Τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 19:00 στο κανάλι του TEDxLamia στο YouTube, έρχεται το τέταρτο COVIDialogue TEDxLamia με θέμα: «Προσαρμοστικότητα των πόλεων: αναγκαία ή ικανή προϋπόθεση για την έγκαιρη αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας κρίσης;»

  • Τι είναι οι έξυπνες πόλεις;
  • Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μιας πανδημίας;
  • Πόσο έξυπνες είναι οι πόλεις μας σήμερα;
  • Πόσο εύκολα προσαρμόζονται στις ανάγκες μας;
  • Τι θα αλλάξει στις πόλεις, όπως τις ξέραμε;

Καλεσμένος στο 4ο COVIDialogue TEDxLamia ο Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής/Διευθυντής του TUC TIE Lab.

Ακολουθεί το σύντομο βιογραφικό του:

Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης (TUC). Επιστημονικό Αντικείμενο: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός & Οικοδομικές Τεχνολογίες Αιχμής. Διευθυντής του Εργαστηρίου «Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων» (TUC TIE Lab). Τακτικό μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ειδίκευσή του σημειώνεται επάνω στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών και στην ανάπτυξη μεθοδολογιών που δημιουργούν ένα συμμετοχικό, ανθρωποκεντρικό πλαίσιο έρευνας και εφαρμογής, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής και την αλλαγή παραδείγματος στη σύγχρονη κοινωνία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες εκλαμβάνονται ως διεπαφή μεταξύ του ανθρώπου και του δομημένου περιβάλλοντος, σε όλα τα επίπεδα της αρχιτεκτονικής πρακτικής, από την σύλληψη της ιδέας, στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και στο βίωμα του αρχιτεκτονικού έργου. Η ερευνητική του δραστηριότητα ανέδειξε και υποστηρίζει δύο νέες κατευθύνσεις δυναμικού σχεδιασμού με τις ονομασίες “χωρική οικονομία” (spatial economy) και “συναισθητικά ανταποκριτική αρχιτεκτονική” (sensponsive architecture). Η συνεισφορά του σε εφαρμοσμένη έρευνα υπάρχει μέσα από την υλοποίηση 23 κύριων και 21 πιλοτικών ερευνητικών προγραμμάτων, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Transformations: Paradigms for Designing Transformable Spaces (2006) Harvard GSD Design and Technologies Report Series και Μεταβαλλόμενη Αρχιτεκτονική: Κίνηση, Προσαρμογή, Ευελιξία (2011) Εκδόσεις Ίων, ενώ έχει την επιμέλεια τεσσάρων ακόμα επιστημονικών εκδόσεων. Έχει 67 επιστημονικές δημοσιεύσεις, ως κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα και εργασίες. Επίσης έχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό εργαστηρίων (workshops), δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια καθώς και βραβεία, όπως το Europe 40 under 40 Architecture Award (2008), έχοντας λάβει έκτοτε άλλες 12 εθνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Είναι Διπλ. Αρχιτέκτων-Μηχανικός ΑΠΘ (1994) με Διδακτορική Διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα Δομική μορφολογία και κινητές κατασκευές στους μεταβαλλόμενους χώρους (2009). Το διάστημα 2004-2006 διετέλεσε Visiting Research Associate στο Harvard Graduate School of Design [GSD].

#Μένουμε σπίτι και τα λέμε διαδικτυακά.

Κάθε Δευτέρα στις 19:00 μ.μ. LIVE στο κανάλι του TEDxLamia στο YouTube!

Μάθετε περισσότερα και δείτε τα COVIDialogues εδώ

 

Σχόλια