά του τοπίου, τη ζωντάνια, τα κρυστάλλινα νερά, τις καθαρές παραλίες, το αρχαιολογικό ενδιαφέρον, το νυχτερινό μπάνιο και τις παρεϊστικες συναθροίσεις.

κρυμμένα μυστικά Πελοποννήσου

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το χωριό Κακόβατο, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι μόλις 3 χλμ απόσταση, κτισμένο πάνω σε αμμόλοφους.

Η παραλία του Κακόβατου αποτελεί συνώνυμο του απέραντου γαλάζιου, στο οποίο χάνεται και το πιο δύσπιστο μάτι, και της γοητείας της ερήμου που θα νιώσεις ότι ανακαλύπτεις.

Κρέστενα

κρυμμένα μυστικά Πελοποννήσου

Θα μπορούσε κάποιος από την καταπράσινη ακτή Αμάλφη της ιταλικής ριβιέρας να δει τα Κρέστενα και να ξετρελαθεί;

Κι όμως γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο που έσπευσε να αγοράσει σπίτι στα όμορφα Κρέστενα του Δήμου Ανδρίτσαινας.

Μια ρομαντική πόλη, σταυροδρόμι του Επικούριου Απόλλωνα, της Αρχαίας Ολυμπίας και της λίμνης Καϊάφα (διαθέτει και ιαματικές πηγές), στην οποία μπορεί κανείς να συναντήσει το μεγαλόπρεπο Ηρώον, φιλοτεχνημένο από το γλύπτη Φαληρέα, το δάσος του Σεφερλή, πευκόφυτο πάνω σε λόφο, τον Άγιο Γεώργιο, τη βασιλική του 1830, και τοπικές εκδηλώσεις.

Ιδανική τοποθεσία για χειμερινή διαμονή και καλοκαιρινή εξόρμηση από και προς τις γύρω περιοχές.

Αρχαία Ολυμπία

Δυτικά της Πελοποννήσου στην κοιλάδα του Αλφειού αποτελεί την πιο φημισμένη πόλη της αρχαίας Ελλάδας. Γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων αποπνέει έως σήμερα το πάλαι ποτέ μεγαλείο της.

Αξίζει να επισκεφτείς το προσεγμένο αρχαιολογικό μουσείο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το στάδιο.

Πέρα από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον διατηρεί τη φυσική της ομορφιά. Προσφέρεται για περπάτημα στα σοκάκια, απόλαυση των τοπικών προϊόντων και ψυχαγωγία.

Γύθειο

Νότια της Πελοποννήσου στις εκβολές  του Ευρώτα αποτελεί μια ιστορική κωμόπολη.

Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη που αντλεί τη γοητεία της από την αρχοντιά της αρχιτεκτονική της, τον νησιώτικο αέρα, το πολύχρωμο λιμάνι, τις παραλίες και τα πολλαπλά αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το Παρθεναγωγείο, χτισμένο το 1886 από τον Τσίλλερ, το αρχαιολογικό μουσείο και τον εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που χαρίζει πανοραμική θέα.

Σε κοντική απόσταση βρίσκεται το αρχαίο Γύθειο όπου θα συναντήσεις το απαράμιλλου κάλλους μεσαιωνικό κάστρο και το όμορφο νησί Κρανάη που λέγεται ότι αποτέλεσε το ερωτικό καταφύγιο του Πάρη και της Ωραίας Ελένης την πρώτη τους νύχτα στην Τροία.

Κι άλλα πολλά κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις από κοντά!

Σχόλια